Παραμείνετε ενυδατωμένοι με “έξυπνα” ροφήματα και τροφές

Μία από τις πιο κρίσιμες πτυχές της ασφάλειας κατά τη διάρκεια των ζεστών καλοκαιρινών ημερών είναι να παραμείνετε ενυδατωμένοι. Παραμείνετε ενυδατωμένοι με “έξυπνα” ροφήματα και τροφές

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Η σωστή ενυδάτωση βοηθά στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος, διατηρεί το δέρμα σας υγιές και υποστηρίζει τη συνολική ευεξία. Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε τη σημασία της ενυδάτωσης και θα μοιραστούμε συμβουλές και ενυδατικές τροφές που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε δροσεροί αυτό το καλοκαίρι.

Η σημασία της ενυδάτωσης:
Το νερό παίζει ζωτικό ρόλο σε πολλές σωματικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της πέψης, της κυκλοφορίας και της ρύθμισης της θερμοκρασίας. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το σώμα μας χάνει περισσότερο νερό μέσω του ιδρώτα, καθιστώντας απαραίτητη την τακτική αναπλήρωση υγρών.

Διατηρήστε τη γραμμή σας στις διακοπές – Πιείτε έξυπνα

Μπορεί να περιμένετε τις διακοπές για να απολαύσετε δροσερά κοκτέιλ που όμως είναι πλούσια σε θερμίδες και ζάχαρη.

Αν θέλετε να πιείτε αλκοόλ, προτιμήστε για τις βραδινές εξόδους σας ένα ποτήρι λευκό κρασί ή μια μπίρα. Είναι επιλογές που θα σας επιβαρύνουν με λιγότερες θερμίδες.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας επιλέγετε φυσικούς χυμούς ή smoothies που είναι πλούσια σε βιταμίνες.

Επιλέξτε λαχανικά και φρούτα

Το καλοκαίρι είναι η εποχή των πιο νόστιμων φρούτων και λαχανικών, γι’ αυτό εκμεταλλευτείτε τα. Η ντομάτα, το αγγούρι, τα χόρτα, το μαρούλι και η ρόκα είναι μερικά από αυτά που μπορείτε να απολαύσετε άφοβα.

Το ίδιο ισχύει και για φρούτα όπως το ροδάκινο, το καρπούζι και το πεπόνι, τα σταφύλια, τα βατόμουρα, τα βερίκοκα, τα σύκα, τα νεκταρίνια και τα κεράσια. Αν τα εντάξετε στη διατροφή σας, θα μπορέσετε να διατηρήσετε εύκολα τη γραμμή σας ακόμα και κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Διατηρήστε τη γραμμή σας στις διακοπές – Παραμείνετε ενυδατωμένοι

Το νερό λειτουργεί ευεργετικά όχι μόνο για το δέρμα αλλά και για τον οργανισμό συνολικά. Γι’ αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάτε, ειδικά το καλοκαίρι που κάνει και πολλή ζέστη. Εναλλακτικά πιείτε σόδα ή προσθέστε σε ένα ποτήρι με φυσικό μεταλλικό νερό φέτες λεμονιού, λάιμ ή λίγα βατόμουρα για να του δώσετε γεύση.

Κινηθείτε

Δε χρειάζεται να περνάτε ατελείωτες ώρες στο γυμναστήριο. Αν θέλετε να διατηρήσετε την φόρμα σας και το καλοκαίρι μπορείτε να αφιερώσετε λίγα λεπτά την ημέρα σε μια μορφή άσκησης. Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα ημίωρο περπάτημα ή τρέξιμο.

Διατηρήστε τη γραμμή σας στις διακοπές – Κοιμηθείτε καλά

Κοιμηθείτε περισσότερο. Οι ελάχιστες ώρες ύπνου διαταράσσουν την ισορροπία των ορμονών της όρεξης, της λεπτίνης και της γκρελίνης. Έτσι πεινάτε περισσότερο και έχετε όρεξη για πιο λιπαρά τρόφιμα.  Επίσης, όσοι κοιμούνται λιγότερο δεν έχουν καλή διάθεση και ενέργεια μέσα στην ημέρα. Αυτό μεταφράζεται σε λιγότερη όρεξη για κάποια σωματική δραστηριότητα.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Παραμείνετε ενυδατωμένοι με “έξυπνα” ροφήματα και τροφές

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ