Banana bread με αλεύρι ολικής, χωρίς βούτυρο!

Μου αρέσει το banana bread και το θεωρώ πολύ ωραία επιλογή για πρωινό μαζί με τον καφέ ή το γάλα! Αυτή τη φορά όμως έκανα αρκετές παραλλαγές ώστε να έχω ένα πιο υγιεινό αλλά και φιλικό προς την σιλουέτα μου αποτέλεσμα! Banana bread με αλεύρι ολικής, χωρίς βούτυρο!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

Το banana bread ή αλλιώς στα ελληνικά μπανανόψωμο που για την ακρίβεια κέικ θα το λέγαμε είναι το αγαπημένο γλυκό των Αμερικανών. Μπορείτε μάλιστα να προσθέσετε και δάκρυα μαύρης σοκολάτας ή καρύδια και να απογειώσετε την γεύση του! Αυτή τη φορά επέλεξα να τροποποιήσω την γνωστή μας συνταγή προσπαθώντας να την φέρω λίγο πιο κοντά στις δικές μας διατροφικές συνήθειες.

Κάνω μια προσπάθεια εδώ και αρκετό καιρό να μειώσουμε κάθε τι λευκό (λευκό αλεύρι, λευκή ζάχαρη, αλάτι κλπ) αντικαθιστώντας το με προϊόντα ολικής. Φυσικά το βούτυρο ούτε λόγος… το έχω αντικαταστήσει με το λάδι. Έτσι λοιπόν παρακάτω θα σας παρουσιάσω πως φτιάξαμε το δικό μας banana bread με αρκετές παραλλαγές. Στην πραγματικότητα το λατρέψαμε! Γιατί βγήκε πολύ νόστιμο και πολύ “ελαφρύ” στην γεύση!

Υλικά

  • 1 πακέτο φαρίνα ολικής άλεσης
  • 1 κουταλιά γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 3 μπανάνες ώριμες
  • 2 αυγά
  • 1 ποτήρι φρέσκο γάλα light
  • 1 κούπα λάδι (σπορέλαιο)
  • μισή κούπα καστανή ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 100 γραμμάρια κομματάκια μαύρης σοκολάτας

Εκτέλεση
Χτυπήστε σε ένα μπολ (με το σύρμα – δεν χρησιμοποίησα μίξερ) το λάδι με τη ζάχαρη και τα αυγά και στη συνέχεια προσθέστε και τις μπανάνες τις οποίες προηγουμένως έχετε λιώσει με ένα πιρούνι σε ένα πιάτο. Προσθέστε τις βανίλιες και σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέικιν ταυτόχρονα ρίχνοντας λίγο λίγο και το γάλα. Θα δείτε ότι δεν θα ρίξετε όλο το πακέτο της φαρίνα ολικής, όσο παίρνει θα ρίξετε ώστε να βγει ένα συμπαγές μείγμα.

Στο τέλος θα προσθέσετε και τα κομματάκια της μαύρης σοκολάτας και θα το ανακατέψετε ώστε να πάνε παντού. Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 170 βαθμού Κελσίου (σε αέρα και κάτω αντίσταση) και αδειάστε το μείγμα σε μία ή δύο φόρμες ανάλογα με το τι διαθέτετε στην κουζίνα σας. Εγώ χρησιμοποίησα δύο μικρές μακρόστενες φόρμες στις οποίες συνηθίζω να φτιάχνω το ψωμί. Ψήστε για περίπου 50 με 60 λεπτά ανάλογα το σκεύος το οποίο θα χρησιμοποιήσετε αλλά και ανάλογα με την κουζίνα σας.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Βγάλτε τα μετά από το φούρνο και πριν ξεφορμάρετε αφήστε τα περίπου 10 λεπτά λίγο να κρυώσουν και μετά τοποθετήστε τα σε μια σχάρα ώστε να κρυώσουν καλά! Το banana bread με την συγκεκριμένη συνταγή θα βγει σκουρόχρωμο, μη σας ανησυχήσει καθώς έχουμε βάλει καστανή ζάχαρη και αλεύρι ολικής. Επίσης λόγω του λαδιού το μπανανόψωμό μας θα τρίβεται λίγο πιο εύκολα, επίσης δεν μας ανησυχεί!

Καλή σας απόλαυση!!!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Και έψαχνα μια δοκιμασμένη συνταγή για banana bread! Φαίνεται νοστιμότατο και χωρίς πολλά περιττά οπότε θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε. Γεια στα χέρια σου!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ