Μουσακάς λαχανικών Vegan που θα σας ενθουσιάσει!

Να μια πρωτότυπη ιδέα για… έναν εναλλακτικό, εύκολο μουσακά μόνο με λαχανικά και vegan μπεσαμέλ! Μουσακάς λαχανικών Vegan που θα σας ενθουσιάσει! – Γράφει η foodblogger η Ελένη Κόμνου / Foodenyo

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Γεια σας! Είμαι η Ελένη Κόμνου, chef και food blogger από την Ελλάδα και μόνιμος κάτοικος Γερμανίας.

Ασχολούμαι από το 2018 με το food blogging, έχοντας το δικό μου Website: Foodenyo.com & YouTube κανάλι: Foodenyo. Παράλληλα όμως, εργάζομαι ως sous chef σε ιαπωνικό εστιατόριο στο Βερολίνο. Στην Ελλάδα, έχω εργαστεί από το 2015-2020 σε πολλά εστιατόρια, ξενοδοχεία και στο Προεδρικό Μέγαρο Αθηνών.

Website: https://foodenyo.com/

Instagram: https://www.instagram.com/foodenyo/?hl=el

Facebook: https://www.facebook.com/foodenyo/

YouTube: https://youtube.com/channel/UC7mYg8OzM2gD8De2LEjlw1Q


Ο παραδοσιακός μουσακάς αλλιώς, με τα γευστικά στοιχεία της παραδοσιακής συνταγής, είναι χαμηλότερος τόσο θερμιδικά όσο και σε λιπαρά. Νηστίσιμος και άκρως γευστικός! Πάμε να δούμε την συνταγή και την εκτέλεση. Μουσακάς λαχανικών Vegan

Συνταγή:

Για τη βάση:

Λίγη φρυγανιά για το ταψί
Λίγο ελαιόλαδο για το ταψί
4-5 πατάτες
4 μελιτζάνες
4 κολοκύθια μεσαία
1 μπρόκολο
1/2 κουνουπίδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι
Αλάτι
Πιπέρι
Θυμάρι

Για τη μπεσαμέλ:

100 γρ. μαργαρίνη
100 γρ. αλεύρι
1 λίτρο γάλα σόγιας
Λίγο τυρί (προαιρετικά)
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:

1. Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε ροδέλες, τα μαρινάρουμε με αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, ελαιόλαδο και τα απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
2. Ταυτόχρονα φτιάχνουμε την μπεσαμέλ. Σε μια κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το  αλεύρι (κάνουμε ένα ρου) και σταδιακά προσθέτουμε το γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου). Μόλις γίνει μια πηχτή βελούδινη σάλτσα προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και τυρί τριμμένο (προαιρετικά).
3. Τρίβουμε στο τρίφτη το κουνουπίδι, το μπρόκολο, το σκόρδο και το κρεμμύδι.Σε ένα τηγανάκι αντικολλητικό με ελάχιστο ελαιόλαδο τα σοτάρουμε.
4. Στήνουμε το μουσακά στο ταψί μας. Πρώτα αλείφουμε το ταψί με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά. Έπειτα προσθέτουμε τις πατάτες, μετά τις μελιτζάνες και μετά τα κολοκύθια. Στη συνέχεια καλύπτουμε τις στρώσεις των λαχανικών με το μείγμα (κουνουπίδι-μπρόκολο) και τέλος καλύπτουμε με μπεσαμέλ, λίγο τυρί και φρυγανιά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Καλή επιτυχία!

Ελένη Κόμνου / Foodenyo

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ