Πότε ανοίγουν δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια – Μονά θρανία, αντισηπτικά παντού

Η τελική απόφαση προβλέπει πως τα σχολεία θα ανοίξουν σε δύο φάσεις και θα ανακοινωθεί στο διάγγελμα του Πρωθυπουργού  την Τρίτη. Πότε ανοίγουν δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια – Μονά θρανία, αντισηπτικά παντού

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

Έπειτα από αλλεπάλληλες συσκέψεις, λοιπόν, που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη, τους υπουργούς Υγείας και Παιδείας και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα,  η τελική απόφαση προβλέπει πως τα σχολεία θα ανοίξουν σε δύο φάσεις και θα ανακοινωθεί στο διάγγελμα του Πρωθυπουργού  την Τρίτη.

Όσον αφορά στα σχολεία, ο κ. Τσιόδρας έχει δηλώσει πως «μια από τις ομάδες που θα μπορούσε να εκτεθεί σταδιακά στον ιό και είναι η λιγότερο ευπαθής, είναι τα μικρά παιδιά».

Πρώτα Γυμνάσια – Λύκεια

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 11 Μαΐου αναμένεται να ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια και δύο βδομάδες αργότερα, στις 25 Μαΐου τα Δημοτικά και τα νηπιαγωγεία με ταυτόχρονη παράταση του σχολικού έτους. Η πορεία της πανδημίας θα ορίσει και το τέλος της σχολικής χρονιάς με αυτή να προσδιορίζεται στο τέλος Μαΐου για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τέλος Ιουνίου για την πρωτοβάθμια.

Άλλωστε, σε χτεσινή της δήλωση η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως τόνισε πως η παράταση της σχολικής χρονιάς είναι πιθανή.

Πότε ξεκινούν τα σχολεία

Η πρώτη φάση, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, αφορά την έναρξη των μαθημάτων για όλες τις τάξεις του Λυκείου και του Γυμνασίου στις 11 Μαΐου και

Δύο εβδομάδες αργότερα, στις 25 Μαΐου, προβλέπεται να ανοίξουν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία με παράταση του σχολικού έτους.

Αν όλα εξελιχθούν ομαλά, η σχολική χρονιά θα παραταθεί αλλά όχι πέραν του τέλους του Ιουνίου.

Μάθημα με αντισηπτικά και έναν μαθητή ανά θρανίο

Η επιστροφή των μαθητών στα θρανία φαίνεται πως θα είναι πολύ διαφορετική απ’ αυτήν που αφήσανε λίγες εβδομάδες πριν. Στις τάξεις θα υπάρχουν αντισηπτικά, πιθανότατα θα βρίσκεται ένας μαθητής ανά θρανίο και θα υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες για την επαναλειτουργία των σχολείων στο νέο περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς! 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ