Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Στόχος της είναι η ευαισθητοποίηση όλων των ανθρώπων για αυτό το μείζον πρόβλημα που συναντάται, δυστυχώς, σε όλες τις χώρες αυτού του κόσμου μηδενός εξαιρουμένης. Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Σε μια εποχή που τα κρούσματα βίας κατά των γυναικών είναι πιο πολλά από ποτέ, ο σημερινός εορτασμός έχει ιδιαίτερη σημασία. Η συγκεκριμένη ημέρα, λοιπόν, λειτουργεί κάθε χρόνο ως σημείο αναφοράς, προκειμένου να ανοίγει ο διάλογος για ζητήματα έμφυλης βία, και να μας υπενθυμίζει την επιτακτική ανάγκη καταπολέμησής της.

Η συγκεκριμένη ημέρα είχε ήδη καθιερωθεί από το 1981 από γυναικείες οργανώσεις ως φόρος τιμής στην απάνθρωπη και φριχτή δολοφονία των 3 αδελφών Μιραμπάλ, πολιτικών ακτιβιστριών από την Δομινικανή Δημοκρατία, με διαταγή του δικτάτορα Τρουχίλο στις 25 Νοεμβρίου 1960.

Οι αδελφές Μιραμπάλ ήταν 4 κόρες ενός πλουσίου επιχειρηματία, που έζησαν άνετα παιδικά χρόνια, παντρεύτηκαν και ζούσαν μία καλή και όμορφη ζωή. Όλα αυτή μέχρι την στιγμή που πήρε την εξουσία ο δικτάτορας Τρουχίγιο. Τότε, οι αδερφές Μιραμπάλ έχασαν σχεδόν ολόκληρη την περιουσία, καθώς οι ίδιες εισήλθαν στον αντιδικτατορικό αγώνα μέσω ενός θείου τους.

Μάλιστα, σχημάτισαν το αντιστασιακό Κίνημα της 14ης Ιουνίου με στόχο την ανατροπή του δικτάτορα και έγιναν γνωστές ως “Πεταλούδες”. Αν και η δράση τους είχε ως αποτέλεσμα την φυλάκιση των συζύγων του, οι οι ίδιες συνέχισαν την αντιστασιακή τους δράση. Στις 25 Νοεμβρίου του 1960 στη διάρκεια του επισκεπτηρίου στις φυλακές όπου ήταν κλεισμένοι οι άντρες τους, οι τρεις από τις τέσσερις αδερφές συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν σε ένα χωράφι με ζαχαροκάλαμα, όπου βασανίστηκαν, ξυλοκοπήθηκαν και στραγγαλίστηκαν μέχρι θανάτου.

Ας σπάσουμε την αλυσίδα της βίας!

Η τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900 λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα και είναι δωρεάν, στηρίζει και ενημερώνει τόσο τα ίδια τα θύματα όσο και πρόσωπα από το ευρύτερο περιβάλλον που επιθυμούν να ενημερωθούν για το πώς μπορούν να βοηθήσουν τα θύματα. Οι γυναίκες που δεν μπορούν να καλέσουν, μπορούν να επικοινωνήσουν και με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση: sos15900@isotita.gr.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ