9+1 συμβουλές για να γίνει το διάβασμα παιχνίδι!

Η καθημερινή ρουτίνα μετά το σχολείο μας διδάσκει, σε γονείς και παιδιά, να διαχειριζόμαστε το χρόνο μας, να είμαστε υπεύθυνοι, πειθαρχημένοι και να μην διεκπεραιώνουμε τις προτεραιότητες μας την τελευταία στιγμή. 9+1 συμβουλές για να γίνει το διάβασμα παιχνίδι! – Γράφει η Παιδίατρος Αλεξάνδρα Κοσμαρίκου

Η Αλεξάνδρα  Κοσμαρίκου ζει και εργάζεται στην Πάτρα. Είναι Παιδίατρος και Ομοιοπαθητικός, καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου με υποτροφία, πάνω στην «Διατροφή κατά την Παιδική ηλικία». Αγαπάει την προσφορά στον συνάνθρωπο και γι’ αυτό, προσφέρει ενεργά τις υπηρεσίες της ως Παιδίατρος στους Γιατρούς του Κόσμου. Στόχος της, μέσω της αρθρογραφίας της, είναι η επίλυση όλων των αμφιβολιών μας, έτσι ώστε να πορευόμαστε με χαμόγελο και αισιοδοξία στο ονειρεμένο αυτό ταξίδι που ονομάζεται ζωή! Μπορείτε να την βρείτε και στο Facebook, θα χαρεί να απαντήσει στις ερωτήσεις σας!


Σας παραθέτω κάποιες συστάσεις όσον αφορά στη μελέτη των παιδιών στο σπίτι, που θα οδηγήσουν στην καλύτερη απόδοσή τους:

 

  1. Διάλεξε έναν κατάλληλο χώρο για μελέτη, με σωστό φωτισμό και χωρίς αντιπερισπασμούς.
  2. Επέλεξε καθημερινά μία συγκεκριμένη χρονική στιγμή για την έναρξη της μελέτης. Προτίμησε το παιδί να είναι ξεκούραστο, χωρίς να πεινάει και να νυστάζει.
  3. Να έχεις διαθέσιμα τα κατάλληλα υλικά για τη μελέτη: μολύβια, στυλό, ξύστρα, γόμα, τετράδια.
  4. Προτείνεται η έναρξη της μελέτης πριν το παιδί ασχοληθεί με το κομπιούτερ και την τηλεόραση.
  5. Ξεκίνησε με τα δύσκολα μαθήματα, όταν το παιδί είναι ξεκούραστο και έχει μεγαλύτερα αποθέματα ενέργειας.
  6. Βάλε χαμηλή μουσική και έχε του διαθέσιμο νερό και κάποιο κολατσιό, εάν το ίδιο το επιθυμεί. Όσο πιο ευχάριστη του είναι η στιγμή, τόσο λιγότερη αντίσταση θα φέρει στο διάβασμα.
  7. Δείξε σεβασμό στο ρυθμό εκμάθησής του. Εάν τα μαθήματα είναι πολλά, δώσε του τη δυνατότητα να κάνει συχνά διαλείμματα σε συγκεκριμένους χρόνους.
  8. Μην το μαλώνεις επειδή δεν αποδίδει όπως εσύ επιθυμείς. Αναγνώρισε την πρόοδο και την προσπάθειά του.
  9. Μην κάνεις το λάθος να του λύνεις εσύ όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Σκοπός της μελέτης είναι το παιδί να μάθει να σκέπτεται και όχι μόνο να παίρνει υψηλούς βαθμούς.
  10. Απέφυγε την ενασχόληση με το διάβασμα αργά το βράδυ, όταν το παιδί και εσύ είσαστε εξουθενωμένοι.

Σε πολλά σπίτια, η ώρα της μελέτης συνοδεύεται από καβγάδες και εντάσεις. Κι όμως, το παιδί σας μπορεί να μάθει να διαβάζει τα μαθήματα της επόμενης μέρας ήρεμα κι αποτελεσματικά…

Αλεξάνδρα  Κοσμαρίκου

FACEBOOK 

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ