Χαλιά τραπεζαρίας: Πρέπει να έχετε ή δεν χρειάζεστε;

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα συμφωνούσαν ότι ένα δωμάτιο απλά δεν είναι πλήρες χωρίς χαλί, και πως είναι πραγματικά απαραίτητο ένα χαλί στη τραπεζαρία, για παράδειγμα. Χαλιά τραπεζαρίας: Πρέπει να έχετε ή δεν χρειάζεστε;

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Αυτό εξαρτάται. Από τη μία πλευρά, ένα χαλί μπορεί να προσφέρει πλεονεκτήματα όπως η εμφάνιση ή η δημιουργία μιας πιο άνετης και ζεστής ατμόσφαιρας.

Από την άλλη πλευρά, η έλλειψη ενός χαλιού μπορεί να κάνει έναν χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος και φωτεινότερος και μπορεί να δώσει έμφαση σε άλλα στοιχεία διακόσμησης.

Η απόφαση είτε να προσθέσετε ένα χαλί στην τραπεζαρία αν δεν συνδέεται στενά με το μέγεθος και το σχήμα του χώρου, το στυλ σχεδιασμού, τα υλικά και τις υφές που χρησιμοποιούνται, την παλέτα χρωμάτων, την ποσότητα φυσικού φωτός, τη θέα, τα έπιπλα που υπάρχουν στο δωμάτιο και τις αναλογίες τους.

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλά που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν λάβετε μια απόφαση. Επισκεφθείτε τον Οίκο Εφραίμογλου που είναι οι ειδικοί στα χαλιά αν θέλετε μια ξεκούραστη λύση ή συνεχίστε να διαβάζετε όσα έχουμε να σας προτείνουμε.

Ένα χαλί τραπεζαρίας προσθέτει προσωπικότητα στο δωμάτιο και αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν το δωμάτιο διαθέτει μονοχρωματική παλέτα ή μινιμαλιστική διακόσμηση. Προφανώς, το χαλί μπορεί επίσης να είναι πηγή χρώματος και ταυτόχρονα να εισάγει ένα μοτίβο στο δωμάτιο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα χαλιά γίνονται σημεία εστίασης και ζωντανεύουν το δωμάτιο.

Το χαλί είναι συνήθως το στοιχείο που στηρίζει ένα χώρο και κάνει το δωμάτιο να φαίνεται αρμονικό. Μείνετε μακριά από ανοιχτά χρώματα όταν διαλέγετε χαλιά, αλλά μην αποκλείετε το γκρι, είναι ένα πολύ πρακτικό χρώμα.

Χρησιμοποιήστε ένα χαλί για να ορίσετε και να οριοθετήσετε την τραπεζαρία σε μια ανοιχτή κάτοψη. Το χαλί δεν χρειάζεται να ξεχωρίζει ή να είναι εστιακό σημείο. Μπορείτε να το αφήσετε στα έπιπλα ή τις διακοσμήσεις αυτό. Διαλέξτε ένα χαλί που είναι απαλό και άνετο, αλλά και εύκολο να καθαριστεί και πρακτικό στο περιβάλλον του δωματίου.

Το χαλί μπορεί να προσθέσει μια γραφική πινελιά σε μια τραπεζαρία σε αντίθεση με τις καρέκλες ή με το ουδέτερο σκηνικό. Ταυτόχρονα, ένα χαλί μπορεί να είναι το στοιχείο που “αγκυρώνει” το τραπέζι στην περίπτωση μιας μεγάλης τραπεζαρίας ανοιχτού χώρου.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα χαλί για να ορίσετε τον χώρο της τραπεζαρίας και να τον διαχωρίσετε οπτικά από άλλες περιοχές. Είναι σημαντικό να επιλέξετε το σωστό μέγεθος. Ένα χαλί τραπεζαρίας πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο για να τοποθετεί όλα τα πόδια της καρέκλας σε αυτό και θα πρέπει να υπάρχει και επιπλέον χώρο σε όλες τις πλευρές του τραπεζιού, έτσι ώστε οι καρέκλες να μπορούν να τραβηχτούν έξω χωρίς να βγουν από το χαλί.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς! 

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κατά την γνώμη μου το χαλί τραπεζαρίας γεμίζει τον χώρο και εννοείται τον ζεσταίνει! Εγώ προτιμώ τα μεγάλα κλασσικά χαλιά σε αυτόν τον χώρο και τώρα που θέλω να αλλάξω έχω βρει κάποιες καλές επιλογές εδώ https://eshop.masoutis.gr/categories/index/oi-sunergates-mas?item=2181&subitem=b00&level3=b17&subdescr=xeiropoihta-klasika-xalia ακούω τις γνώμες σας 🙂

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ