Δραστηριότητες και απασχόληση στο σπίτι για παιδιά

Χρόνια τώρα σας παρουσιάζω τρόπους δημιουργικής απασχόλησης και χειροτεχνίες για παιδιά. Σε αυτή την ανάρτηση θα τα βρείτε όλα μαζεμένα καθώς και πολλές ακόμα ιδέες απασχόλησης των παιδιών μέσα στο σπίτι! Δραστηριότητες και απασχόληση στο σπίτι για παιδιά

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Οι ημέρες είναι δύσκολες… Ο εγκλεισμός των παιδιών στο σπίτι για αρκετές ημέρες απαιτεί φαντασία, εφευρετικότητα και διάθεση (όσο αυτό είναι εφικτό). Σε αυτή την ανάρτηση θα μαζέψω όλα όσα σας έχω παρουσιάσει εδώ και χρόνια σχετικά με τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών στο σπίτι! Δραστηριότητες στο σπίτι για παιδιά:

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΒΙΒΛΙΑ

Είναι η τέλεια ευκαιρία να διαβάσουμε βιβλία καινούργια και παλιά παρέα με τα παιδιά μας. Ταυτόχρονα μετά την ανάγνωση μπορούμε να τους ζητήσουμε να ζωγραφίσουν ή να φτιάξουν μια χειροτεχνία με αυτό που τους έκανε περισσότερο εντύπωση. Επιλογές υπάρχουν πολλές για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά και ήρθε η ώρα να τα βοηθήσουμε να έρθουν πιο κοντά με το λογοτεχνικό βιβλίο. ΕΔΩ θα βρείτε την στήλη βιβλία για παιδιά όπου σας παρουσιάζω πολλές προτάσεις.

 

ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Τα παιδιά κυρίως 3-9 ετών αγαπούν ιδιαίτερα τις χειροτεχνίες και τις κατασκευές. Είναι ευκαιρία λοιπόν να κατεβάσουμε στο τραπέζι ότι υλικά διαθέτουμε και παρέα μαζί τους να ξεκινήσουμε τη δημιουργία! Άλλωστε η φαντασία να θυμόσαστε βρίσκει διέξοδο όταν αφήνουμε τα παιδιά ελεύθερα να δημιουργήσουν. ΕΔΩ θα βρείτε την στήλη με τις παιδικές κατασκευές όπου πλήθος προτάσεων είναι στην διάθεσή σας ώστε να διαλέξετε αυτές που σας ταιριάζουν!

 

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Τα παιδιά λατρεύουν να μπλέκονται στην κουζίνα και η στιγμή είναι κατάλληλη! Μπισκοτάκια, κέικ, ζύμες και πλήθος άλλων συνταγών μπορούν να εκτελεστούν παρέα με τα παιδιά μας ώστε η ώρα να περάσει ευχάριστα, δημιουργικά και πεντανόστιμα! Στην στήλη παιδική μαγειρική σας παρουσιάζω κάποιες προτάσεις που σίγουρα θα σας φανούν ενδιαφέρουσες!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Επιπλέον:

  1. Ετοιμάστε ένα party μόνο για εσάς την οικογένεια. Αφήστε τα να μαγειρέψουν μαζί σας, να στρώσουν το τραπέζι, να ετοιμάσουν τις εκπλήξεις!
  2. Σινεμά. Δεν υπάρχει καλύτερο σινεμά από το σπίτι μας! Επιλέξετε την ταινία μαζί τους ετοιμάστε τα σνάκς και έτοιμη για την προβολή
  3. Επιτραπέζια παιχνίδια. Ένας μαραθώνιος μπορεί να ξεκινήσει εύκολα και γρήγορα και είμαι σίγουρη πως μεγάλοι και μικροί θα το απολαύσετε!
  4. Γυμναστική στο σπίτι με μουσική. Ώρα να κουνηθούμε, να γυμναστούμε και να χορέψουμε! Απλές ασκήσεις σε ένα στρώμα παρέα με τα μικρά παιδιά να είσαστε σίγουροι ότι θα τα ενθουσιάσει.
  5. Κηπουρική. Παρέα με τα μεγαλύτερα παιδιά σας μπορείτε να φροντίσετε τον κήπο ή την βεράντα σας αν διαθέτετε κάποια φυτά και γλάστρες.
  6. Γενική σπιτιού… ναι καλά διαβάσατε! Δουλείες παρέα με τα μεγαλύτερα παιδιά σας αφού υπάρχει χρόνος είναι ευκαιρία να ανοίξετε ντουλάπες που ξεχειλίζουν και παρέα να ξεχωρίσετε αυτά που κρατάτε και αυτά που πετάτε ή χαρίζετε!
  7. Δείτε παρέα παλιά οικογενειακά βίντεο και παλιά οικογενειακά άλμπουμ. Μήπως είναι η κατάλληλη ευκαιρία να έρθουμε ξανά κοντά και να μιλήσουμε για αυτά που στην καθημερινότητα δεν προλαβαίναμε..;
  8. Επανάληψη… όχι δεν θέλω να ακουστώ σπαστική αλλά μήπως να ρίξουμε μια ματιά παρέα στα μαθήματα και να καλύψουμε ενδεχομένως αδυναμίες μας;
  9. Φτιάξε τη δική σου ιστορία. Δώστε τους ένα τετράδιο με λευκές σελίδες και τους μαρκαδόρους τους και βοηθήστε να ξεκινήσουν την ιστορία τους. Πείτε τους να διαλέξουν ένα αγαπημένο τους θέμα, γύρω από το οποίο θα περιστρέφεται η ιστορία και να διαλέξουν σε ποιον θα αφιερώσουν την ιστορία τους, για να τους δώσετε κίνητρο να τη φτιάξουν με ακόμα περισσότερο μεράκι.
  10. Φτιάξτε ένα ημερολόγιο. Όσα παιδιά δεν έχουν την συνήθεια να κρατούν ημερολόγιο είναι η τέλεια στιγμή για να τα μυήσετε σε αυτό…
  11. Ηλεκτρονικά παιχνίδια. Ναι… είναι και αυτά μέσα στο πρόγραμμα, δεν τα δαιμονοποιούμε, με μέτρο και όρια που εμείς θα θέσουμε δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα.

Υπομονή σε όλους και καλή μας διασκέδαση!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ