Ρετινόλη, είναι το μαγικό συστατικό για την επιδερμίδα μας;

Η ρετινόλη, είναι καθαρή βιταμίνη Α, είναι από τα πιο ισχυρά αντιγηραντικά συστατικά  καλλυντικών. Ρετινόλη, είναι το μαγικό συστατικό για την επιδερμίδα μας; – Γράφει η αισθητικός Χρύσα Βουλγαρίδου

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

16807461_750821741753970_2434865709878759800_n  Skinatte – Χρύσα Βουλγαρίδου – Αισθητικός

Αποδεδειγμένα μπορεί να εξουδετερώσει τις ελεύθερες ρίζες , έχει την δύναμη να αναπλάσει τα κύτταρα του δέρματος και να αποκαταστήσει την φυσιολογική λειτουργία του δέρματος, ενισχύει την δράση του υαλουρονικού οξέος και  μπορεί να ανατρέψει την φωτογήρανση στην επιδερμίδα.

Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική σε μέτρια και βαριά μορφής ακμή, αφού χάρη στην απαλή απελεπιστική της δράση απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα τα οποία συσσωρεύονται στην επιφάνεια και φράζουν τους πόρους, όπως επίσης και σε περιπτώσεις ψωρίασης .*( Συμβουλευόμαστε πάντα τον Γιατρό ).

Η ρετινόλη είναι ένα ασταθές συστατικό το οποίο όταν έρθει σε επαφή με το φως και τον αέρα οξειδώνεται, επίσης αν δεν γίνει χρήση αντιηλιακού προϊόντος στο δέρμα μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, γι’ αυτό και οι ειδική επιμένουν η χρήση της να γίνεται καθαρά τις νυχτερινές ώρες. Θα πρέπει να γνωρίζεται ότι αν ένα προϊόν με ρετινόλη συστήνεται για πρωινή χρήση ,το δραστικό της μόριο είναι μικρότερο από αντίστοιχο για νυχτερινή χρήση. (μικρότερη περιεκτικότητα).

Γαλλικό μανικιούρ – τάσεις για το φθινόπωρο –χειμώνα 2018

 

 

 

 

Η ρετινόλη στις ευαίσθητες επιδερμίδες μπορεί να προκαλέσει κνησμό (φαγούρα),ξηροδερμία, απολέπιση και αίσθημα καύσου. Σταματάμε την χρήση της ρετινόλης ,και χρησιμοποιούμε  μόνο ενυδατικά προϊόντα με αντιφλεγμονώδη και καταπραϋντική χρήση. Επίσης αποφεύγουμε ρητός την απολέπιση και την χρήση AHA μέχρις  ότου επανέλθει η επιδερμίδα μας σε φυσιολογική κατάσταση.

Πάντα ξεκινάμε με την χρήση χαμηλής συγκέντρωσης και την χρησιμοποιούμε μία φορά την εβδομάδα και σιγά σιγά ανεβαίνουμε τις επόμενες εβδομάδες ώστε η επιδερμίδα να μπορεί να εξοικειωθεί με το προϊόν.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Για συγκέντρωση ρετινόλης πάνω από 1%  συμβουλευόμαστε πάντα τον δερματολογο .

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ