Δίας σε αντίθεση με Ουρανό, το «μαζί» απέναντι στο «εγώ»

Ο Δίας από τον Ζυγό, αντιπροσωπεύει όλα αυτά που τολμά να ονειρεύεται η ανθρωπότητα. Δίας σε αντίθεση με Ουρανό, το «μαζί» απέναντι στο «εγώ» – Γράφει ο αστρολόγος Δημήτρης Καμίλλος

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

fullsizerenderpandorastrology – Ο Δημήτρης Καμίλλος σπούδασε και πήρε το πτυχίο της Αστρολογίας από τη Mayo School of Astrology του Λονδίνου και ετοιμάζεται για το μεταπτυχιακό του (MA) πάνω στην Αστρολογία από ιστορική, ανθρωπολογική και φιλοσοφική σκοπιά στο University of Wales Trinity Saint David στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι επίσης ενεργειακός θεραπευτής εφαρμόζοντας τα συστήματα Angelic Reiki και  Arcana Therapy που σκοπό έχουν την ολιστική ίαση και εξέλιξη του ανθρώπου με στόχο να έρθει πιο κοντά και να συντονιστεί με την αποστολή της ψυχής του. Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού μπορείτε να επισκεφθείτε το site pandorastrology

Στα τέλη του Σεπτέμβρη και συγκεκριμένα στις 28 του μήνα λαμβάνει χώρα μια δυνατή αντίθεση μεταξύ του Δία και του Ουρανού η επιρροή της οποίας ξεκίνησε από τέλη Αυγούστου και θα κρατήσει μέχρι τέλη Οκτώβρη.

Ο Δίας από τον Ζυγό, αντιπροσωπεύει όλα αυτά που τολμά να ονειρεύεται η ανθρωπότητα. Δίας σημαίνει επέκταση και Ζυγός σημαίνει συνεργασία. Από αυτή τη θέση μπορεί να συμβολίζει ό,τι θέλουμε να πετύχουμε όλοι μαζί ενωμένοι, μέσα από το σεβασμό, την αποδοχή του άλλου και την εμπιστοσύνη. Είναι όλα εκείνα τα ιδανικά που μας οδηγούν προς ένα καλύτερο μέλλον.

Ο Ουρανός στον Κριό από την άλλη αντιπροσωπεύει την εξατομίκευση. Εδώ το άτομο λειτουργεί από μόνο του και για τον εαυτό του. Στη θετική του έκφραση είναι ένας αναζητητής που έχει βρει τον δρόμο του και δεν έχει ανάγκη πια από εξωτερικές εξαρτήσεις. Στην αρνητική του έκφραση είναι εκείνος που κοιτάει τον «εαυτούλη» του και δεν μπορεί να μετέχει ενός κοινού οράματος.

Δίας και Ουρανός λοιπόν έρχονται σε αντίθεση και… δεν συμβιβάζονται! Το «από κοινού» σε αντίθεση με το «ο καθένας μόνος του», το «κοινό όραμα» σε αντίθεση με τη λογική «όποιος προλάβει». Εμείς καλούμαστε να τοποθετηθούμε…

Επειδή οι πλανήτες αυτοί μπορούν και φέρουν αλλαγές σε μεγάλη κλίμακα, μπορεί αυτό το διάστημα να δούμε αυτή τη σύγκρουση ανάμεσα στον Νέο κόσμο που γεννιέται μέσα από τη συνεργασία και τα κοινά βιώματα που έχουμε όλοι οι άνθρωποι και στον Παλιό κόσμο που προχωρά μέσα από τις αντιθέσεις και τον πόνο. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ακούνε το κάλεσμα των Νέων Καιρών και προσπαθούν αφιλοκερδώς και αφανώς να προωθήσουν την αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων. Υπάρχουν επίσης πολλές ομάδες, μικρές και μεγάλες, στις οποίες οι άνθρωποι εργάζονται για να γνωρίσουν τον εσωτερικό τους Εαυτό, να καταλάβουν ποιοί είναι και μέσα από αυτή την εμπειρία να κατανοήσουν ότι όλοι είμαστε ένα, μοιραζόμενοι την ίδια ουσία. Αυτό είναι το πνεύμα του Δία στον Ζυγό.

Από την άλλη υπάρχει γύρω μας τόσος πόνος, τόσοι περιορισμοί, τόσες ενοχές και τόσος εγωισμός πως η «αλήθεια» που κατέχουμε είναι και η μόνη. Στον Παλιό κόσμο μαθαίναμε να βλέπουμε μόνο τις αντιθέσεις και να μη σεβόμαστε το διαφορετικό. Πως γίνεται να σεβαστείς το διαφορετικό όταν πρεσβεύεις ότι η «αλήθεια» σου είναι η μόνη σωστή; Ο Παλιός κόσμος αρνείται να «πεθάνει» αλλά οι δυνάμεις της εξέλιξης είναι πανίσχυρες και έτσι η μοίρα του είναι σίγουρη αργά ή γρήγορα…

Αυτή η αντίθεση σε προσωπικό επίπεδο θα μας δώσει την ευκαιρία να απαλλαγούμε από περιορισμούς και υποχρεώσεις. Σε κάποιους, ανάλογα το προσωπικό τους ωροσκόπιο, ίσως φέρει ένα ξαφνικό γεγονός που θα τους κάνει να απαλλαγούν από αυτά που τους περιορίζουν και έτσι να δοκιμάσουν κάτι καινούριο που θα τους εκφράζει καλύτερα. Συνήθως βέβαια, μαζί με αυτά που ξεφορτωνόμαστε, πετάμε και κάποια χρήσιμα πράγματα για αυτό προσέξτε να κάνετε καλό ξεσκαρτάρισμα. Αυτή η αντίθεση θα μας κάνει να αναδιαμορφώσουμε τα πράγματα και να βελτιωθούμε ακόμα κι αν αυτό γίνει με τρόπους ανορθόδοξους!

Ας εξετάσουμε λοιπόν αυτό το διάστημα με αφορμή αυτή την όψη τι είναι αυτό που μας περιορίζει από το να ζούμε δημιουργικά και αληθινά. Κι ας αναλογιστούμε αν οι καθημερινές μας πράξεις, οι σχέσεις μας με το παιδί μας, με τον σύντροφό μας και με τους άλλους εκφράζονται μέσα από το πνεύμα της συνεργασίας και της αποδοχής ή μέσα από το πνεύμα του «αλάθητου» και της επιβολής.

Εις το επανιδείν!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

fullsizerender

 

 

pandorastrology Ο Δημήτρης Καμίλλος 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ