#ΜuffinDay – Τα αγαπημένα κεκάκια με φυστικοβούτυρο και μπανάνες

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Muffin και σας έχουμε μια απίθανη συνταγή που θα σας ενθουσιάσει! #ΜuffinDay – Τα αγαπημένα κεκάκια με φυστικοβούτυρο και μπανάνες – Γράφει η foodblogger η Ελένη Κόμνου / Foodenyo

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Γεια σας! Είμαι η Ελένη Κόμνου, chef και food blogger από την Ελλάδα και μόνιμος κάτοικος Γερμανίας.

Ασχολούμαι από το 2018 με το food blogging, έχοντας το δικό μου Website: Foodenyo.com & YouTube κανάλι: Foodenyo. Παράλληλα όμως, εργάζομαι ως sous chef σε ιαπωνικό εστιατόριο στο Βερολίνο. Στην Ελλάδα, έχω εργαστεί από το 2015-2020 σε πολλά εστιατόρια, ξενοδοχεία και στο Προεδρικό Μέγαρο Αθηνών.

Website: https://foodenyo.com/

Instagram: https://www.instagram.com/foodenyo/?hl=el

Facebook: https://www.facebook.com/foodenyo/

YouTube: https://youtube.com/channel/UC7mYg8OzM2gD8De2LEjlw1Q


Εμπνευστής της #MuffinDay είναι ο Jacob Kaufman, ένας υπάλληλος ο οποίος κάθε μέρα που πήγαινε στη δουλειά του, έπαιρνε μία μεγάλη σακούλα muffins και τα μοίραζε στους άστεγους της γειτονιάς. Για πολλά χρόνια, η χειρονομία αυτή του Jacob δεν είχε μαθευτεί, μέχρι που η blogger Julia Levy τη δημοσίευσε σε ένα blog της με θέμα «Οι φιλάνθρωποι της καθημερινότητας». Οι δύο τους συζήτησαν και σκέφτηκαν ότι η κίνηση αυτή με τα muffins θα μπορούσε να γίνει παράδειγμα προς μίμηση και σε άλλες πόλεις ή χώρες. ΜuffinDay

Κάπως έτσι, καθιερώθηκε η Παγκόσμια Ημέρα Muffin και το muffin έγινε συνώνυμο της αγάπης και της προσφοράς.

Εύκολα Muffins με φυστικοβούτυρο και μπανάνες!

Υλικά:

2 μπανάνες (πολύ ώριμες)

2 αυγά

2 κ.σ φυστικοβούτυρο

2 κ.σ γιαούρτι

1 κ.σ μέλι (γεμάτη)

2 βανίλιες

1 κ.γ μαγειρική σόδα

1 1/2 κούπα αλεύρι φαρίνα

Εκτέλεση:

1. Σε ένα μπολ, λιώνετε τις μπανάνες με ένα πιρούνι. Προσθέτετε τα αυγά και ανακατεύετε καλά.

2. Στη συνέχεια, προσθέτετε το φυστικοβούτυρο, το γιαούρτι και το μέλι. Πάλι ανακατεύετε πολύ καλά, να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα και τέλος ρίχνετε τις σκόνες.

3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Γαρνίρετε τα μάφινς σας με ότι επιθυμείτε. Εγώ έφτιαξα 3 με κάστανα (είχα βρασμένα κάστανα αρκετά), άλλα 3 με granola και κομμάτια σοκολάτας, ακόμη 3 με μήλα και κανέλα και 3 με ξηρούς καρπούς.

4. Στη φόρμα για μάφινς βάζετε φορμάκια μιας χρήσης και μέσα σε αυτά το μείγμα. Ψήνετε και απολαμβάνετε!

Muffins: 12

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά

Επίπεδο: Εύκολο

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ