Ψυχική Κόπωση. Δεν συμβαίνει από αδυναμία…

Έχεις φτάσει στο σημείο να νιώθεις ότι, όσο κι αν κοιμηθείς ή ξεκουραστείς, παραμένεις μονίμως κουρασμένος; Ψυχική Κόπωση. Δεν συμβαίνει από αδυναμία…

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Αισθάνεσαι πόνους σε όλο σου το σώμα και ιδίως στην πλάτη και υποφέρεις αρκετά συχνά από πονοκεφάλους και ημικρανίες; Συμβαίνουν όλα αυτά παρόλο που τρέφεσαι υγιεινά, γυμνάζεσαι τακτικά και γενικά κοιμάσαι χωρίς διακοπές;

Η ψυχολογική εξάντληση είναι συνήθως μια αργή διαδικασία κατά την οποία η σταγόνα ξεχειλίζει το ποτήρι χωρίς να το συνειδητοποιήσεις. Η ψυχολογική εξάντληση είναι μια κατάσταση ακραίας ψυχικής και συναισθηματικής κόπωσης, η οποία συχνά συνοδεύεται από ένα αίσθημα έλλειψης σωματικής δύναμης. Με απλά λόγια συμβαίνει όταν δίνειςπολλά και παίρνεις λίγα, σε ό,τι αφορά το συναισθηματικό κομμάτι. Συχνά χαρακτηρίζεται ως ένα είδος σωματικής και διανοητικής αδράνειας, ένα αίσθημα βαρύτητας που σε περιβάλλει καθημερινά.

Σε τέτοιες περιπτώσεις αναζητάς αυτόματα σημάδια κόπωσης στο σώμα σου και στη φυσική σου κατάσταση. Έτσι προσπαθείς να ρυθμίσεις το πρόβλημα δοκιμάζοντας πρακτικές λύσεις, όπως την πρόσληψη κάποιου σκευάσματος πολυβιταμίνης, την προσπάθεια βελτίωσης της διατροφής ή του ύπνου σου, την αύξηση ή μείωση της σωματικής άσκησης. Το τελευταίο πράγμα που σου περνά από το μυαλό είναι ότι η φαινομενικά αδικαιολόγητη κούραση προέρχεται από τον τρόπο σκέψης σου…

Το κλειδί για να υπερνικήσεις την εκδήλωση και το φαύλο κύκλο της πνευματικής κόπωσης είναι να αλλάξεις την οπτική σου για τα πράγματα.

Αν ζεις κάθε λεπτό, ώρα και μέρα αφιερώνοντας χρόνο να συλλογιστείς τι ακριβώς κάνεις και γιατί το κάνεις, αν αποφεύγεις τις ατέλειωτες σκέψεις αναλύοντας γεγονότα του παρελθόντος και εξαντλώντας κάθε πιθανό σενάριο για τα μελλοντικά σου σχέδια, και απλώς κάνεις μόνο ό,τι έχει προτεραιότητα, τότε οι στόχοι σου θα γίνουν πιο εσωτερικοί και οι προθέσεις σου θα περιοριστούν σε ό,τι είναι σημαντικότερο για σένα για να έχεις μια λειτουργική και υγιή ζωή.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Ψυχική Κόπωση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ