Η δημιουργία και τα χόμπι κάνουν καλό στην ψυχολογία μας – Παρουσίαση στην Χειροτέχνικα

Το MommyJammi.gr βρέθηκε και φέτος στην μεγαλύτερη γιορτή χειροτεχνίας. Η δημιουργία και τα χόμπι κάνουν καλό στην ψυχολογία μας – Παρουσίαση στην Χειροτέχνικα

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής στις μεγαλουπόλεις είναι γεμάτος από άγχος που μπορεί να οδηγήσει στη μοναξιά, ακόμη και στην κατάθλιψη. Ο άνθρωπος σήμερα δουλεύει περισσότερες ώρες από ποτέ, για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες της εποχής.

Τα καλά όμως νέα είναι πως υπάρχουν φυσικοί μηχανισμοί αντιμετώπισης του στρες! Φυσικό αγχολυτικό… και τι μπορεί να είναι αυτό; Μια από τις πιο ισχυρές άμυνες είναι τα χόμπι, οι δραστηριότητες με τις οποίες επιλέγουμε να περάσουμε τον λιγοστό ελεύθερο χρόνο μας, δημιουργικά.

Αυτή ακριβώς ήταν και η θεματολογία μου στην παρουσίαση στην Χειροτέχνικα. Να επισημάνω τα οφέλη που όλοι οι χειροτέχνες έχουν εντοπίσει στην Δημιουργία…

Κάθε δικό μας δημιούργημα λειτουργεί ευεργετικά για την ψυχολογία μας!

Επίσης παρουσίασα προτάσεις / crafts για ενήλικες αλλά και για παιδάκια. Τι πιο όμορφο να απολαμβάνουμε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά μας. Ανακαλύπτοντας υλικά και δεξιότητες που μπορούν να ενθουσιάσουν! Όπως είπα και στην παρουσίαση, στα χόμπι δεν κάνουμε πρωταθλητισμό, δεν μπαίνουμε σε ανούσιους ανταγωνισμούς και γνωρίζουμε πως αυτό που κάνουμε το πράττουμε για να βοηθήσουμε τον εαυτό μας, για να αποφορτιστούμε και να χαλαρώσουμε. Από εκεί και πέρα, το καθένα ξεχωριστά χόμπι έχει και άλλα, συμπληρωματικά οφέλη. Το μόνο που μένει είναι να επιλέξουμε αυτό που μας ταιριάζει περισσότερο.

Στις ενότητες/στήλες του Blog DIY καθώς και Παιδικές Κατασκευές μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις κατασκευές που παρουσίασα καθώς και πολλές άλλες προτάσεις. Φυσικά μη ξεχάσετε να ρίξετε μια ματιά και στις Συνταγές!

Φέτος το mommyjammi.gr ήταν στους επίσημους χορηγούς της έκθεσης.

Untitled-1

Το mommyjammi.gr είναι ένα blog με μεγάλη θεματολογία γύρω από τα ενδιαφέροντα μιας γυναίκας – μαμάς. Ψυχολογία – Υγεία – Κατασκευές – Συνταγές – Δημιουργική απασχόληση με τα παιδιά – Βιβλία και ότι άλλο κάνει μια γυναίκα/μαμά να νιώθει όμορφα. Η έκφραση είναι από τα μεγαλύτερα όπλα αντιμετώπισης του στρες, της ανίας αλλά και της μοναξιάς! Αυτός είναι και ο σκοπός του blog να προσφέρει γνώση αλλά και χαλαρωτικές στιγμές στους αναγνώστες του.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο και τις φίλες αγαπητές bloggers που βρέθηκαν εκεί για να με υποστηρίξουν, επίσης ευχαριστώ θερμά το Ευζην Creations (το οποίο με την σειρά του έχει να μας προτείνει θαυμάσιες δημιουργίες φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι) για την θαυμάσια φωτογραφική κάλυψη του event. Επίσης να ευχαριστήσω το toftiaxa.gr για την υποστήριξη και την εμψύχωση στο εγχείρημα! Mη ξεχάσετε να ρίξετε μια ματιά και στο MarMalena σκοπός της ύπαρξης αυτού του μαγαζιού είναι να σας εφοδιάζει όπου κι αν βρίσκεστε άμεσα και οικονομικά με τα βασικά εργαλεία και βοηθητικά υλικά για τις δημιουργίες σας αλλά και επιπλέον να σας ενημερώνει για κάθε είδους gadget και τάση στο patchwork & το quilting. Τέλος κάντε μια βόλτα και από το όμορφο blog Parentsland.gr που έχει πολλά να σας πει!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

h-dimiourgia-kai-ta-xompi-kanoun-kalo-stin-psyxologia-mas-paroysiasi-stin-xeirotexnika-mommyjammi2

h-dimiourgia-kai-ta-xompi-kanoun-kalo-stin-psyxologia-mas-paroysiasi-stin-xeirotexnika-mommyjammi3

 

h-dimiourgia-kai-ta-xompi-kanoun-kalo-stin-psyxologia-mas-paroysiasi-stin-xeirotexnika-mommyjammi4

h-dimiourgia-kai-ta-xompi-kanoun-kalo-stin-psyxologia-mas-paroysiasi-stin-xeirotexnika-mommyjammi5

h-dimiourgia-kai-ta-xompi-kanoun-kalo-stin-psyxologia-mas-paroysiasi-stin-xeirotexnika-mommyjammi6

h-dimiourgia-kai-ta-xompi-kanoun-kalo-stin-psyxologia-mas-paroysiasi-stin-xeirotexnika-mommyjammi7

h-dimiourgia-kai-ta-xompi-kanoun-kalo-stin-psyxologia-mas-paroysiasi-stin-xeirotexnika-mommyjammi8

h-dimiourgia-kai-ta-xompi-kanoun-kalo-stin-psyxologia-mas-paroysiasi-stin-xeirotexnika-mommyjammi9

h-dimiourgia-kai-ta-xompi-kanoun-kalo-stin-psyxologia-mas-paroysiasi-stin-xeirotexnika-mommyjammi10

h-dimiourgia-kai-ta-xompi-kanoun-kalo-stin-psyxologia-mas-paroysiasi-stin-xeirotexnika-mommyjammi11

h-dimiourgia-kai-ta-xompi-kanoun-kalo-stin-psyxologia-mas-paroysiasi-stin-xeirotexnika-mommyjammi12

h-dimiourgia-kai-ta-xompi-kanoun-kalo-stin-psyxologia-mas-paroysiasi-stin-xeirotexnika-mommyjammi13

h-dimiourgia-kai-ta-xompi-kanoun-kalo-stin-psyxologia-mas-paroysiasi-stin-xeirotexnika-mommyjammi15

h-dimiourgia-kai-ta-xompi-kanoun-kalo-stin-psyxologia-mas-paroysiasi-stin-xeirotexnika-mommyjammi16

h-dimiourgia-kai-ta-xompi-kanoun-kalo-stin-psyxologia-mas-paroysiasi-stin-xeirotexnika-mommyjammi17

h-dimiourgia-kai-ta-xompi-kanoun-kalo-stin-psyxologia-mas-paroysiasi-stin-xeirotexnika-mommyjammi18

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μπράβο Μαρία μου και εις ανώτερα! Χαίρομαι πολύ για σένα! Και άντε πια αυτόν τον καφέ να δούμε πότε θα πιούμε! Ελπίζω η άνοιξη να μας γεμίσει με ενέργεια για να κάνομε ακόμα πιο πολλά diy!

  2. Η παρουσιαση σου ήταν εξαιρετική. Με πολύ όμορφο τρόπο έδειεξς ότι η δημιουργία είναι κάτι απλό, με φαντασία, χαλαρωτικό, που μπορείς να κάνεις με υλικά που έχεις και δεν είναι ανταγωνισμος! Ευγε και πάλι ευγε!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ