Ρυζοχιονάνθρωπος!

Απόγευμα Κυριακής, μετά από ένα αντικειμενικά “βαρύ” σαββατοκύριακο, μετά τα γεγονότα στο Παρίσι…
Είπα λοιπόν να αλλάξουμε διάθεση, να κάνουμε μία εύκολη και γρήγορη κατασκευή με συνοδεία χριστουγεννιάτικης μουσικής! Κατασκευές Χριστουγέννων χωρίς την κατάλληλη μουσική δεν λέει!

Τα υλικά απλά, λίγα και υπάρχουν σε κάθε σπίτι.

rizoxionanthropos 2 mommyjammi

Για 2 χιονάνθρωπους χρησιμοποιήσαμε:
ένα ζευγάρι άσπρες κάλτσες, 2 σακουλάκια ρύζι, λευκή κλωστή ραψίματος ή ότι άλλο διαθέτετε, κόλλα, ψαλίδι, 4 κουμπιά, κορδέλα, μαρκαδόρο μαύρο και πορτοκαλί και 2 γλωσοπίεστρα.
Κόβουμε το επάνω τμήμα της κάλτσας, στην συνέχεια το δένουμε σφιχτά και το γεμίζουμε ρύζι (μία κάλτσα ένα σακουλάκι ρύζι ολόκληρο).

rizoxionanthropos 3 mommyjammi

rizoxionanthropos 4 mommyjammi

rizoxionanthropos 5 mommyjammi

Χωρίζουμε δύο επίπεδα και δένουμε με κλωστή, ώστε να διαχωριστεί το κεφάλι από το σώμα.

Βάζουμε το κομμάτι της κάλτσας που είχαμε κόψει για σκουφάκι και το κολλάμε γύρω γύρω για να μη πέφτει. Κολλάμε ένα πον πον στο σκουφάκι εάν θέλουμε, ματάκια και ζωγραφίζουμε ένα καρότο για μύτη και ένα στόμα. Στο τέλος προσθέσαμε και λίγη καρό ασπρόμαυρη κορδέλα που είχαμε για κασκόλ!

 rizoxionanthropos 6 mommyjammi

Κολλάμε και 2 χεράκια αφού κόψουμε στην μέση ένα γλωσοπίεστρο και είμαστε έτοιμοι! Πανεύκολο;!

 rizoxionanthropos 7 mommyjammi

Γρήγορο, εύκολο και χαριτωμένο αποτέλεσμα! Οι εκδοχές είναι πάρα πολλές αρκεί φαντασία να έχετε!

Δεν θα σας πω ψέματα, μετά βάλαμε λίγο σκούπα για να μαζέψουμε τα σκόρπια ρύζια επάνω στο χαλί όμως δεν βαριέσαι; Διασκεδαστικό ήταν!

Η σημερινή ημέρα ήταν παραγωγική για εμένα καθώς το πρωί κατάφερα και ξέκλεψα λίγο χρόνο για να φτιάξω άλλο ένα κεράκι… Αυτό δεν προορίζεται για δώρο αλλά για την τραπεζαρία μου!

Ελπίδα – Αγάπη – Πίστη -Τύχη!

Σας φιλώ!

36 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αχ τι ζουζούνικα που έγινα τα ρυζοχιοναθρωπάκια σας!!! Θα ενθουσιαστεί και η κόρη μου.. Σίγουρα αυτό θα θέλει να κάνουμε σήμερα… Φιλιά πολλά και καλημέρα..

  2. Υπέροχος!!! Μαιρούλα είναι καταπληκτικός και τόσο εύκολος! Θα τον φτιάξουμε σίγουρα! Ευχαριστούμε για την όμορφη ιδέα!
    Καλή σου εβδομάδα!!!

  3. Αγαπημένη μου effie effie να τα φτιάξετε είναι πανεύκολα και τόσο χαριτωμένα. Τα κοιτάζω στην τραπεζαρία μας και ειλικρινά προσωπικά μου φτιάχνουν το κέφι! Καλή σας επιτυχία!

  4. Καλή εβδομάδα να έχεις επίσης αγαπημένη μου Μαρίνα και σε ευχαριστώ που πέρασες! Να τα φτιάξετε και με όσο πιο πλατιά χαμόγελα γίνεται! Ελπίδα και Αγάπη! Σε φιλώ!

  5. Αγαπημένη μου Αθηνούλα σε ευχαριστώ θερμά! Ήταν μια ανάσα χαράς, αισιοδοξίας και χαράς! Όπως γράφω πιο πάνω και στην αγαπητή μου Μαρίνα, να τα φτιάξετε με όσο πιο πλατιά χαμόγελα γίνεται και καθημερινά που θα τα αντικρίζετε θα κάνουν την δουλειά τους! Τα πολλά φιλιά μου και σε ευχαριστώ που πέρασες!

  6. Σε ευχαριστούμε Γιώτα μας!!!!! Πανεύκολος είναι καλέ στην κατασκευή του, δεν θέλει καμία δεξιοτεχνία, μη τα παραλέμε χχιχιχιχ! Απλώς είναι πολύ γλυκός και κλέβει εύκολα την παράσταση! Φιλάκια πολλά και σε ευχαριστώ που πέρασες!

  7. Υπέροχες οι κατασκευές σας…Νομίζω ότι σιγά σιγά μπαίνετε στο γιορτινό κλίμα με τον πιο όμορφο και δημιουργικό τρόπο!

  8. Ευχαριστούμε!!! Το παλεύουμε και το ζορίζουμε να μπούνε στο γιορτινό πνεύμα. Δεν ευνοεί και πολύ το περιβάλλον αλλά θα βάλουμε τα δυνατά μας! Φιλιά πολλά!

  9. Καλέ τι γουστόζικοι που έγιναν; Και με απλά υλικά. Γιατί δεν μου αρέσουν οι κατασκευές που θέλουν εξεζητημένα υλικά και μετά όλο το αναβάλεις γιατί που να τρέχεις να τα βρεις.
    Μέχρι τώρα απολαμβάνω κάθε τι που κάνετε και σας καμαρώνω. Και φυσικά συμφωνώ, πως να μπει κανείς σε christmas mood, αν δεν βάλει χριστουγεννιάτικα τραγούδια.
    Σε γλυκοφιλώ!!!!!! 🙂

  10. Αααα σε ευχαριστούμε για τα τόσο καλά σου λόγια!!! Για να σου είμαι ειλικρινής είναι βασικά μου κριτήρια το να είναι μία κατασκευή εύκολη διότι με την κόρη μου που είναι 4+ ετών δεν μπορώ να μπλέξω με πολύπλοκα πράγματα και σαφώς να έχει λίγα και εύκολα υλικά. Εάν είναι να φτιάξω κάτι μόνη μου εκεί θα κοιτάξω διαφορετικά υλικά και πολυπλοκότητα. Σε γενικές όμως γραμμές επιλέγω εύκολα πράγματα καθώς είμαι πολύ νέα στο DIY οπότε έχω δρόμο μπροστά μου! Σε φιλώ και σε ευχαριστώ πολύ που πέρασες!!!

  11. μπορεί αυτή η χειροτεχνία αν είναι κλασική αλλά δε χάνει ποτέ την ομορφιά της!!!
    κι ο συγκεκριμένος χιονανθρωπούλης μου άρεσε πολύ πολύ!!!!!!!!

  12. Πολύ ωραίος ο ριζοχιονάνθρωπος αλλά εντυπωσιάστηκα περισσότερο με το κερί, αυτό τον μεταλλικο κρίκο με τα γράμματα που μπορώ να το βρω?

  13. Κλασική, χιλιοφτιαγμένη και σε άπειρες εκδοχές, εύκολη με λίγα υλικά αλλά πάντα σου δίνει ένα τόσο γλυκό και παιχνιδιάρικο αποτέλεσμα! Τα πολλά φιλιά μου και σε ευχαριστώ!

  14. Σε ευχαριστώ θερμά αγαπητή μου Μάχη και με χαροποιεί ιδιαιτέρως το γεγονός ότι το αγαπημένο μου κερί που έφτιαξα λαμβάνει ένα σχόλιο! Βλέπεις οι χιονάνθρωποι κλέψανε την παράσταση χεχεχε! Αναφορικά με την ερώτησή σου, στο έχω στείλει. Τα φιλιά μου και σε ευχαριστώ που πέρασες! Εννοείται ευχαριστώ και για την συμμετοχή μου στο link party!!!

  15. Σε ευχαριστώ αγαπητή μου για τα καλά σου λόγια και φυσικά θα προτείνω ανεπιφύλακτα να το δοκιμάσετε! Όμορφη δημιουργική απασχόληση με γλυκό αποτέλεσμα! Σε ευχαριστώ που πέρασες!

  16. Ελευθερία μου γλυκιά σε ευχαριστώ θερμά! Είναι γεγονός πάντα αξίζει ο κόπος όταν βλέπεις μικρά χεράκια να μπλεκονται σε χειροτεχνιες! Τα φιλιά μου.

  17. Ελένη μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ και χαίρομαι που σου άρεσαν! Χαλάλι δεν το συζητάμε, το σπίτι είναι για να το ζούμε! Φιλιά πολλά και καλή σου εβδομάδα επίσης!

  18. Σε ευχαριστώ καλή μου Zina Z! Ανακύκλωση δεν θα πει τίποτα, τα παράπονα βέβαια του συζύγου που του πήραμε τις καινούργιες λευκές του κάλτσες ακούμε με γέλιο και χαρά! Τα φιλιά μου και σε ευχαριστώ που πέρασες!

  19. Πολύ έξυπνη ιδέα και “παίζει” πολύ στο διαδίκτυο! Μου άρεσε η εκδοχή σας Μαράκι μου! Καλές γιορτές να έχουμε, φιλάκια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ