Μηνιαίες Προβλέψεις Αυγούστου 2023

Προσπάθεια να ξεκαθαρίσουμε τι θέλουμε και τι δε θέλουμε στις τωρινές μας σχέσεις και πώς θα μπορέσουμε να καλύψουμε τις βαθύτερες επιθυμίες μας. Μηνιαίες Προβλέψεις Αυγούστου 2023

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Κλείστε ραντεβού με Αστρολόγο: astroteam.gr

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία; Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Ο Αύγουστος είναι ένας μήνας με πολλούς πλανήτες ανάδρομους που σημαίνει ότι τα πράγματα, για τους περισσότερους από εμάς, θα εξελίσσονται αργά και γι’ αυτό είναι μια ιδανική περίοδος για να ρίξουμε τους τόνους, να στρέψουμε την ενέργεια προς τα μέσα μας, να ξανασκεφτούμε τα θέματα που μας απασχολούν και να δούμε τις καταστάσεις με φρέσκια ματιά.

Ο μήνας ξεκινάει με μια Πανσέληνο στις 9 μοίρες του Υδροχόου, στην οποία συμμετέχει ο Δίας με δύσκολη όψη και γι’ αυτό υπάρχει έντονο το στοιχείο της υπερβολής και των ακραίων αντιδράσεων. Επιπλέον, η δύσκολη όψη που κάνει ο Πλούτωνας με τους Δεσμούς της Σελήνης μιλάει για δυσκολίες στις σχέσεις μας αλλά και καρμικές καταστάσεις που πρέπει να βιώσουμε ως ομάδες. Ο Άρης σχηματίζει κι αυτός δύσκολη όψη με τον Πλούτωνα και γι’ αυτό είναι πιθανό να έρθουμε αντιμέτωποι με κάποιες προκλήσεις. Τέλος, η όψη που σχηματίζει η Αφροδίτη με τον Ποσειδώνα και τον Νότιο Δεσμό της Σελήνης μπορεί να φέρει στην επιφάνεια διλημματικές καταστάσεις από παρελθοντικές σχέσεις.

Ο Ερμής που θα βρίσκεται στην Παρθένο όλο το μήνα, είναι πολύ δυνατός, εύστροφος και αναλυτικός και θα υπάρχει καταιγισμός ιδεών αλλά τις μέρες που θα είναι πολύ κοντά με τον Άρη, δηλαδή στο δεύτερο μισό το μήνα, θα δημιουργήσει σε όλους μας νευρικότητα και υπερένταση και θα υπάρχουν έντονες συζητήσεις κι αιχμηρά λόγια. Η δύσκολη όψη μεταξύ Ερμή και Κρόνου που σχηματίζεται με ακρίβεια την πρώτη κιόλας μέρα του μήνα θα δημιουργήσει δυσκολίες ή εμπόδια σε κάθε είδους επικοινωνία και πληροφόρηση αλλά και στις μετακινήσεις μας. Στις 8 του μήνα, ο Ερμής εμπλέκεται σε δύσκολες όψεις με τους Δεσμούς της Σελήνης κι ερεθίζει τη δύσκολη όψη του Πλούτωνα με τους Δεσμούς, οπότε είναι πιθανό να υπάρξουν διαταραχές στις σχέσεις ή κάποια δυσάρεστα νέα ή σχέδια που αφορούν ομάδες ανθρώπων με κοινή μοίρα. Επιπλέον, όσο ο Ερμής θα είναι στην Παρθένο και ειδικά την περίοδο που θα κινείται ανάδρομα, θα πρέπει να είμαστε προσεχτικοί με την κριτική που ασκούμε στους άλλους ενώ, ίσως, μπορέσουμε να βρούμε λύσεις μέσα από ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης και αντιμετώπισης των καταστάσεων.

Το βέβαιο είναι ότι θα θελήσουμε να νιώσουμε μοναδικοί και ιδιαίτεροι στις σχέσεις μας και θα αναζητήσουμε το ανατρεπτικό, το διαφορετικό και το αληθινό!

Η Αφροδίτη θα είναι ανάδρομη στο ζώδιο του Λέοντα για όλη τη διάρκεια του μήνα και γι’ αυτό οι σκέψεις μας θα γυρνάνε πολύ συχνά το παρελθόν και είναι πιθανό να κάνουμε κριτική σε προηγούμενες σχέσεις, σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσουμε τι θέλουμε και τι δε θέλουμε στις τωρινές μας σχέσεις και πώς θα μπορέσουμε να καλύψουμε τις βαθύτερες επιθυμίες μας. Επιπλέον, κοντά στις 10 του Αυγούστου η Αφροδίτη θα σχηματίσει για δεύτερη φορά δύσκολή όψη με τον Ουρανό από τον Ταύρο και θα μας δώσει την ευκαιρία να δουλέψουμε τα θέματα που προέκυψαν τον προηγούμενο μήνα και αφορούν τις προσωπικές μας αξίες και ότι μας δίνει χαρά και ικανοποίηση. Επίσης, είναι πιθανό να θελήσουμε να ενταχθούμε σε νέες ομάδες ή να ξεκινήσουμε κάποιο καινούργιο χόμπι ή σπορ. Το βέβαιο είναι ότι θα θελήσουμε να νιώσουμε μοναδικοί και ιδιαίτεροι στις σχέσεις μας και θα αναζητήσουμε το ανατρεπτικό, το διαφορετικό και το αληθινό σε ότι κι αν κάνουμε, ίσως και με υπερβολικό ή ακραίο τρόπο. Βέβαια, χρειάζεται μεγάλη προσοχή μέσα στις σχέσεις επειδή μπορεί να δημιουργηθούν εντάσεις και να υπάρξουν ξεσπάσματα κι έντονη κριτική, πράγματα για τα οποία μπορεί να μετανιώσουμε αργότερα.

Στις 13 Αυγούστου η Αφροδίτη θα είναι σε απόλυτη σύνοδο με τον Ήλιο, κάτι που στην αστρολογία ονομάζεται καζίμι. Αυτή είναι μια πολύ τυχερή όψη αλλά θα διαρκέσει μόνο για μερικές ώρες οπότε, κατά τ’ άλλα, εκείνες τις ημέρες η Αφροδίτη θα είναι ανάδρομη και καμένη από την πολύ στενή επαφή της με τον Ήλιο. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει μια κορύφωση των θεμάτων της Αφροδίτης που έχουμε αφήσει στη μέση και πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε όσο κι αν αυτό μας πονάει, επειδή μόνο έτσι θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε τις καταστάσεις. Ας έχουμε υπόψιν μας ότι η Αφροδίτη επαναλαμβάνει την αναδρομή της στις ίδιες ακριβώς μοίρες κάθε 8 χρόνια, οπότε είναι πιθανό να πρέπει να ασχοληθούμε τώρα με θέματα ίδια ή παρόμοια με αυτά που μας απασχόλησαν τον Ιούλιο – Αύγουστο του 2015, του 2007 κ.ο.κ. Το νέο φεγγάρι στις 16 του μήνα γίνεται στις 23 μοίρες του Λέοντα και μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα ανατρεπτικό, καθώς η ανάδρομη Αφροδίτη βρίσκεται πολύ κοντά σε αυτές τις μοίρες και ο Ουρανός συμμετέχει με δύσκολη όψη. Από την άλλη, ο Άρης σχηματίζει ευνοϊκή όψη με τον Ουρανό κι αυτό θα τονίσει τη διάθεσή μας για ανεξαρτησία και ελευθερία, ενώ θα μας γεμίσει με ενέργεια και αποφασιστικότητα για να τολμήσουμε ακόμα κι αυτά που μας φοβίζουν ώστε, τελικά, να απελευθερωθούμε. Επιπλέον, μπορεί να φέρει αναπάντεχες λύσεις σε κάποια από τα πολλά θέματα που μας προβληματίζουν αυτό το διάστημα.

Ευνοϊκές διευθετήσεις κι ενίσχυση για τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται το τελευταίο διάστημα.

Ο πλανήτης Άρης θα βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος του μήνα στο ζώδιο της Παρθένου και τις πρώτες μέρες θα κάνει ευνοϊκή όψη με τον Δία, οπότε θα υπάρχει εύνοια στις δημιουργικές δραστηριότητες και τις επαγγελματικές συμφωνίες, αισιοδοξία αλλά και ανάγκη για να νιώσουμε χαρά κι ευχαρίστηση σε ότι κάνουμε. Εκείνες τις ημέρες είναι πιθανό να υπάρξουν ευνοϊκές διευθετήσεις κι ενίσχυση για τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται το τελευταίο διάστημα. Η δύσκολη όψη ανάμεσα στον Άρη και τον Ποσειδώνα κοντά στις 22 του μήνα χρειάζεται μεγάλη προσοχή, καθώς είναι πιθανό να φέρει δυσαρέσκεια και απογοήτευση, σωματική αδυναμία και ασθενικότητα, ενώ μπορεί να εκδηλωθεί και με εξαπατήσεις, εγκληματικές ενέργειες και κλοπές. Τέλος, η ευνοϊκή όψη του Άρη με τον Πλούτωνα κοντά στις 23 του μήνα θα τονώσει την αυτοπεποίθηση μας, θα μας βοηθήσει να εργαστούμε σκληρά και να επιτύχουμε κάποια φιλόδοξα σχέδια αλλά και να βιώσουμε κάποιου είδους μεταλλακτική αλλαγή. Στις 27 του μήνα, ο Άρης θα περάσει στο ζώδιο του Ζυγού και θα βρεθεί σε ένα περιβάλλον στο οποίο δε νιώθει πολύ άνετα, καθώς θα πρέπει να μετριάσει τη δυναμική και μαχητική φύση του για να κρατήσει τις ισορροπίες, να συνεργαστεί με τους άλλους και να ενδιαφερθεί και για τις δικές τους ανάγκες.

Από τη μία θα θέλουμε να χαθούμε στα όνειρά και τις πνευματικές αναζητήσεις μας κι από την άλλη θα πρέπει να γειωθούμε στην πραγματικότητα…

Στις 23 Αυγούστου ο Ερμής μπαίνει σε στάση κοντά στις 22 μοίρες της Παρθένου και δύο μέρες αργότερα γυρίζει ανάδρομος. Η αναδρομή του θα κρατήσει μέχρι τις 15 του Σεπτέμβρη οπότε και θα επιστρέψει στις 8 μοίρες της Παρθένου, ενώ κατά το μεγαλύτερο διάστημα θα κάνει ευνοϊκές όψεις με τον Δία και τον Ουρανό. Ο Ερμής σε θετική όψη με τον Δία δίνει επιτυχία στις νοητικές δραστηριότητες και πλούτο ιδεών, ενώ με τον Ουρανό φέρνει πολλές πληροφορίες, ξαφνικές και πρωτότυπες ιδέες, κυρίως σε τεχνολογικό επίπεδο, και μας βοηθάει να αντιληφθούμε τα πράγματα με ένα διαφορετικό τρόπο, γεγονός που θα μπορούσε να μας βγάλει από κάποια αδιέξοδα και να μας οδηγήσει σε άλλα μονοπάτια. Όσο ο Ερμής θα είναι ανάδρομος, είναι ιδανική περίοδος για να σκεφτούμε και να προγραμματίσουμε αυτά που θέλουμε να κάνουμε αλλά καλό θα είναι να περιμένουμε να γυρίσει σε ορθή πορεία για να θέσουμε σε εφαρμογή τις ιδέες μας και να τις δούμε να υλοποιούνται. Στις 30 Αυγούστου έχουμε τη δεύτερη πανσέληνο του μήνα που γίνεται κοντά στις 7 μοίρες των Ιχθύων και στην οποία συμμετέχει και ο Κρόνος που βρίσκεται στο ίδιο ζώδιο. Έτσι, λοιπόν, από τη μία θα θέλουμε να χαθούμε στα όνειρά και τις πνευματικές αναζητήσεις μας κι από την άλλη θα πρέπει να γειωθούμε στην πραγματικότητα, τουλάχιστον αν θέλουμε να δούμε κάποιο όνειρο να βγαίνει αληθινό. Είναι πιθανό οι τόνοι να πέσουν, να γίνουμε πιο σοβαροί και να θελήσουμε να ασχοληθούμε με τις υποχρεώσεις μας, ενώ μπορεί να νιώσουμε κάποιες αναστολές ή ένα αίσθημα απαισιοδοξίας.

Κριός

Η Αφροδίτη θα είναι ανάδρομη όλο το μήνα στο ζώδιο του Λέοντα και στον τομέα του ωροσκοπίου σας που αφορά τη χαρά της ζωής, το φλερτ, τον έρωτα, τη δημιουργικότητα και την επιχειρηματική δράση. Επομένως, πρόκειται για μια ιδανική περίοδο κατά την οποία θα μπορέσετε να αξιολογήσετε πόσο σημαντικά είναι αυτά για εσάς και, κυρίως, να βρείτε τρόπους για να παίρνετε χαρά και ικανοποίηση μέσα από αυτά. Η δύσκολη όψη που σχηματίζει με τον Ουρανό ο οποίος βρίσκεται στον Ταύρο πιθανώς να σας αφυπνίσει με κάποιο τρόπο και να σας παρακινήσει να ασχοληθείτε με τα οικονομικά σας, με κάποιο ταλέντο σας ή με κάποιο θέμα που αφορά την αυτοεκτίμησή σας και τον τρόπο που δίνετε και παίρνετε αγάπη στις σχέσεις σας. Η νέα σελήνη στις 16 του μήνα που γίνεται επίσης στο ζώδιο του Λέοντα και σε δύσκολη όψη με τον Ουρανό θα μπορούσε, από τη μία, να σας βοηθήσει να προβάλλετε τη μοναδική προσωπικότητά σας και τα ταλέντα σας και, από την άλλη, να σας οδηγήσει σε νέα μονοπάτια και να φέρει απρόσμενα γεγονότα και συνειδητοποιήσεις στην ερωτική σας ζωή.

Η πρώτη πανσέληνος του μήνα γίνεται στο ζώδιο του Υδροχόου και είναι πιθανό να φέρει συναισθηματικές εντάσεις σε σχέση με τις ομάδες στις οποίες μπορεί να ανήκετε, το φιλικό σας περιβάλλον αλλά και τους μακροπρόθεσμους στόχους σας. Στις 23 του μήνα ο Ερμής θα γυρίσει ανάδρομος και θα βρίσκεται για αρκετό καιρό στον τομέα του ωροσκοπίου σας που αφορά την καθημερινή ρουτίνα, την εργασία, τη σωματική άσκηση και τη διατροφή αλλά και θέματα υγείας. Είναι πολύ πιθανό να θελήσετε να κάνετε κάποιες αλλαγές για να βελτιώσετε τα θέματα αυτά ή να διαπιστώσετε ότι δυσκολεύεστε να προγραμματίσετε τη μέρα σας όπως κάνετε συνήθως. Από την άλλη, θα μπορούσατε να ασχοληθείτε με κάποιο εργασιακό θέμα που είχε μείνει στη μέση το προηγούμενο διάστημα ή να βάλετε τις τελευταίες πινελιές σε κάποιο project. Επιπλέον, καλό θα είναι να είστε προσεχτικοί με συναδέλφους ή υπαλλήλους σας, καθώς μπορεί να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις λόγω κακής συνεννόησης. Ο Άρης, ο κυβερνήτης του ζωδίου σας, θα βρίσκεται κυρίως στην Παρθένο και θα τονίζει τα θέματα που επηρεάζει και ο Ερμής αλλά στις 27 του μήνα θα περάσει στον Ζυγό και μέχρι τις 12 Οκτώβρη θα φέρει μεγάλη κινητικότητα στον τομέα που αφορά τις σημαντικές σχέσεις και συνεργασίες. Αν είστε αδέσμευτοι είναι πιθανό να κάνετε μια νέα γνωριμία, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχουν εντάσεις και αψιμαχίες με το σύντροφο ή τους συνεργάτες.

Η δεύτερη πανσέληνος του μήνα που γίνεται στις 30 και στο ζώδιο των Ιχθύων, είναι πιθανό να φέρει στην επιφάνεια μυστικά ή θέματα που κρύβονται στο υποσυνείδητο ή αφορούν την περισσότερο πνευματική πλευρά του εαυτού σας. Τα όνειρά σας θα είναι πιο έντονα και είναι πιθανό να γίνουν πηγή έμπνευσης ή να βρείτε λύσεις σε όσα σας προβληματίζουν όσο κοιμάστε, κάνετε διαλογισμό ή όταν αποτραβιέστε από την πολλή φασαρία και περνάτε χρόνο με τον εαυτό σας. Ίσως θα ήταν χρήσιμο να κρατήσετε σημειώσεις από τα όνειρα ή τις ξαφνικές ιδέες που θα έχετε επειδή μπορεί να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε κάποιες φοβίες σας ή να απαλλαγείτε από κάποιες κακές συνήθειες που σας κρατάνε πίσω. Επίσης, οι μέρες κοντά στην πανσέληνο είναι ιδανικές για να κάνετε έναν απολογισμό και να κλείσετε κάποιον σημαντικό κύκλο.

Ταύρος

Η πανσέληνος που γίνεται την πρώτη μέρα του μήνα στο ζώδιο του Υδροχόου, φωτίζει για εσάς τον τομέα της καριέρας και της δημόσιας εικόνας και είναι πιθανό να φέρει μια εκπλήρωση ή μια αναγνώριση των προσπαθειών σας στους τομείς αυτούς. Από την άλλη, θα μπορούσε να φέρει την ολοκλήρωση κάποιων καταστάσεων και να φωτίσει ένα διαφορετικό μονοπάτι που θα μπορούσατε να ακολουθήσετε. Η Αφροδίτη που είναι και ο πλανήτης που κυβερνά το ζώδιό σας, θα εξακολουθεί να είναι ανάδρομη για όλο το μήνα στον τομέα του ωροσκοπίου σας που αφορά το σπίτι, την οικογένεια, τις ρίζες, το αίσθημα ασφάλειας και την εσωτερική σας ηρεμία. Είναι πιθανό, λοιπόν, να χρειαστεί να αξιολογήσετε τις σχέσεις με τα άτομα του οικογενειακού σας περιβάλλοντος και να τις τοποθετήσετε σε νέες βάσεις, ώστε να παίρνετε μεγαλύτερη χαρά και ικανοποίηση από αυτές.

Η νέα σελήνη στις 16 του μήνα θα γίνει κι αυτή στον ίδιο τομέα και θα στρέψει το ενδιαφέρον σας στο χώρο του σπιτιού, καθώς μπορεί να θελήσετε να μετακομίσετε, να ανακαινίσετε ή να επιδιορθώσετε κάτι στο χώρο σας ή να ασχοληθείτε με κάποια αγοραπωλησία ακίνητης περιουσίας. Δεν αποκλείεται να προκύψουν κάποιες απρόσμενες αλλαγές που θα σας ξεβολέψουν αλλά είναι σημαντικό να τις δείτε σαν ευκαιρίες για να νιώσετε, τελικά, περισσότερο ανεξάρτητοι και ελεύθεροι αλλά και για να εξελιχθείτε προς κάτι πιο αληθινό και αυθεντικό. Ο Ερμής θα βρίσκεται για αρκετό καιρό στην Παρθένο και θα ενεργοποιήσει τον τομέα που αφορά τη χαρά, τον έρωτα, το φλερτ, την επιχειρηματική δράση, τη δημιουργικότητα και, κατ’ επέκταση, τα παιδιά. Κατά την περίοδο που θα κινείται ανάδρομα δεν αποκλείεται να διαπιστώσετε ότι αναπολείτε κάποια παρελθοντική κατάσταση ή επιστρέφουν στη ζωή σας κάποια πρόσωπα είτε για να επιχειρήσετε μια νέα αρχή είτε για να δώσετε ένα οριστικό τέλος. Από την άλλη, είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε παρεξηγήσεις λόγω κακής επικοινωνίας και συνεννόησης με κάποιο από τα παιδιά σας ή να αναθεωρήσετε κάποιες αποφάσεις σας σχετικά με αυτό. Αν προετοιμάζεται κάποιο δημιουργικό εγχείρημα αυτό τον καιρό, τότε οι μέρες είναι ιδανικές για να κάνετε κάποιες αλλαγές ή διορθώσεις και να το προωθήσετε προς το τέλος του επόμενου μηνά, οπότε ο Ερμής θα κινείται πιο γρήγορα.

Μέχρι τις 27 του μήνα ο Άρης θα βρίσκεται στην Παρθένο και θα επηρεάζει τα ίδια θέματα με τον Ερμή που αναφέραμε παραπάνω αλλά όταν περάσει στο Ζυγό η δράση σας θα στραφεί στον τομέα που αφορά την καθημερινή ρουτίνα, την εργασία, τη σωματική άσκηση και τη διατροφή αλλά και τα θέματα υγείας. Είναι σημαντικό να βρείτε τις ισορροπίες σε όσα κάνετε καθημερινά και να προσπαθήσετε να μη φορτώσετε το πρόγραμμά σας με πολλές υποχρεώσεις, καθώς είναι εύκολο να παρασυρθείτε από την ενέργεια και την ορμητικότητα του Άρη και να χάσετε το μέτρο. Από την άλλη, είναι πιθανό να υπάρξουν κάποιες διαφωνίες με συναδέλφους ή υφιστάμενους. Η δεύτερη πανσέληνος στις 30 του μήνα στο ζώδιο των Ιχθύων, θα φωτίσει τους μακροπρόθεσμους στόχους σας, τις φιλικές σας σχέσεις και τις ομάδες στις οποίες μπορεί να ανήκετε. Είναι πιθανό κάποιο φιλικό πρόσωπο να έχει ανάγκη από συναισθηματική υποστήριξη ή να εμπλακείτε συναισθηματικά με κάποια ομάδα ανθρώπων και να βιώσετε έντονες καταστάσεις.

Δίδυμοι

Η πανσέληνος που γίνεται την πρώτη μέρα του μήνα φωτίζει για εσάς τον τομέα που αφορά την ανώτερη μόρφωση, νομικές υποθέσεις, ταξίδια και επαφές με το εξωτερικό. Είναι, λοιπόν, πιθανό να ολοκληρώσετε κάποιο κύκλο σπουδών και να πάρετε την αντίστοιχη βεβαίωση ή να πάρετε τα αποτελέσματα των εξετάσεων που δώσατε το προηγούμενο διάστημα. Από την άλλη, μπορεί να κλείσετε κάποιες νομικές υποθέσεις ή να τελειώνετε την προετοιμασία για τις καλοκαιρινές διακοπές σας ή για ένα ταξίδι στο εξωτερικό. Η Αφροδίτη κινείται ανάδρομα στο ζώδιο του Λέοντα κι επηρεάζει τις καθημερινές μετακινήσεις σας, τον τρόπο που σκέφτεστε κι επικοινωνείτε αλλά και τις σχέσεις με αδέλφια, ξαδέλφια, κοντινούς συγγενείς και γείτονες. Επομένως, είναι πιθανό να αναθεωρήσετε κάποια πράγματα σε σχέση με τα θέματα αυτά και να τα βάλετε σε νέες βάσεις, ώστε να νιώσετε μεγαλύτερη χαρά και ικανοποίηση. Η προκλητική όψη που δέχεται η Αφροδίτη από τον Ουρανό μπορεί να λειτουργήσει αφυπνιστικά για την αυτοεκτίμησή σας και να φέρει στην επιφάνεια πληροφορίες για κάποιο οικονομικό ή ερωτικό θέμα με ξαφνικό και αναπάντεχο τρόπο.

Η νέα σελήνη στις 16 Αυγούστου γίνεται κοντά στην Αφροδίτη με τη συμμετοχή του Ουρανού κι επηρεάζει τα ίδια θέματα. Θα μπορούσε, λοιπόν, να σας βοηθήσει να κάνετε ένα νέο ξεκίνημα σε αισθηματικό ή οικονομικό επίπεδο αλλά θα πρέπει να είστε ανοιχτοί σε διάφορες πιθανότητες και να αφήσετε τις καταστάσεις να εξελιχθούν με τον τρόπο τους. Ο Ερμής θα γυρίσει ανάδρομος στις 23 του μήνα και μέχρι τις 15 του Σεπτέμβρη που θα κινείται στο χώρο της οικογένειας και του σπιτιού θα μπορούσε να σημαίνει την επιστροφή στις ρίζες σας με κάποιο τρόπο ή να την επαφή με συγγενείς που έχετε να δείτε πολύ καιρό ή ότι μαθαίνετε κάποια αναπάντεχα νέα σε σχέση με κάποιο οικογενειακό θέμα. Αν ασχολείστε με αγοραπωλησίες ακινήτων μπορεί να φέρει καθυστερήσεις και αναβολές στην ολοκλήρωση μιας συμφωνίας και στις υπογραφές συμβολαίων, ενώ θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας ότι κάτι δε θα είναι ακριβώς όπως το συμφωνήσατε και μπορεί να χρειαστεί να κάνετε μια επαναδιαπραγμάτευση της αρχικής συμφωνίας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα είναι απαραίτητα εις βάρος σας.

Μέχρι τις 27 του μήνα ο Άρης θα επηρεάζει τα θέματα οικογένειας και σπιτιού αλλά όταν περάσει στον Ζυγό η ενέργειά σας θα στραφεί σε θέματα χαράς, διασκέδασης κι έρωτα, στα δημιουργικά σας σχέδια αλλά και σε θέματα που αφορούν τα παιδιά σας. Τις επόμενες μέρες, θα μπορούσε να προκύψει κάποιο νέο ερωτικό ενδιαφέρον ή αναθέρμανση της σχέσης που ήδη έχετε. Ίσως δημιουργηθούν κάποιες προστριβές με τα παιδιά σας ή εκείνα αποφασίσουν να γίνουν πιο ανεξάρτητα και αυτάρκη. Γενικά, θα θέλετε να περάσετε καλά, θα νιώθετε μεγάλη ενέργεια την οποία μπορεί να θελήσετε να την εκτονώσετε μέσα από τα χόμπι σας και τον αθλητισμό, ενώ είναι πιθανό να διαπιστώσετε ότι είστε περισσότερο ανταγωνιστικοί από ότι συνήθως. Η πανσέληνος στις 30 του μήνα φωτίζει τον τομέα της καριέρας και της δημόσιας εικόνας σας, οπότε είναι πιθανό να κάνετε κάποιες αλλαγές στο χώρο εργασίας ή να ολοκληρώσετε κάποια κοινωνικά ή επαγγελματικά θέματα που σας απασχόλησαν το προηγούμενο διάστημα και, ίσως, λάβετε κάποια αναγνώριση για τις σκληρές προσπάθειες που έχετε καταβάλλει.

Καρκίνος

Η πανσέληνος που γίνεται την πρώτη μέρα του μήνα αφορά την ολοκλήρωση κάποιων θεμάτων σε σχέση με τα χρήματα λαμβάνετε από τρίτες πηγές, όπως ασφάλειες, διατροφές και δάνεια. Ίσως αποπληρώνετε κάποιο δάνειο ή άλλο χρέος ή σταματάει κάποιο επίδομα. Σε κάθε περίπτωση, να θυμάστε πως ότι τελειώνει είναι επειδή πρέπει να υπάρχει χώρος για να έρθει στη ζωή σας κάτι καινούργιο και καλύτερο. Η Αφροδίτη κινείται ανάδρομα στον Λέοντα κι επηρεάζει τα χρήματα που κερδίζετε από την εργασία σας, τα υλικά σας αποκτήματα, τις αξίες σας και τα ταλέντα σας. Είναι πιθανό αυτό το διάστημα να έχετε πολλά έξοδα και να θελήσετε να βάλετε τα πράγματα σε νέες βάσεις, ώστε να παίρνετε μεγαλύτερη χαρά και ικανοποίηση από τον τρόπο που αμείβεστε, που προβάλλετε τα ταλέντα σας ή τονώνετε την αυτοεκτίμησή σας. Ειδικά στα θέματα καριέρας και δημόσιας εικόνας θα πρέπει να δώσετε τον καλύτερο σας εαυτό και είναι βέβαιο ότι θα ανταμειφθείτε ανάλογα, καθώς ο ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης στον Κριό σας ωθεί προς τα εκεί.

Η νέα σελήνη στις 16 Αυγούστου γίνετε στον ίδιο τομέα και είναι πιθανό να σας βοηθήσει να κάνετε μια νέα αρχή και να αφήσετε πίσω σας συμπεριφορές που δεν σας καλύπτουν πια. Αυτό, ίσως, γίνει με ξεσπάσματα ή μια μορφή επανάστασης, ειδικά αν έχετε συσσωρεύσει δυσαρέσκεια για πολύ καιρό. Ο Ερμής θα γυρίσει ανάδρομος στις 23 Αυγούστου και θα προκαλέσει για αρκετές ημέρες καθυστερήσεις ή επαναδιαπραγματεύσεις σε συμφωνίες ή υπογραφές σημαντικών εγγράφων, μια αναστάτωση στις μετακινήσεις και στον τρόπο που επικοινωνείτε με τους γύρω σας, ειδικά με αδέλφια, κοντινούς συγγενείς και γείτονες. Από την άλλη, θα φέρει εγρήγορση στη σκέψη σας και, ίσως κάνετε κάποιο ταξίδι σε ένα μέρος που είχατε επισκεφθεί στο παρελθόν, ενώ η κοινωνική σας ζωή θα είναι έντονη και θα νιώθετε μεγάλη υποστήριξη από το φιλικό σας περιβάλλον ή κάποια ομάδα στην οποία ανήκετε.

Ο Άρης θα τονίζει τα ίδια θέματα με τον Ερμή αλλά στις 27 του μήνα θα περάσει στο Ζυγό και η ενέργειά σας θα επικεντρωθεί, κυρίως, στο χώρο του σπιτιού και της οικογένειας. Δεν αποκλείεται να δημιουργηθούν κάποιες εντάσεις ή αντιπαραθέσεις με κάποιο άτομο στο οικογενειακό σας περιβάλλον αλλά αυτό, ίσως, να είναι κι απαραίτητο για να βρείτε τις ισορροπίες και να επέλθει, τελικά, η ηρεμία. Από την άλλη, ίσως, χρειαστεί να φιλοξενήσετε κάποιον συγγενή, να κάνετε κάποιες αλλαγές στο χώρο του σπιτιού ή απλώς να περάσετε στο χώρο σας προσωπικές στιγμές με το ταίρι σας μακριά από αδιάκριτα βλέμματα. Η πανσέληνος στις 30 του μήνα θα φέρει μια ολοκλήρωση σε θέματα ανώτερων σπουδών, νομικών υποθέσεων ή σε κάποιο θέμα που σχετίζεται με το εξωτερικό. Σε ένα λιγότερο πρακτικό επίπεδο, ίσως σας βοηθήσει να φιλοσοφήσετε κάποιες καταστάσεις και τονώσει την πίστη σας σε κάτι ανώτερο.

Λέων

Η πρώτη πανσέληνος του Αυγούστου γίνεται στον τομέα που αφορά για εσάς τις σημαντικές σχέσεις και συνεργασίες και θα φέρει αποκαλύψεις, κάποια ολοκλήρωση ή ένα τέλος, προσωρινό ή οριστικό, καθώς με την Αφροδίτη ανάδρομη για όλο το μήνα πιθανώς να υπάρξουν αναθεωρήσεις στην πορεία. Η Αφροδίτη θα βρίσκεται στο ζώδιο σας και θα θελήσετε να φροντίσετε τον εαυτό σας, να ασχοληθείτε με την εμφάνισή σας και να βρείτε τρόπους για να βελτιώσετε τον τρόπο που προβάλλεστε στον έξω κόσμο. Στις 9 Αυγούστου που η Αφροδίτη συναντάει τον Ουρανό με δύσκολη όψη μπορεί να ξεκινήσουν κάποιες αλλαγές σε σχέση με την καριέρα και τη δημόσια εικόνα σας αλλά και τον τρόπο που αξιοποιείτε τις ικανότητές σας για να πετύχετε αυτά που θέλετε, θέματα τα οποία θα αρχίσουν να υλοποιούνται μετά τα μέσα Σεπτέμβρη, οπότε οι πλανήτες θα κινούνται ορθόδρομα.

Η νέα σελήνη που γίνεται στο δικό σας ζώδιο στις 16 του μήνα μπορεί να σας βοηθήσει να επαναπροσδιορίσετε τον τρόπο που ταυτίζεστε με το άμεσο περιβάλλον σας αλλά και τον τρόπο που προβάλλετε τον εαυτό σας, ειδικά στον επαγγελματικό χώρο. Εξαιτίας της συμμετοχής του Ουρανού, αυτό μπορεί να γίνει με έναν τρόπο έξω από τα συνηθισμένα που μπορεί να ξαφνιάσει ακόμα κι εσάς τους ίδιους. Ο Ερμής θα κινείται ανάδρομα στον τομέα των οικονομικών σας, των αξιών και των ταλέντων σας και είναι πιθανό να φέρει κάποιες αλλαγές στον τρόπο που κερδίζετε χρήματα ή στο μισθολόγιό σας ή σε μια συμφωνία για κάτι που σκοπεύετε να πουλήσετε ή να αγοράσετε. Χάρη στις ευνοϊκές όψεις του Ερμή με τον Ουρανό, δεν αποκλείεται να σκεφτείτε κάποιες πρωτότυπες ιδέες ή να πάρετε τις κατάλληλες πληροφορίες την κατάλληλη στιγμή.

Ο Άρης θα βρίσκεται τις περισσότερες μέρες του μήνα στην Παρθένο και θα σας κινητοποιήσει, κυρίως, σε θέματα οικονομικά και αυτοεκτίμησης, ενώ όταν περάσει στο Ζυγό στις 27 η δράση σας θα στραφεί στις μετακινήσεις και το μεταφορικό σας μέσο, στον τρόπο που επικοινωνείτε με τους άλλους, ειδικά με αδέλφια, κοντινούς συγγενείς και γείτονες, ενώ μπορεί να υπάρξουν και κάποιες διαφωνίες μεταξύ σας. Επιπλέον, μπορεί να θελήσετε να μάθετε κάποιο νέο αντικείμενο ή να ξεκινήσετε κάποιο άθλημα που βασίζετε πολύ στην κίνηση των χεριών ή να χρειαστεί να κάνετε κάποιες τεχνικές εργασίες με τα χέρια σας.
Η πανσέληνος στο τέλος του μήνα φωτίζει και πάλι τον άξονα των οικονομικών σας και ειδικά στα χρήματα που σχετίζονται με τράπεζες, εφορίες, ασφάλειες,, αποζημιώσεις, επιδόματα ή διατροφές. Είναι πιθανό, λοιπόν, να μάθετε κάποιες νέες πληροφορίες σε σχέση με τα θέματα αυτά ή να υπάρξει μια ολοκλήρωση κάποιας οικονομικής διαδικασίας.

Παρθένος

Η πανσέληνος της 1ης Αυγούστου γίνεται στο ζώδιο του Υδροχόου και φωτίζει τον τομέα της καθημερινής ρουτίνας, της εργασίας, της σωματικής άσκησης, της διατροφής και της υγείας σας. Είναι πιθανό, λοιπόν, να κάνετε κάποιες αλλαγές σε σχέση με την εργασία σας ή να πρέπει να διαχειριστείτε κάποιο θέμα με ένα συνάδελφο, να ολοκληρώσετε κάποιο θεραπευτικό σχήμα ή να πάρετε νέες πληροφορίες σε σχέση με κάποιο θέμα υγείας ή να αλλάξετε το είδος της διατροφής ή της γυμναστικής που κάνετε. Η Αφροδίτη θα κινείται ανάδρομα όλο το μήνα στον τομέα που αφορά για εσάς, το υποσυνείδητο, το κρυφό, τα όνειρα και η δύσκολη όψη που κάνει με τον Ουρανό από τον Ταύρο θα σας ταράξει με κάποιο τρόπο εσωτερικά και θα σας ωθήσει να επανεξετάσετε θέματα αυτοεκτίμησης και προσωπικής ικανοποίησης. Αυτά μπορεί να έχουν να κάνουν με κάποιο θέμα πίστης, ανώτερης μόρφωσης, νομικών υποθέσεων ή το εξωτερικό.

Η νέα σελήνη στις 16 του μήνα αφορά τον ίδιο τομέα και τα θέματα που κρατάτε κρυφά, οπότε είναι πιθανό να θελήσετε να εξερευνήσετε την εσωτερική πλευρά του εαυτού σας με το να περνάτε περισσότερο χρόνο μόνοι σας ή με το να βρείτε ψυχολογική υποστήριξη κι έτσι να μπορέσετε να θεραπεύσετε κάποιο ψυχολογικό τραύμα. Ο Ερμής θα κινείται ανάδρομα από τις 23 του μήνα στο δικό σας ζώδιο κι αυτό θα επηρεάσει τον τρόπο που σκέφτεστε κι επικοινωνείτε με το άμεσο περιβάλλον, αν και είναι πιθανό να μην καταφέρετε να γίνετε απόλυτα κατανοητοί ως προς αυτά που θέλετε. Το σίγουρο είναι ότι θα σκεφτείτε πολύ και θα αναθεωρήσετε πολλές από τις απόψεις σας αλλά και τις αποφάσεις που έχετε πάρει το τελευταίο διάστημα σε σχέση με τους στόχους σας και όσα είναι σημαντικά για εσάς. Καλό θα ήταν να μην πάρετε σημαντικές αποφάσεις πριν τα μέσα του Σεπτέμβρη, οπότε ο Ερμής θα αρχίσει να κινείται σε ευθεία πορεία.

Το μεγαλύτερο μέρος του μήνα, ο Άρης θα βρίσκεται στο δικό σας ζώδιο και θα κάνει ευνοϊκές όψεις με τον Ουρανό και τον Δία. Αυτό θα σας γεμίσει με ενέργεια και αποφασιστικότητα για να ασχοληθείτε με καινούργια πράγματα, να ταξιδέψετε και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας, γενικότερα. Από την άλλη, μπορεί να σας κάνει και λίγο επιθετικούς σε σχέση με τους άλλους και τα υγιή όρια που χρειάζεται να θέσετε, και βιαστικούς ή επιρρεπείς σε μικροατυχήματα, καψίματα ή κοψίματα. Προς το τέλος του μήνα που θα περάσει στο Ζυγό θα γίνεται πιο μαχητικοί ως προς αυτά που έχουν αξία για εσάς, ενώ είναι πιθανό να ξοδέψετε αρκετά χρήματα προκειμένου να προστατεύσετε τον εαυτό σας και αυτούς που αγαπάτε ή να να κυνηγήσετε νέες πηγές εσόδων. Η δύσκολη όψη του Άρη με τον Ποσειδώνα γύρω στις 22 του μήνα μπορεί να φέρει μια δυσαρέσκεια ή απογοήτευση από μια σημαντική σας σχέση ή συνεργασία, ενώ μπορεί να χρειαστεί να αλλάξετε κάποια σχέδια λόγω αδυναμίας από πλευράς του συντρόφου ή του συνεργάτη σας. Η πανσέληνος στις 30 του μήνα αφορά τις σημαντικές σχέσεις και συνεργασίες και είναι πιθανό να φέρει κάποιες αποκαλύψεις ή την κορύφωση γεγονότων που σχετίζονται με αυτές. Λόγω του ότι η Αφροδίτη αλλά και ο Ερμής θα κινούνται ανάδρομα, το πιο πιθανό είναι ότι οι εξελίξεις δε θα έχουν οριστικό χαρακτήρα και μπορεί να αμφιταλαντεύεστε ή να μην μπορείτε να καταλήξετε σε μια απόφαση. Η αλήθεια είναι ότι δε χρειάζεται να πιέζεστε αυτό το μήνα και είναι προτιμότερο να αφήσετε τα πράγματα να εξελιχθούν, αφού το τοπίο θα ξεκαθαρίσει τελικά μετά τα μέσα του Σεπτέμβρη.

Ζυγός

Αρκετά προκλητικά τολμηρός ο Αύγουστος για τα γούστα σας γλυκείς Ζυγοί, καθώς στον άξονα της αυτοπραγμάτωσης και του έρωτα πολλά συμβαίνουν. Μεγάλος πυροδότης είναι -ποια άλλη;- η κυβερνήτριά σας Αφροδίτη και η αναδρομή της. Έχετε επιλογή, να ξύσετε πληγές, να πιάσετε από την αρχή παλιούς κύκλους, να αναζωπυρώσετε θέματα σε φιλίες και έρωτες. Τώρα σας δίδετε η ευκαιρία να τα ξανασκεφτείτε και να κάνετε εκτίμηση της κατάστασης. Πολλή εσωτερική δουλειά και καμία διάθεση να λειάνετε τις γωνίες. Επιβάλλεται να βγείτε έξω από πατέντες συμπεριφοράς οι οποίες σας βόλευαν και ήταν όλοι καλά και ευτυχισμένοι. Δείτε το σαν μια μοναδική ευκαιρία να εξελιχθείτε, περνώντας δια πυρός και σιδήρου. Είναι εξαιρετικά σημαντικός ο μήνας αυτός, έχετε πολλά εργαλεία για να διαχειριστείτε το παρελθόν με καινούριους και πρωτοποριακούς τρόπους, να το δείτε με νέα μάτια. Έχετε μια μοναδική ευκαιρία τον Αύγουστο να απελευθερωθείτε σε πρώτη φάση νοητικά και τα υπόλοιπα έπονται. Σύμμαχος η σοβαρότητα και η κριτική στην σκέψη, αλλά και η θετική διάθεση και η αισιοδοξία.

Μετά τις 15 του μήνα, αρχίζει σιγά-σιγά να σπάει η κατά τ’ άλλα τέλεια εικόνα της μέχρι τώρα ζωής σας. Ή όχι!; Ουρανός είναι αυτός, η ανατροπή και το αναπάντεχο είναι βασικά στοιχεία της δομής του. Ωστόσο, και σε ένα πιο βαθύ πλαίσιο οι αλλαγές έχουν ξεκινήσει και δουλεύουν. Οι των τελευταίων, τελευταίων ημερών, έχετε μπει ήδη στο παιχνίδι. Είτε επιλέξετε το δρόμο της αντιπαράθεσης, είτε της απομόνωσης από τους γύρω μην σας βάλει αποθαρρύνει όποια διάθεση ανεπάρκειας. Οι τελευταίες μέρες του Αυγούστου γίνονται πιο απαιτητικές. Κινητοποιείστε πιο δυναμικά σε στόχους και αλλαγές μέσα από ωριμότητα, ανάπτυξη και δημιουργικότητα.Μεταρρύθμιση, ανακατασκευή, μεταμόρφωση; Ονομάστε το όπως επιθυμείτε. Από τις 27 του μήνα ο Άρης μαζί με ένα ολόκληρο εργοτάξιο έξι ανάδρομων πλανητών και τους δεσμούς της Σελήνης, πιάνει αξίνα, σφυρί και ξεκινά να σφυρηλατεί τον νέο σας εαυτό.

Σκορπιός

Πανσέληνος για “καλό μήνα” και φωτίζονται τα θέματα της καριέρας, του επαγγέλματος, του σπιτιού, της οικογένειας, έχοντας πάντα αντανάκλαση στις σχέσεις σας. Ακόμα και αν έχετε την ανάγκη της απομόνωσης, θα χρησιμοποιήσετε την εύνοια και τη δύναμη για να εστιάσετε και να ολοκληρώσετε τα θέματά σας με επιτυχία. Ακόμα κι αν είστε διακοπές, οι μηχανές δουλεύουν στο φουλ, υπάρχει υπερβολική ενέργεια. Κρατήστε τη θετικότητα, τη θετική σκέψη και ενέργεια στο τώρα. Ο Ουρανός δε θα σας αφήσει χωρίς εκπλήξεις και αυτό το μήνα, όλες με αντίκτυπο στις σχέσεις σας. Απελευθέρωση από υποχρεώσεις, επαναστατικότητα σε περιορισμούς, αντίπραξη σε υψηλά ιστάμενους, όλα με σημαία την αλλαγή και τη μεταρρύθμιση. Στο χέρι σας είναι αν θα εκμεταλλευτείτε την κατάσταση της καθολικής αλλαγής δημιουργικά, ή αν θα το αποδεχτείτε νομοτελειακά περιμένοντας τις αλλαγές απλά να συμβούν. Ξεδιπλώστε τα ταλέντα σας στους άλλους και θα προκαλέσετε έκπληξη και σε σας τους ίδιους. Νέες ιδέες για την αντιμετώπιση παλιών προβλημάτων. Μέσα από την αβεβαιότητα και την αστάθεια τον Αύγουστο, βρίσκετε τη δύναμη να ανακαλύψετε την αλήθεια σας με στόχο την προσωπική σας ελευθερία. Το αντίκτυπο στο συναίσθημα θα έχει και εκεί μια δόση αναπάντεχου. Και ευερεθιστικότητα και νεύρα. Ρήξη, σοκ, αντισυμβατική συμπεριφορά για να πετύχετε την ανατροπή. Δεκαπενταύγουστος με πυροτεχνήματα!

Προσοχή και γύρω στις 22 του μήνα, κυρίως σε συναισθήματα αποθάρρυνσης και ανεπάρκειας, τόσο σε επίπεδο προσωπικό επίπεδο, όσο και σε φιλικό, ευρύτερα κοινωνικό, μέσα από τη δράση σας με ομάδες ή με φίλους. Με έναν τρόπο που μόνο εσείς εργασιομανείς Σκορπιοί καταφέρνετε, θα δουλεύετε όλο τον Αύγουστο, ακόμα κι αν φύγετε για διακοπές, αλλά θα βρείτε και εκεί νέους και πρωτοποριακούς τρόπους να το κάνετε. Έχετε ευκαιρία και να σκεφτείτε και να επαναξιολογήσετε δουλειά, στόχους, τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό-επαγγελματικό επίπεδο. Εργοτάξιο και για εσάς ο μήνας αυτός, αδράξτε τις ευκαιρίες, για αναπλαισίωση και ανακατασκευή, ακόμα και μετά τις 27 που τα πράγματα θα ζορίσουν και σε πιο εσωτερικό επίπεδο. Κρατήστε σύμμαχο μία λέξη, συνειδητότητα!

Τοξότης

Με την πανσέληνο στο ξεκίνημα του μήνα αισθάνεστε την ανάγκη να συνδεθείτε πιο πολύ με τους ανθρώπους με τους οποίους συναναστρέφεστε καθημερινά. Αλλαγή στην επικοινωνία; Αλλαγή στην αντίληψη; Αλλαγή στην έκφραση; Όχι απαραίτητα, αλλά θα συντονιστείτε καλύτερα στην επικοινωνία σας με τους γύρω. Μεγάλη σημασία, σοβαρότητα και ακρίβεια θα δώσετε και στο κομμάτι εργασία και επάγγελμα. Υπάρχει από τη μία η τάση να επιμείνετε στις δυσκολίες και τα πράγματα τα οποία δεν προχωράνε και από την άλλη, βλέπετε τα θέματα της δουλειάς αλλά και του πως σας βλέπουν, σας αναγνωρίζουν οι άλλοι, να επιτυγχάνονται, και μάλιστα να τονώνουν παραπάνω την αισιοδοξία σας. Στο ίδιο πλαίσιο είναι οι δύο πρώτες εβδομάδες του Αυγούστου. Μια υπερβολή στη δράση, στον ενθουσιασμό, στη θετικότητα. Συνδυάστε την προσαρμοστικότητα και το θάρρος, παρά την αναβλητικότητα και τη σύγχυση γιατί ο Αύγουστος και για εσάς σημαίνει δουλειά.

Αρκετά ενδιαφέρον το διάστημα πριν και μετά το δεκαπενταύγουστο. Σας δίδετε η δυνατότητα να απελευθερωθείτε από υποχρεώσεις τις οποίες δεν χρειάζεστε πλέον, να απαλλαγείτε με έναν κυριολεκτικά εκπληκτικό τρόπο από συνθήκες οι οποίες σας βαραίνουν. Νέα ξεκινήματα; Η ανάδρομη Αφροδίτη, η οποία βρίσκεται εκεί ακριβώς έχει άλλα ζητούμενα… Να επαναξιολογήσετε τους στόχους σας, να βρείτε ξανά την αγάπη σας για τη μάθηση, την ανάπτυξη, την εξέλιξη, να απολαύστε τη ζωή, τη φιλοσόφηση της ζωής, το νόημα της ζωής. Οποιαδήποτε διάθεση για αποθάρρυνση, ανεπάρκεια και το κεφάλι κάτω, γύρω στις 22 του μήνα προσπαθείστε να μη σας ρίξει. Και σίγουρα δεν ισχύει. Όπως θα δείτε και μετά τις 23, πάλι η καριέρα, το επάγγελμα και η οικογένεια, κάτω από την ομπρέλα της ψυχολογίας θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον σας. Αφού αποφύγετε τους υφάλους από τις 14 ως τις 23 περίπου, με περισσότερη ωριμότητα και γείωση εστιάστε σε αλλαγές στα κίνητρα, τη φιλοδοξία, τους στόχους. Μην βιαστείτε να πάρετε σημαντικές αποφάσεις τώρα. Όλοι οι πλανήτες ανάδρομοι είναι προωθητικοί για την αναθεώρηση, αξιολόγηση, διερεύνηση κι άλλων επιλογών. Η αυλαία πέφτει τον Αύγουστο με την πανσέληνο στον αντίποδα της δουλειάς, αυτόν της οικογένειας και της ψυχολογικής στήριξης. Είναι σαν το νερό, “προσέχουμε, για να έχουμε’!

Αιγόκερως

Έρωτας και ευκαιρία για έρωτα! Χαρά, διασκέδαση, έρωτας, -το είπαμε; Πανσέληνος στον άξονα των ασφαλειών-ανασφαλειών. Νιώθετε την ανάγκη να ενισχύσετε και να σας ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση. Διαθέτετε όλη τη σοβαρότητα, την ακρίβεια, την κριτική, την πειθαρχία να αντεπεξέλθετε τις δυσκολίες. Business as usual, ολοκλήρωση, επίτευξη, εύνοια, δύναμη, είτε είστε στο γραφείο ακόμα. είτε έχετε πάει διακοπές. Έχει πολλή δυναμική ο Αύγουστος για διεκπεραίωση, σε συνδυασμό με τη δική σας μεθοδικότητα και γείωση, όλα τέλεια δρομολογημένα. Η υπερβολή στις 6 το μήνα, μην την αφήσετε να σας παρασύρει σε αδικαιολόγητα ρίσκο. Η κίνηση των πλανητών από τα άλλα γήινα ζώδια προωθεί εξαιρετικά και τη σκέψη, την αντίληψη σας για τα τεκταινόμενα και ανεβάζει τις θετικές δονήσεις. Αυτό το κλίμα θα έχετε την ευκαιρία να το καταλάβετε και τις ημέρες γύρω στο δεκαπενταύγουστο με το νέο φεγγάρι, το οποίο θα γίνει εκεί.

Απελευθέρωση από υποχρεώσεις σε ανθρώπους και καταστάσεις οι οποίες σας βαραίνουν. Και σας φέρνει σε μια… περίεργη ισορροπία, με πρωτοπορία, με έκπληξη, με αναπάντεχο τρόπο σας συνδέει με όσα φωτίστηκαν την αρχή του μήνα. Τώρα έχετε την ευκαιρία για μια νέα αρχή. Ζητάτε έρωτα, χαρά, αυτοπραγμάτωση, δημιουργικότητα, επιχειρηματικότητα, βαθιά εσωτερική σύνδεση με τις ανάγκες και τις επιθυμίες. Να η ευκαιρία σας να το πραγματώσετε και να το βιώσετε. Η σκέψη και η νόηση, η λογική και η λογικοποίηση των συναισθημάτων θα είναι ισχυρός σύμμαχος όλο τον μήνα αυτό. Ωστόσο, μια ιδιαίτερη προσοχή στις 22 για παρεξηγήσεις, αντιπαραθέσεις τις οποίες μπορείτε να αποφύγετε ή να μην δώσετε τόση σημασία. Το ίδιο και μετά τις 23, προσοχή με τον ανάδρομο, ιδιαίτερα για εσάς αφού βρίσκετε σε αυτόν τον οίκο των γραπτών, προφορικών και μετακινήσεων, συναλλαγών, αποφύγετε υπογραφές, σημαντικές αγορές, επενδύσεις. Σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να πάρετε ή συζητήσεις που πρέπει να γίνουν, είναι σοφό να τις καθυστερήσετε αρκετά ακόμα. Για εσάς πολύ πιο ευνοϊκός ο Αύγουστος, προσεγγίστε τις μέρες του με μια διάθεση ανασκευής, μεταρρύθμισης, γονιμότητας. Ενσωματώστε τις προκλήσεις, είναι μια ευκαιρία για μάθηση και σοφία.

Υδροχόος

Πανσέληνος πάνω σας, το φως πάνω σας, με μια δόση υπερβολής. Θα βάλετε λοιπόν όλη τη νόηση σας με σκοπό, να αξιολογήσετε το ζωτικό σας χώρο, τα όριά σας, τις επιθυμίες, τις σχέσεις τις συνεργασίες, ακόμα και νομικά ζητήματα. Όχι και λίγα. Αυτή η πανσέληνος, με οδηγό τη λογική ζητάει ανεξαρτησία, ελευθερία, επέκταση. Όχι προσκόλληση. Κριτική και ακρίβεια γίνονται σύμμαχοι τον τρόπο που σκέπτεστε, όχι στην αισιοδοξία, όχι με αισιοδοξία! Βοηθούν στο να εντοπίσετε τα δύσκολα και τις καθυστερήσεις σε ξεκαθαρίσματα που έχετε μπροστά σας. Όλο το μήνα θα δοκιμάσετε την αντοχή, την πειθαρχία και την οριοθέτηση προς εσάς και τις σχέσεις σας. Ακόμα, την υπεροψία, την περηφάνια, την επιπολαιότητά σας. Βρείτε τρόπους να εκτονώσετε δημιουργικά την υπερβολική σας ενέργεια. Κάνοντας σχέδια για το μέλλον και εστιάζοντας στα θετικά αυτή τη φορά. Άλλη μια ευκαιρία να τονώσετε την αυτοπεποίθησή σας.

Ο κυβερνήτης σας Ουρανός φέρνει πολλά και εκπληκτικά αναπάντεχα γεγονότα στα μέσα του μήνα. Ο Ουμπέρτο Έκο είχε πει ότι δεν υπάρχουν ειδήσεις τον Αύγουστο. Όχι φέτος και όχι για εσάς! Εσείς είστε η είδηση! Η απελευθέρωση είναι λέξη-κλειδί. Καταφέρνετε να εκπλήξετε τους άλλους αλλά και τον εαυτό σας τώρα με τη δράση σας. Μια νέα Σελήνη με εκρήξεις και πυροτεχνήματα. Χρειάζεστε και τη γείωση και όχι μόνο την ανεδαφική προσέγγιση στα δεδομένα. Η δυναμική των διελεύσεων από τους πιο γήινους οίκους σας δίνει βήμα για να κάνετε την ιδέα πράξη. Κύκλους κλείνετε, ολοκληρώνετε… Με όλα τα χαρακτηριστικά του τέλους, σοκ, άρνηση, μέχρι τις 22 Αυγούστου. Και συνεχίζετε με διαπραγμάτευση, κατάθλιψη, αποδοχή, με περισσότερο βαρύ κλίμα, αισθάνεστε ότι η τύχη σας εγκαταλείπει. Ανακατασκευή και μεταμόρφωση και για εσάς σε βαθιά εσωτερικό κομμάτι. Αναδύεστε με ωριμότητα, δύναμη και σοφία. Πάνω σε παλιό έδαφος, στα ερείπια βάζετε νέους στόχους για να οραματιστείτε την ζωή μετά. Αρκετή δουλειά μέχρι τις 31 του μήνα: όρια, αξίες, όραμα, φαντασία. Αντιπαροχή και αναδόμηση…

Ιχθύες

Η πανσέληνος στην αρχή του μήνα έχει να κάνει με συναισθηματική απομόνωση περισσότερο. Με ισχυρή βοήθεια τη λογικοποίηση, την κριτική και τη σοβαρότητα στις ψυχικές καταστάσεις τις οποίες αντιμετωπίζετε. Ταυτόχρονα, αυτή η ματιά σας δίνει καθαρότητα και αυτοπεποίθηση. Κατανοείτε το “σκέψη-συναίσθημα-αντίδραση” και το ενσωματώνετε στη ζωή σας. Εκφράζετε υπερβολή στην διάδραση και την επικοινωνία, σε αντιστάθμιση και ισορροπία με το συσχετισμό σας με τους σημαντικούς άλλους. Επίσης, στο θέμα δουλειά, εργασία, καθημερινότητα, προσπαθείτε να εντάξετε τις επιθυμίες και τις αξίες σας με διπλωματία. Ο Αύγουστος και για εσάς σημαίνει πολλή δουλειά. Αλλά και ευκαιρίες να πληρώσετε να ρυθμίσετε να αξιολογήσετε τις οικονομικές υποχρεώσεις και τα παρε-δώσε. Κουβέντες και συζητήσεις και για τις σχέσεις, τις συνεργασίες. Και μια θετική αύρα, ενέργεια, δόνηση, σκέψη για τα μελλοντικά σας projects.

Και φτάνετε στον δεκαπενταύγουστο και απελευθερώνετε από τον αρκετά κολλημένο τρόπο που επικοινωνείτε, εκφράζεστε και αντιλαμβάνεστε τον κόσμο. Με αρκετές εκπλήξεις και όχι αμαχητί με τους γύρω σας, περισσότερο με τους ανθρώπους της ζωής σας και με τους ανθρώπους που συνεργάζεστε. Είναι και στο χέρι σας τι σημαίνει απελευθέρωση. Η εβδομάδα που ακολουθεί πολύ σημαντική διότι μέσα στην αδράνεια και στασιμότητά της θα ανακύψουν νεύρα, θυμός, ανεπάρκεια, αδυναμία με αποτέλεσμα είτε να μην μπορείτε, είτε να μην έχετε καμία προσπάθεια να επικοινωνήσετε. Μετά τις 23 Αυγούστου αρχίζετε να βλέπετε με ωριμότητα και πλαίσιο εξέλιξης ή ανάπτυξης τις σχέσεις και τις συνεργασίες. Τεράστιας σημασίας πως θα διαχειριστείτε έναν Ερμή ανάδρομο εκεί πάνω. Και έχοντας έντονες τάσεις για ανεξαρτησία, λύσιμο δεσμών, αλλαγή πλεύσης. Ακόμα και οι πιο θετικές όψεις θα λειτουργήσουν μοιραία πάνω σας και στις ενέργειές σας. Ουκ ολίγα. Μετά τις 27 Αυγούστου ο Άρης θα μπει στον οίκο του, -όχι στο ζώδιό του!- θέλει ιδιαίτερη προσοχή στην όποια διαχείριση. Παιδική χαρά ή τρενάκι τρόμου; Προκλητικός ο Αύγουστος με την πανσέληνο πάνω σας και έξι πλανήτες ανάδρομους, να ζητάνε από εσάς όρια και όρους, για συνεργασία και συνύπαρξη, με διαπραγμάτευση και διπλωματία. Για να δούμε Ψάρια, πόσα ψάρια πιάνετε;

Από τη Ναταλία Σερδάρη

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ