Teaching Mοms: Πρόγραμμα mentoring και αλληλεγγύης μεταξύ των μαμάδων

Ένα καινοτόμο πρόγραμμα mentoring σε μαμάδες που έχουν μόλις γεννήσει ξεκινά ο Σύλλογος Φίλων της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Αρεταίειου Νοσοκομείου. Teaching Mοms: Πρόγραμμα mentoring και αλληλεγγύης μεταξύ των μαμάδων

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Στο πλαίσιο της δράσης «Δίπλα στη Γυναίκα που θηλάζει», ο Σύλλογος στηρίζει τις νέες μαμάδες, παρέχοντας δικτύωση με μέντορες μητέρες, που έχουν περάσει πρόσφατα από το ίδιο στάδιο και είναι έτοιμες να μοιραστούν την πρακτική γνώση και την εμπειρία που απέκτησαν.

Σημειώνεται ότι εξαιτίας της καραντίνας, πολλές θηλάζουσες γυναίκες δεν έχουν το απαραίτητο υποστηρικτικό περιβάλλον στο σπίτι τους από γονείς, φίλες ή μαίες. Αυτό το «κενό», αλλά και τη μοναξιά που αισθάνονται οι νέες μαμάδες την εποχή του κορωνοϊού επιδιώκει να καλύψει ο Σύλλογος Φίλων με το πρόγραμμα mentoring «Teaching Moms».

Όπως επισημαίνει η Πρόεδρος του Συλλόγου, ιατρός, κα. Πόπη Καλαϊτζή «δεν πρόκειται για ένα πρόγραμμα παροχής εξειδικευμένων συμβούλων, αλλά υποστήριξης από μητέρα σε μητέρα και αυτοβοήθειας. Θέλουμε οι νέες μητέρες να μην αισθάνονται μόνες σε μια ιδιαίτερα απαιτητική περίοδο για τις ίδιες και τα βρέφη τους. Το «Teaching Moms» είναι στην πραγματικότητα ένα πρόγραμμα αλληλεγγύης μεταξύ των μαμάδων».

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει συναντήσεις των μεντόρων με τις mentees (μια προς μια) μέσω Ζoom, ομαδικές συναντήσεις-συζητήσεις αλλά και εξειδικευμένα ενημερωτικά webinars από επιστήμονες.

Ήδη έχει οργανωθεί η πρώτη ομάδα μεντόρων μαμάδων, οι οποίες έχουν πρόσφατα θηλάσει και είναι έτοιμες να στηρίξουν άλλες νέες μητέρες.

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και την υποβολή αίτησης συμμετοχής οι ενδιαφερόμενες μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα στη σελίδα του Συλλόγου diplastigynaika.gr.

Βρείτε μας: Facebook Instagram | mentoring.diplastigynaika@gmail.com

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ