Πως να φαίνεται ότι είστε σπίτι όταν λείπετε

Μείνετε ένα βήμα μπροστά από τους “κακούς”, ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές πριν φύγετε από το σπίτι σας για πολλές μέρες. Πως να φαίνεται ότι είστε σπίτι όταν λείπετε

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

Οποιοσδήποτε εμπειρογνώμονας για την ασφάλεια του σπιτιού, ακόμη και ένας δικηγόρος στην Αθήνα, θα σας πει ότι οι υποψήφιοι διαρρήκτες ξέρουν πώς να εντοπίζουν τα σημάδια που δηλώνουν ότι κάποιος είναι εκτός πόλης.

Εγκαταστήστε φώτα με αισθητήρες κίνησης

Δεν είναι μυστικό ότι το τελευταίο πράγμα που ένας διαρρήκτης θέλει να κάνει είναι να προσελκύσει την προσοχή. Υπάρχει λοιπόν μια καλή πιθανότητα ότι κάτι απροσδόκητο, είτε πρόκειται για συναγερμό, για ένα σκυλί που γαβγίζει, ή ακόμα και για μια ξαφνική “πλημμύρα” φωτός, θα είναι αρκετό για να στείλει έναν απατεώνα σπίτι του.

Ακόμα και όταν δεν βρίσκεστε στο σπίτι, υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορείτε να πιάσετε τους επίδοξους διαρρήκτες. Παρόλο που καμία τεχνολογία δεν θα αποτρέψει εντελώς όλους τους υποψήφιους εγκληματίες, ο φωτισμός είναι ένας εύκολος τρόπος για να βοηθήσει στη διατήρηση ενός ασφαλούς σπιτιού. Επομένως την επόμενη φορά που θα ψάξετε για μια πώληση διαμερισμάτων, εξετάστε και αυτό το ενδεχόμενο. Να φαίνεται ότι είστε σπίτι.

Ρυθμίστε την τηλεόραση για να παραμένει αναμμένη

Εάν θα είστε εκτός σπιτιού μόνο για την ημέρα, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να αφήσετε την τηλεόρασή αναμμένη. Οι περισσότεροι διαρρήκτες θα είναι απρόθυμοι να εισέλθουν σε ένα σπίτι εάν ακούσουν θόρυβο που προέρχεται από αυτό ή βλέπουν τη λάμψη μιας τηλεοπτικής οθόνης.

Εάν πρόκειται για μεγαλύτερο ταξίδι και είναι κατανοητό να μην θέλετε να αφήσετε την τηλεόραση για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα ανοιχτή. Η λύση είναι να προγραμματίσετε αυτές τις συσκευές και να παραμένουν ενεργοποιημένες κατά τη διάρκεια της ημέρας για κάποιες ώρες. Ακόμη και ο ήχος ενός ραδιοφώνου ή μιας μουσικής που παίζει μπορεί να προσφέρει την ψευδαίσθηση ότι κάποιος είναι σπίτι.

Δοκιμάστε την απομακρυσμένη διαχείριση φωτισμού

Σήμερα, είναι πιο εύκολο από ποτέ να παρακολουθείτε το σπίτι σας από μακριά. Το μόνο που χρειάζεστε είναι το smartphone σας για πρόσβαση στα περισσότερα συστήματα έξυπνου φωτισμού. Πολλά “έξυπνα” φώτα και συνδεδεμένα συστήματα φωτισμού επιτρέπουν πλέον δυνατότητες απομακρυσμένης πρόσβασης, όπου μπορείτε να ανάβετε και να σβήνετε τα φώτα χρησιμοποιώντας ένα smartphone – είτε είστε στο γραφείο είτε απολαμβάνετε μια μέρα στην παραλία.

Έχετε ένα αυτοκίνητο στο πάρκινγκ

Η καλή σχέση με τους γείτονές σας μπορεί να είναι υψίστης σημασίας όταν έρθει η ώρα να φύγετε από το σπίτι σας για λίγες μέρες. Εάν πρόκειται για οδικό ταξίδι ή οποιοδήποτε ταξίδι που απαιτεί αυτοκίνητο, ρωτήστε εάν κάποιος από τους γείτονές σας ή κάποιος άλλος, όπως ένα μέλος της οικογένειας, δεν θα τον πειράζει να αφήσει το αυτοκίνητό του σταθμευμένο στο πάρκινγκ σας, τουλάχιστον για λίγο. Σίγουρα, οι διαρρήκτες μπορεί να γνωρίζουν ότι ένα αυτοκίνητο στο πάρκινγκ δεν εγγυάται ότι κάποιος λείπει από σπίτι, αλλά οι πιθανότητες είναι ότι δεν θα το διακινδυνεύσουν.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς! 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ