Νεραϊδένια ταμπέλα δωματίου

Η αλήθεια είναι πως από καιρό σκεφτόμουν να βάλω μια ταμπέλα με το όνομα της κόρης μου στην πόρτα του δωματίου της. Ως τώρα είχαμε κολλημένες 2 μεγάλες πεταλούδες και μια άσπρη γατούλα. Στο εμπόριο υπάρχουν πολλές υπέροχες έτοιμες λύσεις αλλά ως crafter ήθελα να φτιάξω (τι πρωτότυπο) κάτι δικό μου. Μετά την κατασκευή με την νεράιδα (the night fairy) μου ήρθε η έμπνευση να φτιάξω μια ταμπέλα με ρομαντική διάθεση και νεραιδόσκονες!
Το σκέφτηκα περίπου πως ήθελα να το κάνω και κυρίως ΤΙ θα μπορούσα να κάνω. Συγκέντρωσα τα υλικά και ξεκινήσαμε. Για να σας είμαι ειλικρινής δεν είχα κάτι σαν πρότυπο για να το κοιτάζω και να το κάνω ίδιο…είπα ξεκινάμε και στην πορεία όπως βγει! Βασικό μου θέμα ήταν να αγοράσω όσο το δυνατόν λιγότερα υλικά, ουσιαστικά να χρησιμοποιήσω ότι είχα διαθέσιμο, έτσι και έγινε 2-3 πράγματα αγόρασα μόνο!
Αρχικά πήρα μία μικρή σανιδούλα ξύλου η οποία για την ακρίβεια μου είχε περισσέψει από την κατασκευή του χριστουγεννιάτικου δέντρου αντίστροφης μέτρησης! Έγραψα επάνω με μολύβι το όνομα έτσι όπως ήθελα να εμφανίζεται και μετά το πέρασα και με μαύρο ανεξίτηλο μαρκαδόρο.

neraida 1

neraida 2

Στην συνέχεια πέρασα μία λωρίδα δαντέλας γύρω γύρω από το ξύλο με κόλλα decopatch. Αφού πριν είχα περάσει το όνομα με χρυσό περίγραμμα (ανεξίτηλος χρυσός μαρκαδόρος). Η λωρίδα δαντέλας (σε χρώμα της άμμου) ήταν ξεχασμένη σε ένα συρτάρι από παλιές μου κατασκευές και ταίριαξε τέλεια επάνω στην ξύλινη σανίδα!

neraida 3

neraida 4
neraida 5

Αφού ολοκλήρωσα το περίγραμμα της ταμπέλας, πέρασα με την ίδια κόλλα decopatch και το εσωτερικό ώστε να αποκτήσει γυαλάδα και το ίδιο χρωματικό αποτέλεσμα.

neraida 6
Σειρά μετά είχε η διακόσμηση της ταμπέλας μας. Χρησιμοποιήσαμε ένα περφορατέρ σε σχήμα πεταλούδας και ροζ γκλιτερ χαρτόνι. Η μικρή βοηθός έκοβε τις πεταλούδες με το περφορατέρ όσο εγώ έβαζα κόλλα σε διάφορα σημεία επάνω στο ξύλο.
Κολλούσαμε με κόλλα τις πεταλούδες αφού τις τσακίζαμε λίγο στα φτερά για πιο 3d αποτέλεσμα και χρησιμοποιήσαμε και έτοιμα υφασμάτινα λουλουδάκια με ξύλινη χάντρα.

neraida 8

Για πιο νεραιδένιο αποτέλεσμα έπρεπε να φτιάξω και τα μαγικά μπουκαλάκια με την χρυσή νεραιδόσκονη! Χμ για να σας είμαι ειλικρινής αυτή τη διαδικασία την έκανα εντελώς μόνη σχεδόν κρυμμένη σε ένα δωμάτιο διότι εάν έβλεπε την χρυσόσκονη η μικρή μου Κωνσταντίνα … μάλλον τώρα δεν θα σας έγραφα αλλά ακόμα θα την μάζευα από το σπίτι… Γέμισα τα μπουκαλάκια και τα εμφάνισα ως δώρο από τις νεράιδες…

neraida 9

Έδεσα τα μπουκαλάκια σε ένα σχοινάκι σε ροζ/λευκό ώστε να τα κολλήσω και πιο εύκολα στην ταμπέλα μας.

neraida 10

Αυτό ήταν, ήμασταν σχεδόν έτοιμοι… κάτι όμως μου έλειπε… ήθελα λίγο πιο έντονο αποτέλεσμα… πήρα λοιπόν τρία φούξια φτερά που είχαμε σε ένα κουτάκι (ας είναι καλά οι μπομπονιέρες γάμων και βαφτίσεων!) και τα έβαλα και αυτά!
Έτοιμοι!

Λίγη ταινία διπλής όψης από πίσω και την κολλήσαμε στην πόρτα του δωματίου! Η άσπρη γατούλα έμεινε στην θέση της κατόπιν διπλωματικών διεργασιών της μικρής…
Μπορεί το αποτέλεσμα να μην αγγίζει τις εντυπωσιακές έτοιμες ταμπέλες που κυκλοφορούν στο εμπόριο όμως έχει την τσαχπινιά του! Κυρίως την φτιάξαμε εμείς με τα χεράκια μας!
neraida 11

21 ΣΧΟΛΙΑ

  1. υπέροχη ταμπελίτσα!!! αλλα αυτά που με κέρδισαν ήταν τα μπουκαλάκια!!! ήταν η λεπτομέρεια που με ενθουσίασε!!! είδες σε τι πηγα και κόλλησα;;;
    τα φιλια μου!!!!!!!!!!

  2. Ε όχι και δεν αγγίζουν τις έτοιμες ταμπέλες του εμπορίου!!!Τις ξεπερνάει μπορώ να πω!Είναι πανέμορφη και μπράβο σου για την ιδέα να την φτιάξεις μόνη σου!

  3. Καταπληκτική είναι!!
    Λάτρεψα τις πεταλούδες!
    Η μικρή σου βοηθός έκανε εξαιρετική δουλειά!
    Εντάξει, κάτι έκανες κι εσύ…χαχα!
    Καλό ξημέρωμα!

  4. Υπέροχη η ταμπέλα, αλλά ακόμα πιο όμορφη η συνεργασία μαμάς – κόρης!! Να είσαι σίγουρη Μαράκι μου, πως αυτό θα είναι μια τρυφερή ανάμνηση που θα τη συνοδεύει πάντα!
    Μπράβο σας!
    Σε φιλώ γλυκά
    Μαρίνα

  5. Τέλεια βρε κορίτσια!!! Μπράβο και στην μαμά για την δημιουργικότητά της και στην κόρη για την πολύτιμη βοήθεια!! Προσωπικά….μ αρέσει πιο πολύ από τις έτοιμες του εμπορίου που τις βλέπεις σχεδόν σε όλα τα παιδικά δωμάτια!!

  6. Σας ευχαριστώ όλες θερμά για τα σχόλια σας, δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο χαρούμενη με κάνατε! Αυτή την περίοδο περνάμε άσχημη ίωση οικογενειακώς που έχει χτυπήσει το αναπνευστικό μας και προσπαθούμε να ορθοποδήσουμε… Ειλικρινά μου δίνετε δύναμη. Ειδικά η συγκεκριμένη κατασκευή έγινε ενώ είχα πυρετό… Έτσι γιατί δεν θέλω να το βάλουμε κάτω… δεν έγινε σε μία ημέρα αλλά σε τρεις, σιγά σιγά. Όχι γιατί είχε αρκετή δουλειά όσο γιατί εμείς δεν είχαμε τις αντοχές μας. Σε γλυκοφιλώ!!!!

  7. Καλέ τι δεν αγγίζει το αποτέλεσμα αυτές του εμπορίου, που είναι τόσο φανταστική που θέλω κι εγώ που εντάξει ρίχνω δύο τρία χρόνια στην μικρούλα σου χαχαχα Πάντως επειδή πέρα από την πλάκα, είμαι πιο κοντά σε ηλικία γάμου, μού έδωσες τέλεια ιδέα, σε λίγο διαφορετικό στυλ για ταμπέλα σε τραπέζι των ευχών!!! Είσαι έμπνευση σου λέω! 😉
    Να την χαρεί την ολόδικη της ταμπέλα η μικρή σου νεράιδα και να 'ναι πάντα οι στιγμές της πασπαλισμένες με χρυσόσκονη 🙂
    Σε φιλώ πολύ γλυκά!!!

  8. Τι λες βρε Μαράκι, αγγίζει και με το παραπάνω τις έτοιμες! Είναι δυνατόν, συγκρίνεις τα έτοιμα με τα χειροποίητα? Τέλεια βγήκε η νεραϊδένια σας ταμπέλα! Γεια στα χεράκια σας! φιλάκια πολλά

  9. Μία ιδέα κορίτσια που βγήκε επάνω στην κατασκευή. Χωρίς οδηγό. Τα μπουκαλάκια τα ειχα δει παλιότερα σε κατασκευές και αφού το θυμήθηκα τα βγάλαμε και εμείς!!! Σας φιλώ και σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ