Γιατί το δέρμα μου είναι κουρασμένο, θαμπό και άτονο;

Οι ειδικοί τονίζουν ότι ο τρόπος ζωής και οι περιβαλλοντικοί παράγοντες επιταχύνουν τη γήρανση της επιδερμίδας. Γιατί το δέρμα μου είναι κουρασμένο, θαμπό και άτονο; – Γράφει η Χρύσα Βουλγαρίδου

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

16807461_750821741753970_2434865709878759800_n  Skinatte – Χρύσα Βουλγαρίδου

Κύριο χαρακτηριστικό της υγιείς επιδερμίδας είναι η φωτεινότητα που εκπέμπει.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι ο τρόπος ζωής και οι περιβαλλοντικοί παράγοντες επιταχύνουν τη γήρανση της επιδερμίδας μας και μεταβάλλουν την ποιότητά της.

Εκτός από τα γονίδια της κληρονομικότητας , οι παράγοντες που επηρεάζουν την επιδερμίδα μας είναι

  1. Το άγχος
  2. Η κούραση
  3. Το κάπνισμα
  4. Η κακή διατροφή
  5. Η ηλιακή ακτινοβολία και η
  6. Ατμοσφαιρική ρύπανση.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του κουρασμένου δέρματος είναι η ωχρότητα ,η ανομοιομορφία λόγο ηλιακής ακτινοβολίας, η υφή του δέρματος και τα σημάδια κούρασης στην εκφραστικότητα του προσώπου.

Αυτό που πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα είναι :

Ο καθαρισμός του προσώπου μας στο τέλος της ημέρας ώστε να απομακρύνουμε την σκόνη και τους ρύπους που έχει δεχθεί η επιδερμίδα μας κατά την διάρκεια της ημέρας. Απελευθερώνοντας τους πόρους από τις ακαθαρσίες βοηθάμε την επιδερμίδα  ώστε να διατηρεί την φυσική της λάμψη.

Τα συσσωρευμένα νεκρά  κύτταρα πρέπει να απομακρύνονται από την επιδερμίδα με την διαδικασία του peeling ώστε να είναι καθαροί οι πόροι και να υπάρχει εισχώρηση των ευεργετικών συστατικών σε μεγαλύτερο βάθος.

Το Σαλικυλικό, γλυκολικό  ή γαλακτικό οξύ αλλά και φυτικά ένζυμα με ισχυρή απελπιστική δράση αναλαμβάνουν να τα απομακρύνουν και να επαναφέρουν άμεσα φωτεινότητα και ζωντάνια.

Το κάπνισμα είναι το μεγάλο αγκάθι στην φωτεινότητα της επιδερμίδας.

Με 4.500 επιβλαβείς χημικές ουσίες σε κάθε τσιγάρο, κάθε φορά που εισπνέει και εκπνέει κανείς τον καπνό, γερνάει το σώμα, το πρόσωπο, τα δόντια και το δέρμα του», λέει κατηγορηματικά ο δρ Πήτερ Σέλμπι, διευθυντής της Κλινικής Εξάρτησης στη Νικοτίνη του Κέντρου Εθισμού & Ψυχικής Υγείας (CAMH) του Τορόντο, στον Καναδά.

Η έλλειψη νερού από τον οργανισμό ,η ηλιακή ακτινοβολία, η χρήση προϊόντων καθαρισμού με υψηλή περιεκτικότητα σε σκληρούς καθαριστικούς παράγοντες, και η ρύπανση του περιβάλλον ευθύνονται για την αφυδάτωση και την απώλεια της φωτεινότητα στην επιδερμίδα.

Διαβάστε: Τι είναι η μυογήρανση της επιδερμίδας και πως την καθυστερούμε;

Προσπαθούμε όσο το δυνατόν να αποβάλλουμε το στρες και το άγχος από την ζωή μας .

Δεν ξεχνάμε ποτέ χειμώνα καλοκαίρι την προστασία uva/uvb.

Διαβάστε: Ποιες είναι οι επιπτώσεις του ήλιου στην επιδερμίδα μας; Πως θα επιλέξουμε αντιηλιακό;

poies-einai-oi-epiptwseis-tou-hlioy-sthn-epidermida-mas-pws-tha-epileksoume-to-antihliako

Χρησιμοποιούμε ενυδατικά προϊόντα με μαλακτικούς παράγοντες, λανολίνη, έλαιο jojoba, σκουαλένιο, λινολεϊκό οξύ, που ενισχύουν τα κενά στα κερατινοκύτταρα και σχηματίζουν μια προστατευτική μεμβράνη στην επιφάνεια της επιδερμίδας ανακόπτουν έτσι τη δια δερμική απώλεια νερού.

Διακόπτουμε το τσιγάρο το οποίο προκαλεί ανεπανόρθωτες βλάβες γενικότερα και τέλος χαλαρώνουμε και χαμογελάμε το γέλιο χαρίζει το πιο όμορφο και φωτεινό δέρμα, μην το ξεχνάτε αυτό!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ