Μέσα από το παιχνίδι τα παιδιά μαθαίνουν τον κόσμο

Διεθνές Συνέδριο Play on Early Education που αφορά το ρόλο του παιχνιδιού στην εκπαίδευση των πολύ μικρών παιδιών και μάλιστα σε μία εκπαίδευση που έχει αλλάξει άρδην εξ αιτίας της πανδημίας. Μέσα από το παιχνίδι τα παιδιά μαθαίνουν τον κόσμο

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Κάτι πολύ ωραίο για τα παιδιά, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και όλους όσοι ασχολούνται με παιδιά, θα γίνει στο Σεράφειο Κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας, το διάστημα 27-30 Απριλίου 2022. Το Mommyjammi.gr θερμός υποστηρικτής της πρωτοβουλίας είναι ένας από τους χορηγούς επικοινωνίας του Διεθνούς Συνεδρίου.

Πρόκειται για το δεύτερο Διεθνές Συνέδριο Play on Early Education που αφορά το ρόλο του παιχνιδιού στην εκπαίδευση των πολύ μικρών παιδιών και μάλιστα σε μία εκπαίδευση που έχει αλλάξει άρδην εξ αιτίας της πανδημίας.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 ο Γιάννης Γιαννούδης, ιδιοκτήτης του σχολείου για μικρά παιδιά Dorothy Snot και διοργανωτής του Συνεδρίου, εξήγησε ότι ένα Συνέδριο για το Παιχνίδι, είναι πολύ σημαντικό καθώς το παιχνίδι είναι η πιο σοβαρή ασχολία που μπορεί να έχει ένα παιδί, γιατί μέσα από αυτή μαθαίνει τον κόσμο.

Κι όταν λέμε «παιχνίδι» δεν εννοούμε (μόνο) αυτό που μπορεί να αγοράσει κάποιος σε ένα παιδί, καθώς όπως εξήγησε ο κ Γιαννούδης, το παιχνίδι αυτό θα έχει ορισμένες (συνήθως λίγες) λειτουργίες. Αν δώσει όμως κάποιος τη δυνατότητα σε ένα παιδί να μπει για παράδειγμα στην κουζίνα και να ανοίξει τα συρτάρια, τότε το παιδί θα μπορεί να παίζει ώρες, χρησιμοποιώντας υλικά του πραγματικού κόσμου με τα οποία πραγματικά μπορεί να φτιάξει τα πάντα.

Αυτός θα είναι και ο στόχος του Συνεδρίου, να δουν οι συμμετέχοντες πως μέσα το ελεύθερα επιλεγμένο και ακηδεμόνευτο παιχνίδι τα παιδιά μπορούν να μάθουν, να «ανθίσουν», να ωριμάσουν, να ανακαλύψουν τον κόσμο.

Όπως εξήγησε ο κ Γιαννούδης, είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος του παιχνιδιού στα μικρά παιδιά, καθώς όλη η δουλειά για τη δημιουργία της προσωπικότητάς, του χαρακτήρα, αλλά και του αξιακού κώδικα ενός παιδιού γίνεται μέχρι τα 6-7 έτη. Μετά αυτό που μαθαίνει ένα παιδί είναι συμπεριφορές.

Για αυτό το λόγο στο συγκεκριμένο συνέδριο θα υπάρχει ειδική ενότητα με key note speakers τις συνιδρύτριες του Δικτύου Women on Top, Στέλλα Κάσδαγλη και Πηνελόπη Θεοδωρακάκου, οι οποίες θα εξηγήσουν πως μπορεί το παιδί, μέσα από το παιχνίδι να «σπάσει» τα έμφυλα στερεότυπα.

Το Συνέδριο θα περιλαμβάνει ομιλίες από σημαντικούς ομιλητές από το χώρο της εκπαίδευσης και όχι μόνο, αλλά και εργαστήρια που θα αφορούν τι άλλο… το παιχνίδι!

Το Play on Early Education απευθύνεται σε όποιον ενδιαφέρεται ουσιαστικά για την εκπαίδευση και το παιχνίδι των πολύ μικρών παιδιών, σε γονείς, ψυχολόγους, εκπαιδευτικούς και σε όσους ασκούν δραστηριότητες που απευθύνονται στις μικρές ηλικίες, ενώ για όσους δεν μπορούν να το παρακολουθήσουν δια ζώσης, δίνεται και η δυνατότητα online παρακολούθησης.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους:

http://www.playonathens.com
https://www.facebook.com/playonearlyeducation
https://twitter.com/PlayEarly
https://www.instagram.com/playonearlyathens/

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς! συμβουλευτικής γάμου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ