Τρόποι για να εξαφανίσεις τα κουνούπια από το σπίτι σου!

Σε αυτό το άρθρο έχουμε συγκεντρώσει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για να καταστρώσεις μία ολοκληρωμένη στρατηγική στην καταπολέμηση κουνουπιών. Τρόποι για να εξαφανίσεις τα κουνούπια από το σπίτι σου!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Καταπολέμηση κουνουπιών στον Κήπο – Τι πρέπει να κάνεις για να περιορίσεις τα κουνούπια πριν αναπτυχθούν;

1. Κάλυψη όλων των πιθανών εστιών ανάπτυξης

Πριν ξεκινήσεις οτιδήποτε, θα πρέπει να γνωρίζεις πώς τα λιμνάζοντα νερά αποτελούν κατά βάση την κύρια πηγή από όπου αναπτύσσονται οι προνύμφες των κουνουπιών. Έτσι, αν έχεις εστίες νερού στον κήπο σου ή λιμνάζοντα νερά, θα πρέπει να τα καλύψεις με οποιονδήποτε τρόπο, πριν αρχίσουν να ευνοούν την ανάπτυξη των κουνουπιών.

Πολλές φορές στους κήπους συγκεντρώνεται νερό, που μπορεί να προέρχεται από τη βροχή ή από το πότισμα των φυτών. Φρόντισε να καλύψεις το σημείο με χώμα, κλείνοντας την εστία ανάπτυξης των προνυμφών, για την αποτελεσματική καταπολέμηση κουνουπιών. Μετά από αυτή την ενέργεια και για να εξασφαλίσεις ένα όμορφο και αισθητικό αποτέλεσμα για τον κήπο σου, μπορείς να επενδύσεις τον κήπο σου με χαλίκι!

2. Ψεκασμός για κουνούπια

Εφόσον έχεις απομακρύνει κάθε εστία νερού που μπορεί να ευνοήσει την ανάπτυξη των προνυμφών, μπορείς να συνεχίσεις με πιο εντατικές μεθόδους. Ο ψεκασμός για κουνούπια αποτελεί την καλύτερη λύση στην αποτελεσματική αντιμετώπιση κουνουπιών σε εξωτερικό χώρο. Η κατάλληλη εποχή για την απεντόμωση είναι η περίοδος της άνοιξης. Ουσιαστικά, ο ψεκασμός για κουνούπια θα δημιουργήσει ένα μη ελκυστικό περιβάλλον και θα τα απομακρύνει από το χώρο, συμβάλλοντας στην αποτελεσματική καταπολέμηση κουνουπιών.

Για να γίνει σωστά ο ψεκασμός για κουνούπια και να έχεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς, καλό θα ήταν να αναθέσεις αυτή την εργασία σε έναν έμπειρο επαγγελματία. Ένας έμπειρος επαγγελματίας θα μπορέσει να εντοπίσει τις εστίες γέννησης και ανάπτυξης των προνυμφών και να σου προσφέρει οριστικές λύσεις για τη διάλυσή τους. Σε δεύτερη φάση, θα εφαρμώσει τα πλέον ενδεδειγμένα σκευάσματα με τη χρήση ειδικού νεφελοψεκαστήρα, δημιουργώντας ένα μη βιώσιμο περιβάλλον για τα κουνούπια στον κήπο σου.

Προσοχή! Ο ψεκασμός θα πρέπει να γίνει σε συγκεκριμένα σημεία, για να είναι αποτελεσματικός. Σε καμία περίπτωση μην αναλάβεις να εκτελέσεις μόνος/-η σου αυτή την εργασία, χωρίς να διαθέτεις ειδικό εξοπλισμό και χωρίς να έχεις προηγούμενη εμπειρία στην καταπολέμηση κουνουπιών με ψεκασμό.

3. Άλλαξε τις ώρες ποτίσματος των λουλουδιών

Από τη στιγμή που γνωρίζεις πώς το νερό ευνοεί την εμφάνιση κουνουπιών, φρόντισε να ποτίζεις τα φυτά σου νωρίς το πρωί. Με αυτό τον τρόπο προσφέρει ενυδάτωση στο χώμα και προστατεύεις τα φυτά σου, ενώ παράλληλα ο ήλιος μέσα στη μέρα θα εξαφανίσει κάθε σταγόνα από τον κήπο σου. Με αυτό τον τρόπο, σίγουρα δεν θα δημιουργήσεις νέες εστίες παραγωγής των προνυμφών και θα απολαύσεις ένα καλοκαίρι χωρίς ενοχλητικούς επισκέπτες.

Καταπολέμηση Κουνουπιών στο σπίτι: Πώς θα κινηθείς εσωτερικά για να διώξεις τα κουνούπια;

1. Βάλε Γλαστράκια με Λεβάντα και Βασιλικό

Μερικά φυτά, όπως είναι η λεβάντα και ο βασιλικός, εξαιτίας της έντονης μυρωδιάς τους βοηθούν στην καταπολέμηση κουνουπιών. Μπορεί εμείς να λατρεύουμε τη μυρωδιά τους και τη φρεσκάδα τους, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και με τα κουνούπια. Τοποθέτησε, λοιπόν, μερικά μικρά γλαστράκια στο τραπέζι ή στον πάγκο της κουζίνας και διώξε τα κουνούπια μακριά!

2. Τοποθέτησε σίτες στις πόρτες και τα παράθυρα

Οι σίτες αποτελούν την καλύτερη λύση στην καταπολέμηση κουνουπιών στο σπίτι. Αν δεν έχεις ήδη σίτες στο σπίτι σου, αυτή είναι η καλύτερα εποχή για να βάλεις. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη στις σίτες για πόρτες που μπορείς να τοποθετήσεις στα ήδη υπάρχοντα κουφώματα του σπιτιού σου, που μπορούν να καλύψουν ακόμη και τις ανάγκες του πιο απαιτητικού. Είμαστε σίγουροι πως οι σίτες θα σε απαλλάξουν από πολλούς μπελάδες!

3. Χρησιμοποίησε κουνουπιέρες

Οι κουνουπιέρες αποτελούν μία παραδοσιακή μέθοδο στην καταπολέμηση κουνουπιών. Η χρήση κουνουπιέρας μπορεί να χαρίσει έναν ήσυχο και χαλαρό ύπνο, χωρίς ενοχλητικούς ήχους και τσιμπήματα από κουνούπια. Ειδικά, αν έχεις μικρό παιδάκι ή βρέφος, καλό θα είναι να το προστατέψεις τους μήνες της άνοιξης και του καλοκαιριού, προσφέροντάς του έναν άνετο ύπνο.

4. Φτιάξε το δικό σου φυσικό αντικουνουπικό  

Όλοι μας αγοράζουμε αντικουνουπικά και ταμπλέτες με σκοπό την οριστική καταπολέμηση κουνουπιών. Ωστόσο, δεν θέλεις να βάζεις στο δέρμα σου χημικά σκευάσματα, σου έχουμε τη λύση. Αν αναζητάς λύσεις για την καταπολέμηση κουνουπιών με φυσικό τρόπο, θα λατρέψεις την ακόλουθη συνταγή!

Για να δημιουργήσεις το δικό σου φυσικό αντικουνουπικό, θα χρειαστείς:

  • 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
  • 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο σιτρονέλας
  • 3-4 κ.γ. βότκα
  • 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι

Προμηθεύσου ένα μικρό μπουκαλάκι με μηχανισμό σπρέι. Τοποθέτησε τα υλικά και ανακίνησε το σπρέι, ώστε να ανακατευτούν καλά. Αυτό το σπρέι αποτελεί μία ιδανική φυσική επιλογή στην απομάκρυνση των κουνουπιών όλες τις ώρες.

5. Χρησιμοποίησε κλιματιστικά

Σίγουρα θα αναρωτιέσαι: “πώς να διώξω τα κουνούπια από το δωμάτιο με το κλιματιστικό”. Ωστόσο, υπάρχει μία λογική εξήγηση! Ο δροσερός αέρας μειώνει την εμφάνιση κουνουπιών και τα απομακρύνει από το χώρο. Τα κουνούπια χρειάζονται ζέστη για να επιβιώσουν. Με τη χρήση κλιματιστικού, μειώνεις την εμφάνισή τους στο δωμάτιο και εξασφαλίζεις έναν ήσυχο χώρο. Τρόποι για να εξαφανίσεις τα κουνούπια

Douleutaras.gr

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ