Αντηλιακό ή Ενυδατική; Ποιο εφαρμόζουμε πρώτο;

Τι κάνουμε όμως στην skincare ρουτίνα μας όταν πρέπει να συνδυάσουμε ενυδατική και αντηλιακό; Ποια είναι η σωστή σειρά για εφαρμογή; Αντηλιακό ή Ενυδατική; Ποιο εφαρμόζουμε πρώτο;

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Ενυδατική κρέμα με SPF ή αντηλιακό;

Με την εξέλιξη των ερευνών, έχουν γίνει συνδυασμοί προϊόντων, για την εξυπηρέτηση και μη επιβάρυνση της επιδερμίδας. Εξάλλου, ποια γυναίκα δε θα ήθελε να χρησιμοποιεί λιγότερα προϊόντα με τα ίδια αποτελέσματα;

Γι’ αυτό, τα τελευταία χρόνια βρίσκονται στην αγορά ενυδατικές κρέμες με δείκτη PSF. Έχουν, όμως, αντίστοιχα οφέλη για την επιδερμίδα; Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, θεωρούν πως μόνο τα εξειδικευμένα προϊόντα μπορούν να προσφέρουν ολοκληρωμένη αντηλιακή προστασία που απαιτείται για τις σημερινές ανάγκες, με γνώμονα τη δράση των UV ακτινών.

Οι ενυδατικές κρέμες ημέρας με SPF αποτελούν εξαιρετική λύση για τις λιπαρές επιδερμίδες που δεν εκτίθενται για πολλές ώρες στον ήλιο. Στον αντίποδα, τα αντηλιακά προσφέρουν ενισχυμένη προστασία ευρέος φάσματος, από τις UVA όσο και από τις UVB ακτίνες, ενώ έχουν αντοχή στον ιδρώτα. Αυτό σημαίνει πως έχουν μεγάλη σπουδαιότητα για χρήση εντός πόλης, εξασφαλίζοντας την προστασία που έχουμε ανάγκη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα χωρίς να χρειάζεται να επαναλάβουμε την εφαρμογή.

Αντηλιακή κρέμα για υψηλή προστασία με ελαφριά, μη λιπαρή, cream-gel υφή, που απορροφάται άμεσα και αφήνει την επιδερμίδα φρέσκια και ενυδατωμένη. Πολύ ανθεκτική στο νερό. Το συγκεκριμένο προϊόν προσφέρει φωτοπροστασία ευρέος φάσματος από τις ακτίνες UVA, UVB, IR και BLUE LIGHT με ένα φωτοσταθερό συνδυασμό φίλτρων.

Όταν θέλετε μόνο ένα προϊόν

Πολλές ενυδατικές κρέμες προσώπου περιέχουν αντηλιακό. Απλά σιγουρευτείτε ότι χρησιμοποιείτε μια ενυδατική κρέμα με τουλάχιστον 30 δείκτη προστασίας. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο αντηλιακή κρέμα, αφού για τα περισσότερα δέρματα μπορεί να λειτουργήσει και ως ενυδατική.

Τελικά πρώτα μπαίνει η ενυδατική ή το αντηλιακό;

Αν τελικά επιθυμείτε να φοράτε και τα 2 προϊόντα, προτείνουμε ένα μικρό τέχνασμα: εφαρμόστε πρώτα μια ελαφριά ενυδατική κρέμα και αφήστε το δέρμα σας να την απορροφήσει πλήρως. Στη συνέχεια εφαρμόστε το αντηλιακό σας (είτε φυσικό, είτε χημικό). 

Έπειτα μπορείτε να προχωρήσετε με το μακιγιάζ σας. Σημαντικό είναι να βάλετε το αντηλιακό τουλάχιστον 20 λεπτά πριν φύγετε από το σπίτι.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ