Έφτασε η προθεσμία για το επίδομα θέρμανσης με ρεύμα

Μέχρι τις 19 Ιανουαρίου θα μπορούν οι καταναλωτές να δηλώνουν τις αιτήσεις τους για το νέο πρόγραμμα έκτακτης ενίσχυσης θέρμανσης με ρεύμα. Έφτασε η προθεσμία για το επίδομα θέρμανσης με ρεύμα

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Πρόκειται για οικονομική ενίσχυση σε καταναλωτές που επιλέγουν να ζεσταθούν χρησιμοποιώντας κλιματιστικό, θερμότητας ή κάποιο θερμαντικό σώμα. Παρακάτω το Pricefox.gr, η πλατφόρμα σύγκρισης παρόχων ενέργειας και σύμβουλός μας στην εξοικονόμηση, περιγράφει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το επίδομα.

Περίοδος Κατανάλωσης και Ποσά

Το πρόγραμμα καλύπτει την περίοδο κατανάλωσης από τον Ιανουάριο έως το Μάρτιο του 2024 και προσφέρει έκτακτη ενίσχυση, που κυμαίνεται από 45 ευρώ έως 480 ευρώ το τρίμηνο ανάλογα τη σύνθεση της οικογένειας, την περιοχή όπου βρίσκεται το νοικοκυριό (συντελεστής βαθμοημέρας, κ.α.).

Κριτήρια Δικαιούχων

Για να λάβει κάποιος την έκτακτη αυτή ενίσχυση, πρέπει να πληροί εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Τα εισοδηματικά κριτήρια βασίζονται στο συνολικό οικογενειακό εισόδημα, ενώ τα περιουσιακά κριτήρια εξετάζουν την αξία της ακίνητης περιουσίας.

Πιο συγκεκριμένα:

Εισοδηματικά Κριτήρια

Αναφορικά με τα εισοδηματικά κριτήρια το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα πρέπει να ανέρχεται:

  • έως 16.000 ευρώ για άγαμο υπόχρεο ή υπόχρεο σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει.
  • έως 24.000 ευρώ για έγγαμο υπόχρεο ή τους έγγαμους ή τα μέρη του συμφώνου συμβίωσης που υποβάλλουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση ή τους έγγαμους που υποβάλλουν φορολογική δήλωση ή τα φυσικά πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης και έχουν υποβάλει κοινή φορολογική δήλωση χωρίς τέκνα, το οποίο προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο.
  • έως 29.000 ευρώ για τη μονογονεϊκή οικογένεια, το οποίο προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο, μετά το πρώτο.

Περιουσιακά Κριτήρια

Όσον αφορά στα περιουσιακά στοιχεία η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας, όπως αυτή προκύπτει από την πράξη διοικητικού προσδιορισμού ΕΝΦΙΑ του έτους 2023 δεν πρέπει να υπερβαίνει:

  • τις 200.000 ευρώ για άγαμους, τους υπόχρεους σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει.
  • τις 300.000 ευρώ για τους έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Κατάθεση Αίτησης

Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέσω της πλατφόρμας myAADE.

Εκεί, συμπληρώνουν τα απαραίτητα στοιχεία όπως ο ΑΦΜ, ο αριθμός παροχής ρεύματος και τετραγωνικά της κατοικίας.

Καταβολή της Ενίσχυσης

Το ποσό που αναλογεί στον κάθε δικαιούχο δεν θα καταβάλλεται σε τραπεζικό λογαριασμό αλλά θα χορηγείται σε έναντι ή εκκαθαριστικό λογαριασμό που αφορά στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατά τη διάρκεια της περιόδου εφαρμογής του μέτρου.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι την ενίσχυση δεν δικαιούνται άτομα που έχουν ήδη λάβει άλλες μορφές ενίσχυσης θέρμανσης ή έχουν κοινωνικό τιμολόγιο στο ρεύμα.

Το Pricefox, βοηθώντας τον καταναλωτή να ζήσει πιο οικονομικά, του παρέχει τη δυνατότητα σύγκρισης παρόχων ενέργειας, ενώ εξειδικευμένοι σύμβουλοι βρίσκονται στη διάθεσή του για να τον βοηθήσουν να επιλέξει την πιο συμφέρουσα επιλογή.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ