Πως να επιλέξετε το κατάλληλο παιδικό παπούτσι;

Η επιλογή του παπουτσιού για το παιδί μας είναι πολύ σημαντική ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες. Πως να επιλέξετε το κατάλληλο παιδικό παπούτσι;

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Σύμφωνα με τους ειδικούς, στα πρώτα βήματα του παιδιού σας καλό είναι να περπατά ξυπόλητο ώστε να μάθει να ισορροπεί και να μπορέσει να ερμηνεύσει ο εγκέφαλος τις πρώτες πληροφορίες που στέλνουν τα νεύρα του ποδιού. Να υπολογίσετε ότι περίπου ένα μήνα μετά θα πρέπει να αναζητήσετε το πρώτο σας παπουτσάκι!

Η επιλογή του παπουτσιού για το παιδί μας είναι πολύ σημαντική ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες και πρέπει να δώσουμε προσοχή σε αρκετούς παράγοντες ώστε να κάνουμε την σωστή επιλογή. Μπορεί να φαίνεται εύκολη υπόθεση όμως στην πραγματικότητα δεν είναι και τόσο. Οι γονείς την στιγμή που πρέπει να αγοράσουν παπούτσια για τα παιδιά τους πρέπει να συνδυάσουν αρκετές παραμέτρους ώστε να προχωρήσουν σε καλές αγορές.

Το κάθε παιδί έχει την δική του ανάπτυξη, οπότε αν ένα παιδί κάποιας ηλικίας φοράει ένα συγκεκριμένο μέγεθος δεν σημαίνει οτι το ίδιο θα συμβεί και στο δικό σας! Αυτό το φαινόμενο γίνεται πιο έντονο όσο μεγαλώνουν τα παιδιά.

Επίσης δεν ισχύει το σκεπτικό “ένα νούμερο μεγαλύτερο για να του κάνει και του χρόνου”, αφού αφ’ ενός του χρόνου θα θέλει (κατά 90%) 2 νούμερα μεγαλύτερα τέτοια εποχή, αφ’ ετέρου η εφαρμογή δεν θα είναι σωστή, με απρόβλεπτες συνέπειες όπως ασταθές βάδισμα, πτώση του παιδιού ή ‘τσάκισμα’ του παπουτσιού στο σημείο πίσω από τα δάκτυλα.

Επίσης κάτι που μπερδεύει πολλούς γονείς είναι η ανατομικότητα του παπουτσιού και το κατά πόσο συμβάλλει στην ανάπτυξη του ποδιού. Μιλήσαμε με ορθοπεδικούς αλλά και μεταπωλητές με πολυετή εμπειρία στο χώρο.

pws-na-vreite-to-noumero-sto-paidiko-papoutsi

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: 

Πως να βρείτε το νούμερο στο παιδικό παπούτσι + ΔΩΡΕΑΝ εκτυπώσιμο

 

 

Το ανατομικό παπούτσι δεν βοηθάει στην ανάπτυξη καμάρας στο πέλμα. Αυτό είναι κατά 99% κληρονομικό. Ωστόσο στις περισσότερες περιπτώσεις προσφέρει σταθερότητα στο βάδισμα, ιδιαίτερα σε ηλικίες μικρότερες των 5 ετών. Από την ηλικία των 10 ετών και μετά, είναι καθαρά θέμα προτίμησης του παιδιού (ή και συνήθειας), εάν το βολεύει ή όχι στο βάδισμα ή το τρέξιμο. Ωστόσο να γνωρίζετε ότι οι επιλογές σας σε ανατομικά παπούτσια περιορίζονται όσο μεγαλώνει το μέγεθος.

Επίσης πολλοί (γονείς και μη) μπερδεύουν τον όρο ‘ανατομικό‘ με τον όρο ‘ορθοπεδικό‘. Είναι 2 τελείως διαφορετικές έννοιες! Ορθοπεδικά παπούτσια θα βρείτε μόνο σε καταστήματα ορθοπεδικών βοηθημάτων ή σε εξειδικευμένα καταστήματα και κατασκευάζονται μόνο κατά παραγγελία του πελάτη. Το ίδιο ισχύει και για τους ορθοπεδικούς πάτους που τοποθετούμε μέσα στα παπούτσια και είναι λίγο δημοφιλέστερη λύση, κυρίως λόγω χαμηλότερου κόστους.

Εάν το παιδί πηγαίνει νηπιαγωγείο ή και στις πρώτες τάξεις του δημοτικού και δεν γνωρίζει να δένει κορδόνια, η επιλογή είναι μονόδρομος. Παπούτσια με αυτοκόλλητα σκράτς. Σε διαφορετική περίπτωση βεβαιωθείτε ότι έχετε δέσει με διπλό κόμπο τα κορδόνια στα παπούτσια και επιπλέον στο πλάι του παπουτσιού να υπάρχει φερμουάρ ώστε να μπορεί να το ανοίξει το παιδί.

kokorikoshoes

Είναι σημαντικό να απευθυνόμαστε σε καταστήματα υποδημάτων τα οποία διαθέτουν έμπειρους υπαλλήλους με γνώση και εξειδίκευση επάνω στο παιδικό παπούτσι. Εκείνοι θα μας βοηθήσουν να αγοράσουμε το κατάλληλο παπούτσι για το παιδί μας. Ένα από αυτά που έχω να σας προτείνω με εμπειρία πάνω από 35 χρόνια στο παιδικό επίσης παπούτσι είναι το Kokoriko Shoes

Εξειδίκευση, γνώση, εμπειρία και ενδιαφέρον προς τον πελάτη. Τα 35 χρόνια δεν περνούν απαρατήρητα στο ενεργητικό της επιχείρησης καθώς και η αγάπη για το αντικείμενο της! Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο e-shop με υπέροχες προτάσεις για τη μαμά, τον μπαμπά και τα παιδιά! 

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ευχαριστώ για τις συμβουλές, η εμπειρία σου στα παπούτσια είναι σίγουρα πολύτιμη! Φιλιάαααα

  2. παρα πολλη χρησιμη αναρτηση! ειδικα αυτο για την σωστη αναπτυξη της καμαρας του ποδιου, ειχα λαθος εικονα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ