Πολύχρωμες συνθέσεις με Αλεξανδρινά για το γιορτινό τραπέζι

Για ένα επιτυχημένο γιορτινό δείπνο δεν αρκεί μόνο το καλό φαγητό. Η διακόσμηση του τραπεζιού είναι εξίσου σημαντική. Πολύχρωμες συνθέσεις με Αλεξανδρινά για το γιορτινό τραπέζι

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις! 

Τα φρέσκα λουλούδια είναι το φαγητό της ψυχής, καθιστώντας τα απαραίτητα σε κάθε γιορτινό τραπέζι. Το φθινόπωρο και τον χειμώνα, μπορείτε να δημιουργήσετε υπέροχες συνθέσεις για το τραπέζι με Αλεξανδρινά. Με τα εντυπωσιακά τους φύλλα και τη μεγάλη ποικιλία σε σχήματα και μεγέθη, αποτελούν ιδανική πρόταση διακόσμησης για το τραπέζι, απόλυτα εναρμονισμένη με τη νέα τάση του green living. Παρακάτω θα βρείτε μερικές όμορφες προτάσεις για φυσικές επιτραπέζιες συνθέσεις με πολύχρωμα Αλεξανδρινά. Αλεξανδρινά για το γιορτινό τραπέζι

Φυσική γοητεία με χειροποίητα διακοσμητικά και ντελικάτα ροζ Αλεξανδρινά

Το ρουστίκ ξύλινο τραπέζι μπροστά από τον ακατέργαστο γκρι τοίχο και ένα έλατο χωρίς στολίδια δημιουργούν το ιδανικό σκηνικό σε αυτό το φυσικό γιορτινό τραπέζι. Το ρομαντικό ροζ του Αλεξανδρινού συνδυάζεται υπέροχα με τις καφέ αποχρώσεις του τραπεζιού και των βάζων, όπως και με τα λιτά industrial μαχαιροπίρουνα. Χειροποίητα δεντράκια από χαρτόνι και θήκες για τα μαχαιροπίρουνα προσθέτουν μία μοντέρνα, παιχνιδιάρικη πινελιά.  Στην αγορά μπορείτε να βρείτε χαρτόνι σε πολλά διαφορετικά σχέδια, οπότε οι επιλογές που έχετε για τη διακόσμηση είναι ατελείωτες. Για να φτιάξετε τα χάρτινα δέντρα θα χρειαστείτε χαρτόνι σε διαφορετικά χρώματα και σχέδια, χάρακα, ψαλίδι και μολύβι.

 

Σχεδιάστε δύο ισοσκελή τρίγωνα στο χαρτί, το καθένα με μήκος κάτω των 12 εκατοστών και ύψος 22 και 16 εκατοστών, και στη συνέχεια κόψτε τα. Κατόπιν, σχεδιάστε τις κάθετες-κεντρικές γραμμές και των δύο τριγώνων. Κόψτε το μεγαλύτερο από κάτω κατά 14 εκατοστά και το μικρότερο, από πάνω, κατά 2,5 εκατοστά. Τέλος, σπρώξτε τα τρίγωνα το ένα μέσα στο άλλο, κάθετα, έτσι ώστε οι κάτω πλευρές να είναι στο ίδιο ύψος. Έτοιμο!

Για να φτιάξετε τη θήκη με ανθεκτικό χαρτόνι για τα μαχαιροπίρουνα, σχεδιάστε και κόψτε ένα ισοσκελές τρίγωνο με πλάτος 12 και ύψος 22 εκατοστά. Στη συνέχεια, λίγα εκατοστά από το κάτω άκρο, δημιουργήστε δύο παράλληλες τομές, μήκους περίπου 6,5 εκατοστών την κάθε μια, για να τοποθετήσετε τα μαχαιροπήρουνα. Tip: προτιμήστε χαρτόνι που δεν σκίζει, για να αποφύγετε τον κίνδυνο να σκιστεί η κατασκευή όταν βάλετε μέσα τα μαχαιροπήρουνα. Έτοιμο!

Φυσική κομψότητα με κόκκινο Αλεξανδρινό

Η διακόσμηση αυτού του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού, εμπνευσμένη από την τάση του green living, συνδυάζει την λιτή κομψότητα με τη φύση, ενώ τα κόκκινα Αλεξανδρινά δίνουν την Χριστουγεννιάτικη νότα. Τα κλαδιά, τα μούρα και τα βρύα δημιουργούν μία ζεστή και φυσική ατμόσφαιρα, ενώ τα λαμπερά στολίδια, τα βάζα και τα κηροπήγια σε κομψό χρυσό, ασήμι και κόκκινο, δίνουν μία έξτρα γιορτινή πινελιά.

Καλωσορίστε τους καλεσμένους σας και διακοσμήστε τα πιάτα τους με όμορφα κόκκινα Αλεξανδρινά και διακοσμητικά μούρα. Tip: Αμέσως μετά την κοπή, βυθίστε την άκρη του Αλεξανδρινού σε ζεστό νερό θερμοκρασίας περίπου 60° C για λίγα δευτερόλεπτα και αμέσως μετά σε κρύο νερό, για να σταματήσετε τη διαρροή των υγρών. Στη συνέχεια τυλίξτε το κομμένο σημείο με πράσινη

ταινία ανθοκομικής ή τοποθετήστε το σε ένα σωληνάριο νερού.

 

 

Διακοσμημένο με κόκκινα Αλεξανδρινά και φυσικά υλικά, αυτό το μπολ είναι σίγουρα μια εντυπωσιακή πρόταση διακόσμησης για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Φρεσκοκομμένα κρεμ Αλεξανδρινά

Αυτό το εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο coffee table, με vintage διακόσμηση, θυμίζει πίνακα. Τα ανοιχτόχρωμα Αλεξανδρινά δημιουργούν όμορφες αντιθέσεις με τους πράσινους τόνους, ενώ τα ξύλινα και χρυσά αντικείμενα χαρίζουν μία επιπλέον λάμψη στον χώρο, που συμπληρώνεται από τα φωτάκια του δέντρου.

Για να βρείτε πολλές και διαφορετικές διακοσμητικές ιδέες για το αλεξανδρινό παρακαλώ επισκεφτείτε το  www.starsuniteeurope.eu και τη σελίδα στο Facebook στο https://www.facebook.com/StarsForEuropeGreece/.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ