Νέο υλικό “Βack to school” για την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο

Με αφορμή λοιπόν την έναρξη του σχολικού έτους η ομάδα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου δημιούργησε νέο υλικό το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσα στην τάξη ή και στο σπίτι ως εργαλείο μάθησης. Νέο υλικό “Βack to school” για την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας εύχεται σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα υγεία και πρόοδο.

Μια χρονιά που ελπίζουμε να ευοδωθεί ακόμα περισσότερο η προσπάθεια όλων μας και να ενδυναμωθεί η γνώση των παιδιών σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας έτσι ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν τις ευκαιρίες που προσφέρει ο ψηφιακός κόσμος, προστατευμένα από τους κινδύνους που ελλοχεύουν. Άλλωστε οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί είναι εκείνοι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή άμυνας ενημέρωσης και αφύπνισης των παιδιών για τους ψηφιακούς κινδύνους. Στόχος και φιλοδοξία του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου είναι να στέκεται στο πλευρό των γονιών και των εκπαιδευτικών, να στηρίζει την όλη προσπάθεια που καταβάλλουν και να τους παρέχει όσα περισσότερα εκπαιδευτικά εργαλεία γίνεται.

Με αφορμή λοιπόν την έναρξη του σχολικού έτους η ομάδα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου δημιούργησε νέο υλικό το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσα στην τάξη ή και στο σπίτι ως εργαλείο μάθησης. Φέτος ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην προστασία των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο χωρίς να παραλείπονται άλλα κρίσιμα θέματα που αφορούν στην ασφαλή χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά όπως είναι ο εθισμός, τα online games, το cyberbullying, οι επαφές με αγνώστους και άλλα.

To «Back to school package» απευθύνεται σε μικρά παιδιά, σε μεγαλύτερα παιδιά δημοτικού και σε παιδιά γυμνασίου περιλαμβάνοντας lesson plans, quizzes, animated video, φυλλάδια, αφίσες και παρουσιάσεις όσον αφορά στην ασφαλή χρήση του διαδικτύου. ( Δείτε εδώ τα πακέτα Back to School 2018…).

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

SaferInternet4Kids

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ