Ασφάλεια στο διαδίκτυο και παιδί

Μετά την συμμετοχή μου στο project της Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα σε συνεργασία με το SaferInternet4Kids από το οποίο άντλησα πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το θέμα, προχώρησα και στην ενημέρωση/σεμινάριο για γονείς και παιδιά σε Δημοτικό σχολείο του Πειραιά. Ασφάλεια στο διαδίκτυο και παιδί

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Η ασφαλής πλοήγηση των παιδιών μας στο διαδίκτυο μας αφορά όλους! Δεν δαιμονοποιούμε τα νέα μέσα αλλά και δεν αγνοούμε την επαφή των παιδιών μας με αυτά! Μετά την συμμετοχή μου στο project της Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα σε συνεργασία με το SaferInternet4Kids από το οποίο άντλησα πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το θέμα, προχώρησα και στην ενημέρωση/σεμινάριο για γονείς και παιδιά σε Δημοτικό σχολείο του Πειραιά μετά από πρόσκληση και συνεννόηση με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Ασφάλεια στο διαδίκτυο και παιδί

Στην ατζέντα των θεμάτων υπήρχαν οι ερωτήσεις που μας απηύθυναν σημαντικό ποσοστό γονέων με τους μεγαλύτερους προβληματισμούς τους σχετικά με την πλοήγηση των παιδιών τους στο διαδίκτυο ερωτήσεις που απαντήθηκαν σε συνεργασία με το Ελληνικό κέντρο ασφαλούς διαδικτύου. Μιλήσαμε για το Cyber bullying, για το τι εργαλεία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εμείς οι γονείς για να ελέγχουμε την περιήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο, πού μπορούμε να απευθυνθούμε όταν αντιμετωπίσουμε προβλήματα εθισμού ή cyberbullying. Συζητήσαμε για έννοιες όπως το Grooming ή αλλιώς διαδικτυακή αποπλάνηση κλπ.

Ευχαριστώ γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά για το ενδιαφέρον το οποίο έδειξαν και που η παρουσία τους στο σεμινάριο οδήγησε σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων! Κάποιο υλικό δόθηκε στους συμμετέχοντες αλλά υπόσχομαι την δημιουργία νέου υλικού για την διανομή αυτού σε όλα τα παιδιά του σχολείου.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ