Ποιες επαγγελματικές επιλογές έχει ένας έφηβος με πιο δημιουργικό χαρακτήρα

Ποιες είναι οι επαγγελματικές επιλογές που φαντάζουν ιδανικές για τον έφηβο καλλιτέχνη της οικογένειας και του υπόσχονται μία δημιουργική εργασιακή πορεία μετά το πέρας των σπουδών του; Ποιες επαγγελματικές επιλογές έχει ένας έφηβος με πιο δημιουργικό χαρακτήρα

Η είσοδος στην ενηλικίωση συνοδεύεται από μία πρωτόγνωρη ελευθερία και φυσικά ταυτίζεται με τα μεγάλα σχέδια και όνειρα. Οι νέοι αρχίζουν να ανακαλύπτουν έναν νέο κόσμο και οι περισσότεροι από αυτούς απολαμβάνουν την καινούργια τους ζωή στη σχολή που επέλεξαν. Τα φοιτητικά χρόνια εξάλλου είναι και τα καλύτερα, αφού οι φοιτητές όχι μόνο ζουν την ξεγνοιασιά της ηλικίας τους, αλλά προετοιμάζονται κατάλληλα και για την καριέρα που ονειρεύονται. Ειδικά δε στην περίπτωση που πρόκειται για σπουδαστές με καλλιτεχνική φύση, τότε είναι σε θέση να βρουν και την προσωπική τους ταυτότητα.

Ποιες είναι όμως οι επαγγελματικές επιλογές που φαντάζουν ιδανικές για τον έφηβο καλλιτέχνη της οικογένειας και του υπόσχονται μία δημιουργική εργασιακή πορεία μετά το πέρας των σπουδών του; Συνεχίστε να διαβάζετε και θα βρείτε τις απαντήσεις παρακάτω. Πάμε λοιπόν να ξεκινήσουμε!

Μόδα

Αν το παιδί σας απολαμβάνει να δημιουργεί, προσελκύεται από υφές και μοτίβα και ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τις νέες τάσεις που κυκλοφορούν, τότε σας προτείνουμε να εξερευνήσετε παρέα τα προγράμματα σπουδών για σχέδιο μόδας στο πανεπιστήμιο που στοχεύει. Οι συγκεκριμένες σπουδές θα αναπτύξουν τη δημιουργικότητά του, ενώ παράλληλα θα ενισχυθεί με θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις, που θα το μετατρέψουν σε έναν εκκολαπτόμενο σχεδιαστή μόδας.

Αρχιτεκτονική και διακόσμηση

Κάποια ακόμα επαγγελματικά μονοπάτια που φαίνεται να είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στους υποψήφιους φοιτητές “ξεκλειδώνονται” με τις σπουδές στην αρχιτεκτονική και τη διακόσμηση. Τα συγκεκριμένα προγράμματα είναι ιδανικά για τους δημιουργικούς νέους που εξιτάρονται από τα σχήματα και τα χρώματα και θέλουν να δίνουν ζωή σε κάθε τους σχέδιο. Συζητήστε λοιπόν με το παιδί σας, “ζυγίστε” τα υπέρ και τα κατά αυτής της επιλογής και κάντε το να αναρωτηθεί αν αυτή είναι η καριέρα που του ταιριάζει.

Γραφιστική και animation

Η γραφιστική ανήκει στις εφαρμοσμένες τέχνες και βρίσκεται παντού γύρω μας. Από τις επιγραφές των μαγαζιών, μέχρι και τα περιοδικά στα περίπτερα, μία βόλτα θα σας πείσει ότι ο κόσμος μας αποτελείται από γράμματα και κάθε λογής σχέδιο. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι πολλοί δημιουργικοί έφηβοι (ίσως και ο δικός σας!) την βλέπουν ως το επάγγελμα των ονείρων τους. Τα τελευταία χρόνια δε, ιδιαίτερα αγαπητός έχει γίνει και ο τομέας του animation, ο οποίος αποτελεί πρώτη επιλογή για εκατοντάδες νέους.

Φωτογραφία

Η φωτογραφία ανήκει στις καλές τέχνες και πιο συγκεκριμένα χαρακτηρίζεται ως η “όγδοη τέχνη”. Ανήκει στα δημιουργικά επαγγέλματα και είναι ο τέλειος κλάδος για όλους τους νέους που απολαμβάνουν να απεικονίζουν την κάθε στιγμή και να “ζουν” μέσα από αυτήν. Ένα πρόγραμμα σπουδών πάνω στη φωτογραφία λοιπόν θα τους εξοπλίσει με θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις, που θα τους κάνουν να τραβήξουν τις καλύτερες λήψεις της ζωής τους.

Κινηματογράφος και θέατρο

Ο κινηματογράφος και το θέατρο ανήκουν στις καλές τέχνες και προσφέρονται για δημιουργικούς ανθρώπους που θέλουν να ξεχωρίζουν. Οι νέοι λοιπόν μπορούν να υιοθετήσουν διαφορετικούς ρόλους και να μεταφέρουν στο κοινό τις ιστορίες που αυτοί κρύβουν. Αν λοιπόν και το δικό σας παιδί είναι ένας μικρός “θεατρίνος”, ίσως αυτό το επάγγελμα είναι το ιδανικό για την εργασιακή του πορεία. Αξίζει βέβαια να τονίσουμε ότι η ενασχόληση με αυτές τις τέχνες δε συνδέεται μόνο με το επάγγελμα του ηθοποιού, αντιθέτως επεκτείνεται και σε άλλους εργασιακούς κλάδους, όπως είναι η σκηνοθεσία, η εικονοληψία κ.α.

Μουσική

Είναι γεγονός ότι η μουσική συντροφεύει την πλειοψηφία των ανθρώπων καθημερινά και μέσω αυτής εκφράζονται κάθε λογής συναισθήματα. Είναι λοιπόν κάποιοι νέοι που έχουν δείξει από νωρίς την κλίση τους και επιθυμούν να ασχοληθούν με αυτήν την τόσο όμορφη τέχνη. Τέλος, πολλοί από αυτούς επιλέγουν να αφήσουν τις κλασικές σπουδές στην άκρη και να συνδυάσουν την τεχνολογία με τη μουσική και συνεπώς σπουδάζουν παραγωγή ήχου, ηχοληψία κ.α.

Αν φτάσατε μέχρι εδώ, τότε μόλις εξερευνήσατε κάποιες επιλογές που έχουν οι πιο δημιουργικοί έφηβοι κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, οι οποίες τους ανοίγουν τα επαγγελματικά μονοπάτια που ονειρεύονται. Φυσικά η λίστα δεν τελειώνει εδώ, καθώς ο καθένας από εμάς είναι διαφορετικός και φυσικά παρουσιάζονται συνεχώς και νέες εναλλακτικές. Εμείς, με τη σειρά μας, σας συμβουλεύουμε να είστε δίπλα σε κάθε απόφαση των παιδιών σας και να τα κατευθύνετε προς μία πολύ όμορφη ζωή!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ