Επίσκεψη στο Εργοστάσιο Σοκολάτας!

Ακούγαμε για το εργοστάσιο σοκολάτας από πέρσι και φέτος αφού ήρθε και στην Αθήνα είπαμε να το τιμήσουμε!

Θέλαμε να επισκεφτούμε κάποιο θεματικό πάρκο για τα Χριστούγεννα και επιλέξαμε αυτό.

Πέρσι, είχαμε επισκεφτεί το Christmas Factory που οφείλω να ομολογήσω ότι δεν μας ενθουσίασε και τρελά! Βέβαια θα μου πεις περί ορέξεως κολοκυθόπιτα όπως λένε!

 

Ξεκινήσαμε από την ζούγκλα του Αμαζονίου και μαθαίνοντας διάφορα πράγματα σχετικά με την προέλευση των καρπών/σπόρων κακάο. Εντυπωσιακό σκηνικό με γεφυρούλες, νερά, θορύβους από ζώα του δάσους, ομίχλη και μία μίνι ταινιούλα ξενάγησης και επεξήγησης που παρακολουθήσαμε αφού καθίσαμε μέσα σε μία καλύβα.

 

Περιπλάνηση στα ενδότερα, στο εργαστήρι με τον τρελό επιστήμονα και τα πειράματά του! Η κυρία Merilyn μας έδειξε πόσο ξεχνάμε να είμαστε “κυρίες” όταν πρόκειται για σοκολάτα!

 

Χώροι απίστευτοι, εδέσματα που μας προσέφεραν παντού, φρέσκια ζεστή σοκολάτα και μυρωδιά που σε έκανε να σκέφτεσαι ότι μάλλον κάπως έτσι θα μυρίζει και ο παράδεισος… Το μάτι θόλωνε ολίγον με όλα όσα βλέπαμε γύρω μας! Αρκετές αίθουσες και ανιματέρς που για τους μικρούς επισκέπτες ήταν ένα θαύμα, ένας ενθουσιασμός απερίγραπτος!

 

Χώροι επίσης όπου μπορούσες να βγάλεις πολύ χαριτωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες και … μαθήματα γευσιγνωσίας! Σας είπα πόση σοκολάτα φάγαμε;! (δωρεάν εννοείται-στην αντίστοιχη έκθεση εξωτερικού τίποτα δεν είναι δωρεάν να τα λέμε και αυτά)

Ένα μίνι μουσείο επίσης με πληθώρα παιχνιδιών, φτιαγμένα ΟΛΑ από σοκολάτα από τους σπουδαστές και καθηγητές της σχολής Le Monde!

Το πιο εντυπωσιακό όμως κατά την άποψή μου κομμάτι ήταν ο σκοτεινός λαβύρινθος που περπατήσαμε χέρι χέρι ακολουθώντας προσεκτικά έναν ήχο… κάτι σαν τρεχούμενο νερό ένα πράγμα! Σκοτάδι, πλανήτες, ένα ρολόι τρελό στο ταβάνι, χαμένοι θησαυροί…

 

Μόνο που δεν ήταν ο ήχος από τρεχούμενο νερό…αλλά ένας πελώριος καταρράκτης τρεχούμενης σοκολάτας σε έναν μαγικό τόπο…

 

Όπως τόνισε και ο αξιότιμος σύζυγος, θα ήταν χάρμα να στήναμε ένα ραντζάκι εκεί μέσα…να ακούμε την τρεχούμενη σοκολάτα και να μυρίζουμε αυτή την θεσπέσια μυρωδιά! Ένα σκηνικό τύπου willy wonka!!! Η μικρούλα ήταν ένα βήμα πριν πηδήξει τον φράκτη!

Σειρά είχε μετά το ξωτικό με τις αναμνηστικές κονκάρδες που έδωσε τις κατάλληλες οδηγίες στα παιδιά ώστε μόνα τους να τις κατασκευάσουν!

 

Με μεγάλη χαρά η μικρή Κωνσταντίνα και με φοβερές εικόνες στο μυαλό, φύλαξε αυτή την κονκάρδα με όλες τις ευχές του ξωτικού!

Κατά την άποψη μου είναι ένα πολύ ενδιαφέρον θεματικό πάρκο που ειλικρινά θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους ανεξάρτητα αν λατρεύουν ή όχι την σοκολάτα. Δραστηριότητες και ενεργή συμμετοχή των παιδιών στην ξενάγηση και ίσως αυτό θα έλεγα ότι είναι και ένας παράγοντας όπου θα εντυπωσιάσει παιδάκια ενδεχομένως από μία ηλικία και πάνω για να έχουν την δυνατότητα να κατανοήσουν και να λάβουν μέρος στην όλη διαδικασία της ξενάγησης.

Από άποψη κόστους ο ενήλικας λαμβάνει εισιτήριο με 7 ευρώ και ως 4 ετών η είσοδος στα παιδιά είναι ελεύθερη. Για φωτογραφίες 1-2 μέγιστο κόστος τα 10 ευρώ. Όμως… στο τέλος της έκθεσης θα βρεθείτε σε ένα  μεγάλο χώρο αγοράς σοκολάτας!!! Εκεί θα πρέπει να συγκρατηθείτε εάν θέλετε να κρατήσετε χαμηλό το κόστος της επίσκεψή σας!

Εμείς δεν τα καταφέραμε… αγοράσαμε ροφήματα σοκολάτας, και τρούφες και πλάκες… χμ! Οι τιμές ολίγον τσιμπημένες οπότε προσοχή! Βέβαια αυτές τις συγκεκριμένες ποικιλίες σοκολάτας, ροφημάτων και γενικότερα γλυκισμάτων δύσκολα θα βρείτε έξω στο εμπόριο!

Η τοποθεσία της έκθεσης είναι στο Μαρούσι στο Helexpo και ανάλογα από πια περιοχή θα το επισκεφτείτε έχετε στο νου σας την απίστευτη κίνηση στην λεωφόρο Κηφισίας αυτές ειδικά τις γιορτινές μέρες. Μέσα στο πάρκο θα χρειαστείτε περίπου 1,5-2 ώρες το πολύ για μία χαλαρή ξενάγηση χωρίς ουρές αναμονής. Το πάρκινγ εύκολο όταν δεν έχει αρκετό κόσμο, που σημαίνει κατά την άποψή μου εάν μπορέσετε να αποφύγετε το ΣΚ καλό θα ήταν. Άλλωστε εμείς το απολαύσαμε πάρα πολύ διότι ήταν πολύ χαλαρό από κόσμο συνεπώς η μικρή συμμετείχε σε όλες τις δραστηριότητες/ξενάγηση χωρίς καθυστερήσεις ή μεγάλες ουρές αναμονής (βασικός παράγοντας κατ εμέ).

Σας γλυκοφιλώ και εύχομαι η καλή μου ζυγαριά να φανεί επιεικής απέναντι μου μετά τις γιορτές!

 

22 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν έχουμε πάει ακόμη, αλλά τα παιδιά το περιμένουν πώς και πώς. Βλέπεις είχαμε πάει στην Θεσσαλονίκη να δούμε την γιαγιά μας και αποφασίσαμε να το επισκεφτούμε αλλά το βρήκαμε κλειστό. Καταλαβαίνεις το δράμα που ζήσαμε! Οπότε είναι στα άμεσα σχέδιά μας!!!

  2. Κοίτα να δεις που αν δεν αρρωσταίνει ο μικρός θα βρισκόμασταν εκεί σημερα! Το είχαμε προγραμματισμένο. Τώρα λυπήθηκα δίπλα που δεν τα καταφέραμε. Να γίνει καλά ο μικρούλης μου και θα σας πούμε και τις δικές μας εντυπώσεις!

  3. Ούτε εμείς το έχουμε επισκεφθεί ακόμη…Για να είμαι ειλικρινής, ήταν να πάμε σήμερα αλλά τελικά υποκύψαμε σε μια οικογενειακή ταινία στον κινηματογράφο! Σ'ευχαριστούμε για την αναλυτική περιγραφή, την απόλαυσα πολύ…καλές γιορτές!

  4. Άδικε Θεέ!!!!
    Να πρέπει να διαβείς τη πόρτα του παραδείσου και να μην έχεις δικαίωμα να δοκιμάσεις το παραμικρό…..
    Το έχω υποσχεθεί κι εγώ στα παιδιά! οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να μη πάμε… κι η μαμά θα πρέπει να περάσει μια από τις μεγαλύτερες δοκιμασίες στη ζωή της…. χα χα χα
    Τέλεια η περιγραφή πάντως!!!!!

  5. Πωπωπωππωωωωωωω τι μου κάνεις, τι μου κάνεις! Πιο σοκολατοχόλικ από εμένα δεν νομίζω να υπάρχει και οφείλω να ομολογήσω πως διαβάζοντας το ποστ μια σιελόρροια την έπαθα. Μια σοκολατένια Κυριακή σου εύχομαι και μια γλυκιά εβδομάδα 🙂

  6. Σκεφτόμαστε να πάμε με τις φίλες μου, αλλά τελικά μήπως να πάρω τα ανίψια μου να πάω; χαχαχα
    Πολύ ωραία πάντως η ξενάγηση σου, μας έκανες να θέλουμε να πάμε ακόμα περισσότερο.
    Χαίρομαι που περάσατε καλά ειδικά η μικρούλα σου. Είναι ωραίες εμπειρίες αυτές για τα παιδιά ειδικά τέτοιες μέρες!!!!
    Καλές γιορτές Μαρία μου. Να χαίρεσαι την όμορφη οικογένεια σου! 🙂

  7. Αγαπητή Μάχη δεν υπάρχει λόγος να λυπάσαι, θα γίνει καλά ο μικρούλης και έχετε όλο τον καιρό μπροστά σας να πάτε να το χαρείτε! Περαστικά και σιδερένιος ο μικρός! Εμείς ευτυχώς προλάβαμε το είδαμε διότι ξεκίνησε βαρβάτη ίωση η μικρή και μαζί με αυτή και το συνεχόμενο ωράριο καταστημάτων οπότε ότι βόλτες κάναμε,κάναμε! Τώρα μέχρι τέλος έτους δουλεύουμε α-στα-μ'α-τη-τα! Φιλιά και υπομονή!

  8. Οικογενειακή ταινία στον κινηματογράφο μου ακούγεται επίσης πολύ δελεαστική πρόταση αγαπητή μου! Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και φυσικά εύχομαι να πάτε και στο εργοστάσιο και να το χαρείτε επίσης! Φιλιά!

  9. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια αγαπητή μου Έλεν! Η υπόσχεση είναι υπόσχεση και ειδικά στα μικρά παιδιά μάλλον συμβόλαιο θα το έλεγα! Συνεπώς ναι η μαμά θα περάσει δοκιμασία! Σε φιλώ!

  10. Όχι έναν μήνα αγαπητή άντε μία εβδομάδα το πολύ! Το βασικό δεν είναι τι θα φας εκεί αλλά με τι θα φύγεις…εάν γεμίσεις μία τσάντα με γλυκίσματα από την αγορά σοκολάτας εκεί θα έχεις πρόβλημα! Σε φιλώ και σε ευχαριστώ θερμά!

  11. Αγαπημένη μου Μαρίνα ανήκω και εγώ με περηφάνια σε αυτή την κατηγορία των ανθρώπων. Εθισμός στην σοκολάτα και τον καφέ να συμπληρώσω! Μας αξίζει όμως να μας καλοπιάνουμε που και που έτσι δεν είναι;! Με μέτρο και σύνεσης χεχε! Σε φιλώ επίσης!

  12. Ααα υπάρχει πιο σοκολατοχόλικ άνθρωπος από εμένα;! Με κάνεις να νιώθω κάπως πιο βολικά και άνετα χεχε! Σε ευχαριστώ καλή μου Christina και επίσης να σου ευχηθώ μία όμορφη εβδομάδα!

  13. Εγώ θα πρότεινα να πας μία επίσκεψη με τις φίλες σου και μία με τα ανίψια σου ώστε να είσαι βέβαιη ότι έχεις εμπεδώσει άριστα την διαδικασία παραγωγής σοκολάτας χεχε! Θα τα περάσεις τέλεια είμαι σίγουρη και επίσης συμφωνώ πως είναι όμορφες εμπειρίες για τα παιδιά! Αυτές οι ημέρες είναι ημέρες χαράς. Σε φιλώ και σου εύχομαι ότι καλύτερο καλό μου κορίτσι!!!

  14. ειναι μεσα στο προγραμμα για τις προσεχεις ημερες…αλλα απο τωρα το σκεφτομαι…οχι για τα παιδια, αλλα για μενα! χαχαχαχα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ