Φτιάχνουμε νόστιμα και υγιεινά Μουστοκουλουράκια

Τι πιο όμορφο από το να πλάθεις κουλουράκια με τα παιδιά. Είναι η πιο αγαπημένη απασχόληση, η επαφή τους με ζύμες και η δημιουργία με αυτές! Η συνταγή που θα δούμε είναι απλά φανταστική! Φτιάχνουμε νόστιμα και υγιεινά Μουστοκουλουράκια

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

Την συνταγή την βρήκα από το βιβλίο της Αθηνάς ΠάνουΓλυκά και Υγιεινά” από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ το καινούργιο της βιβλίο διότι είμαι της λογικής των υγιεινών γλυκών χωρίς πολλά πολλά βούτυρα και ζάχαρη κλπ.

Είμαστε στο σπίτι και σκεφτήκαμε με την μικρή μου Κωνσταντίνα ότι είναι η ιδανική ευκαιρία να φτιάξουμε υγιεινά και πεντανόστιμα Μουστοκουλουράκια! Δείτε παρακάτω την συνταγή και την εκτέλεση! Εμείς επιπλέον, μισή φουρνιά την περάσαμε από λίγη ζάχαρη και κανέλα πριν το ψήσιμο για μια έξτρα γλύκα.

Υλικά:

250 γρ. πετιμέζι

120 γρ. χυμό πορτοκαλιού

150 γρ. ελαιόλαδο

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

250 γρ. αλεύρι ολικής

1 κ.γ. σόδα

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ. κανέλα

1 κ.γ. γαρίφαλο

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε σε ένα μπολ όλα τα στερεά (αλεύρι – αλεύρι ολικής – σόδα – μπεικιν – κανέλα -γαρίφαλο). Προσθέτουμε το λάδι, το πετιμέζι, τον χυμό πορτοκαλιού και ζυμώνουμε με ένα μεγάλο κουτάλι αρχικά και μετά με τα χέρια μας. Πλάθουμε κουλουράκια της αρεσκείας μας ή χρησιμοποιούμε κουπ πατ και τα στρώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά στους 165 βαθμούς (αέρας). Αφήνουμε λίγο αποστάσεις μεταξύ τους. Η ζύμη η συγκεκριμένη μου έβγαλε περίπου 2 μεγάλες λαμαρίνες.

Πεντανόστιμα, τραγανά και εσωτερικά λίγο μαλακά με ελαφριά γλυκύτητα όπως ακριβώς το θέλω! Ιδανικά για συνοδεία με γάλα, καφέ ή τσάι! Υπέροχα αρώματα τύλιξαν το σπιτικό μας…

Καλή σας επιτυχία!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ