Σήμερα φτιάχνουμε Μπισκότα βρώμης με νιφάδες μαύρης σοκολάτας! Ένα γλυκό σνακ που είναι ταυτόχρονα και θρεπτικό! Με απλά υλικά και σε ελάχιστο χρόνο. Τα μπισκότα που λέω και εγώ του “τσακ μπαμ”!
Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα!
Στην αντίστροφη μέτρηση για το νέο σχολικό έτος που είχαμε φτιάξει, την τελευταία ημέρα πριν την έναρξη του σχολείου είχα βάλει μια δραστηριότητα. Η δραστηριότητα ήταν να φτιάξουμε κουλουράκια ώστε να χαρίσουμε και στην δασκάλα μας. Όσοι δεν έχετε διαβάσει την ανάρτηση δείτε παρακάτω!
Αντίστροφη μέτρηση για το νέο σχολικό έτος
Πως φτιάξαμε τα κουλουράκια μας;! Εύκολα και γρήγορα!
ΥΛΙΚΑ:
110 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
80 γρ. καστανή ζάχαρη
40 γρ. λευκή ζάχαρη
1 αυγό
μία βανίλια
110 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. σόδα
150 γρ. νιφάδες βρώμης
60 γρ. μαύρη σοκολάτα σε νιφάδες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανάβετε τον φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς.
Στρώνετε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ή δύο μικρά ταψιά
Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι για να λιώσει .
Σε ένα μπολ αναμειγνύεται το αλεύρι, τις νιφάδες βρώμης, τη σόδα, τη κανέλα και τα δύο είδη ζάχαρης.
Ρίχνετε το λιωμένο βούτυρο, το αυγό, τη βανίλια και τις νιφάδες σοκολάτας και πλάθετε το μείγμα με το χέρι σας ώσπου να υγρανθεί παντού.
Με ένα κουτάλι της σούπας βάζετε από τη ζύμη στο ταψί αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους.
Τα ψήνετε για 12-15 λεπτά.
Αφού τα βγάλετε από το φούρνο τα αφήνετε επάνω στο ταψί 4-5 λεπτά να κρυώσουν λίγο και μετά τα τοποθετείτε σε σχάρα ώστε να κρυώσουν εντελώς.
Διατηρούνται 3-4 ημέρες αρκεί να τα έχετε κλεισμένα καλά σε κουτί. Η συγκεκριμένη ζύμη βγάζει περίπου 15-18 μπισκότα μετρίου μεγέθους.
Τώρα θα σας δείξω και μια αυτοσχέδια συσκευασία που μπορείτε να φτιάξετε με ένα πλαστικό ποτήρι με καπάκι! Κόβετε στα πλαϊνά στο καπάκι με ένα κοπίδι δύο εσοχές ώστε να περάσετε μια κορδέλα. Ώστε να δημιουργήσετε ένα χαριτωμένο χερούλι. Το γεμίζετε με μπισκοτάκια, γράφετε και μία αφιέρωση και έτοιμο!!! Δεν είναι τέλειο;!
Μια παρόμοια Συσκευασία για cupcake είχα φτιάξει ΕΔΩ! Με πλαστικό ποτηράκι και ζελατίνα. Ο τέλειος τρόπος να μεταφέρετε ένα cupcake για κέρασμα και να μείνει προστατευμένο!
Το αποτέλεσμα άρεσε πολύ στην δασκάλα μας αλλά και τα μπισκοτάκια μας την ενθουσίασαν! Τόσο που μου ζήτησε την συνταγή!
Θα τα κάνω αύριο κιόλας!!!! Φαίνονται λαχταριστά!!!
Ναιιι! Σε φιλώ Γιούλη μου και μη ξεχάσεις ως συνοδευτικό και ένα ωραίο ζεστό καφεδάκι!
Υγιεινή και πολύ θρεπτική η πρότασή σου
Στα υπόψιν….
Σε φιλώ πολύ ♥
Φαίνονται νοστιμότατα!!! Θα τα κάνουμε σίγουρα!!!
Ωωωω τέλεια Μαρία θα τα δοκιμάσω σίγουρα! Και μου άρεσε πολύ και η αυτοσχέδια συσκευασία!!!! Φιλάκι γλυκό για ένα όμορφο βράδυ!
τα μπισκοτα αυτα τα λατρευουμε! οποτε θα δοκιμασω και τη συνταγη αυτη 🙂
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ καλή μου Ελένη!!! Σε φιλώ!!!!!!
Τα κάνατε τελικά και λάτρεψα τη φωτογραφία που ανέβασες στο Facebook!!! Σε φιλώ και σε ευχαριστώ!
Φιλιά πολλά Μαρίνα μου και σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια!!!
Ναι ναι! Και θέλω από εσένα να δω και πρόταση για συσκευασία που “το έχεις”!!! Σε φιλώ και σε ευχαριστώ!
Μιαμ μιαμ φαίνονται λαχταριστά! Λάτρεψα και την ιδέα για τη συσκευασία!
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!! Τελικά η συσκευασία εκτός από πανεύκολη είναι και σχεδόν ανέξοδη, να προσθέσω και ανθεκτική! Σε φιλώ!
Υγιεινή συνταγή και φαντάζομαι λαχταριστη για όλους στο σπίτι Μαίρη μου!
Υγιεινά και με λίγες θερμίδες επίσης! Σημαντικό για την σιλουέτα μας. Σε φιλώ!