Φτιάξτε σελιδοδείκτη στα βιβλία των παιδιών σας με μία κορδέλα!

Το να βάλω σελιδοδείκτη ή συνδετήρα στο βιβλίο στο πρωτάκι μου, είναι χαμένη υπόθεση. Πάμε σε κάτι σταθερό! Φτιάξτε σελιδοδείκτη στα βιβλία των παιδιών σας με μία κορδέλα!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Αυτές τις ημέρες ντύνουμε σιγά σιγά τα βιβλία μας. Φέτος 1η δημοτικού και η αίσθηση είναι για όλους πρωτόγνωρη. Ενθουσιασμός, χαρά, φόβος, ανησυχία αλλά όπως έχω γράψει και σε προηγούμενη ανάρτηση, όλα θα πάνε καλά αρκεί να ακούμε αυτά που θέλουν να πουν τα παιδιά μας.

Σήμερα θα σας δείξω πως μπορείτε πανεύκολα να εφαρμόσετε έναν μόνιμο σελιδοδείκτη στα βιβλία των παιδιών σας. Συζητώ για μόνιμο σελιδοδείκτη αφού οι κανονικοί σελιδοδείκτες και οι συνδετήρες σε αυτές τις ηλικίες ειδικά 1η δημοτικού μάλλον είναι χαμένη υπόθεση. Αυτό που θα χρειαστείτε είναι ένα καρούλι με κορδέλα της αρεσκείας σας και καλή ταινία. Εγώ χρησιμοποίησα κομμάτια από το αυτοκόλλητο με το οποίο έντυσα τα βιβλία γιατί είναι ιδιαίτερα ισχυρό και ανθεκτικό.

Μετράτε το μήκος που εξυπηρετεί για να κόψετε κομμάτια κορδέλας. Υπολογίστε το πίσω μέρος που θα κολληθεί από το μέσα μέρος στο οπισθόφυλλο του βιβλίου να είναι λίγο μεγαλούτσικο ώστε να “πιάσει” καλά. Η κορδέλα όταν την γυρίσετε στην 1η σελίδα του βιβλίου θα πρέπει να περισσεύει από κάτω στο βιβλίο ώστε να την πιάνουν για να ανοίξουν στην σελίδα που είναι.

ftiakste-selidodeikti-sta-vivlia-twn-paidiwn-sas-me-mia-kordela-mommyjammi2

ftiakste-selidodeikti-sta-vivlia-twn-paidiwn-sas-me-mia-kordela-mommyjammi3

Επιλέξτε κορδέλα με όμορφα μηνύματα και αισιόδοξη όψη εσέις ή και μαζί με τα παιδιά σας. Η διαδικασία όπως είδατε είναι πανεύκολη και σύντομη και το αποτέλεσμα άκρως λειτουργικό! Η συγκεκριμένη πρόταση ήταν ιδέα της δασκάλα μας και φυσικά δεν θα μπορούσα να μη την μοιραστώ μαζί σας αφού την θεώρησα ευρηματική!

Καλή σχολική Χρονιά σε όλα τα παιδάκια και καλή υπομονή και σε εμάς τους μεγάλους!!!
Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

6 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ