Θέλω δίαιτα;!

Η έμπνευση για την σημερινή μου ανάρτηση έρχεται από μια φωτογραφία που ανέβασα στο intagram σήμερα το απόγευμα και με έβαλε σε σκέψεις…ξανά! Η φωτογραφία που τράβηξα ήταν ένα ζουμερό, πεντανόστιμο σουβλάκι δίπλα σε μια δροσερή, καταπράσινη σαλάτα…σκέτη…πρασινάδα ένα πράγμα! Έπαιζα με την φωτογραφική μου όσο ο αγαπητός μου σύζυγος και το βλαστάρι μου απολάμβαναν μυρωδάτα, ζεστά και ζουμερά (οκ φτάνει) σουβλάκια. Έπαιζα τονίζω με την φωτογραφική μου ώστε να εστιάσω το ενδιαφέρον και την προσοχή μου αλλού… Θέλω δίαιτα;! Αναρωτήθηκα από μέσα μου…

Είναι γεγονός ότι έχω πάρει τέσσερα ολόκληρα και ολοστρόγγυλα καταραμένα κιλά και δεν θα δείξω έκπληκτη διότι εγώ αγαπητή μου κυρία τα πήρα όχι η διπλανή μου. Εγώ τα έφαγα, δεν τα φάγαμε μαζί! Συνεπώς αφού τα έφαγα, τα πήρα κιόλας! Συνεχίζω λοιπόν να αναρωτιέμαι, θέλω δίαιτα πραγματικά; Η απάντηση είναι πως λίγο… Τι θα πει λίγο; θα με ρωτήσεις. Θα σου απαντήσω θέλω κάτι ενδιάμεσο από δίαιτα και ισορροπημένη διατροφή! Τέσσερα κιλά δεν είναι και η συντέλεια του κόσμου αλλά ξέρεις πως πάνε αυτά… ξεκινάς με 1-2 μετά γίνονται 3-4 και πάει λέγοντας. Βέβαια και ποιος λέει ότι τα κιλά δεν είναι ωραία;! Ε;! Ξέρεις πως στην Ανατολή τα επιπλέον κιλά είναι ένδειξη πολυτέλειας και πλούτου; Γιατί κύριε μου εμείς εδώ στας Δυτικάς περιοχάς να ψωμολυσσάμε με τις δίαιτες για να είμαστε αδύνατες;! Αυτό είναι καταπίεση! Βλέπω λοιπόν κάποιες υπέροχες μοντέλες που λένε διαρκώς ότι τρώνε μια χαρά και απλώς έχουν ισορροπημένη διατροφή και αν τις πετύχεις σε κάποιο γεύμα βλέπεις κάτι τέτοιο…

thelw-diaita-3-mommyjammi

Είμαι λάτρης του καλού φαγητού, μου αρέσουν οι λιχουδιές και μου φτιάχνουν την διάθεση! Σκέφτομαι λοιπόν πως εκεί που χάνω τον έλεγχο είναι ακριβώς εκεί όπου μπερδεύω το φαγητό, την πείνα με την διάθεση… Δυσκολεύομαι να διαχωρίσω την πραγματική πείνα από την συναισθηματική μου πείνα. Ναι πάσχω από αυτό και γιατί να το κρύψω άλλωστε! Είναι πολλές οι φορές που τρώω ακατάστατα και όχι τόσο ποιοτικές επιλογές επειδή δεν νιώθω καλά συναισθηματικά…

Θέλω πραγματικά δίαιτα;! Η απάντησή μου είναι πως όχι! Δεν θέλω δίαιτα. Αυτό που έχω ανάγκη είναι να βρω ξανά τις ισορροπίες μου. Να μάθω ξανά να αγαπώ τον εαυτό μου, να βρίσκω διέξοδο όχι στο φαγητό αλλά σε κάτι άλλο, να μάθω να ακούω την πείνα και να την διαχωρίζω από την συναισθηματική πείνα! Όλοι γνωρίζουμε πως ακριβώς μπορούμε να χάσουμε κιλά και να φτάσουμε σε σωστά επίπεδα βάρους. Τι χρειάζεται;

  1. Νερό
  2. Συχνά μικρά γεύματα με μπόλικη πρασινάδα και φρούτα
  3. Άσκηση

Δεν υπάρχει κάποιο άλλο μυστικό! Να σου προσθέσω κάποια tips;

  1. μείωσε τα τυποποιημένα τρόφιμα
  2. αν αντέχεις τα καυτερά θα βελτιώσεις τις καύσεις σου
  3. ο καφές ανοίγει το μάτι αλλά η καφεΐνη επίσης ενεργοποιεί και τον μεταβολισμό
  4. η κανέλα και το πράσινο τσάι λειτουργούν και ως λιποδιαλύτες σε συνδυασμό με το λεμόνι
  5. μέτρα τα γεύματα και τις θερμίδες συνολικά μέσα στην ημέρα σου – όλα είναι θέμα ισοζυγίου – θερμίδες και καύσεις

thelw-diaita-2-mommyjammi

Έχω όμως την αίσθηση πως όλα αυτά που σου λέω τα γνωρίζεις ήδη πολύ καλά! Συνεπώς τι φταίει; Επανέρχομαι στην αρχική μου διαπίστωση… Η συναισθηματική πείνα κάθε φορά νικά! Άρα σκέφτομαι πως αντί να παλεύω να μετρώ και να ξανα-μετρώ θα πρέπει να το ψάξω βαθύτερα το θέμα!

Είχα γράψει ένα όμορφο άρθρο Καθρέφτη-Καθρεφτάκι μου στο οποίο πάλι έγραφα προσωπικές σκέψεις τονίζοντας πως η ομορφιά είσαι ΕΣΥ, η δύναμη που έχεις να αγαπάς αυτό που είσαι… Αν το καταφέρεις, τότε θα νιώθεις υπέροχα και ακόμα και μερικά κιλά, λίγα ή πολλά θα είναι εύκολη υπόθεση για εσένα στο να τα διαχειριστείς! Όλα ξεκινάνε από “μέσα” μας και όλα πάλι καταλήγουν “μέσα” μας!

Απόψε λοιπόν αποφάσισα:

1. δεν θα κάνω δίαιτα, θα ακολουθώ ισορροπημένη διατροφή!
2. θέλω να είμαι σωματικά και ψυχικά υγιής κάτι στο οποίο θα βοηθήσει σημαντικά η ισορροπημένη διατροφή! Στην συνέχεια θα είμαι και θα αισθάνομαι όμορφα για το σώμα μου.
3. δεν υπάρχει “αρχή” και “τέλος” στην ισορροπημένη μου διατροφή. Δεν θα μετράω ημέρες σαν τους κατάδικους! Κάνω δώρο στον εαυτό μου την ευεξία και την αποτοξίνωση.
4. θα ξεκινήσω την άσκηση!
6. θα μοιραστώ το νέο τρόπο σκέψης μου και τις νέες μου διατροφικές συνήθειες με ανθρώπους που ακολουθούν ένα συνολικά υγιεινό τρόπο ζωής. Η θετική ενέργεια και το θετικό παράδειγμα είναι μεταδοτικά!

Καλή μου επιτυχία και ανυπομονώ να βγω και φέτος στις παραλίες!!! Λατρεύω τον ήλιο, λατρεύω τη θάλασσα και τίποτα δεν θα αφήσω να μου το χαλάσει!!!

Σας γλυκοφιλώ!

32 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Συμφωνω απολυτα μαζί σου. Καλη σωστη διατροφη και γυμναστικη θελει. Τιποτε αλλο! Και ολα θα ερθουν σιγά σιγά. Υπομονη και επιμονη και οχι τυψεις και ενοχες!
    Καη αρχη και καλη προσπάθεια και οτι χρειαστεις ρωτα με …. τα φιλια μου!

  2. Μαράκι μου θα συμφωνήσω μαζί σου…ισορροπημένη διατροφή και άσκηση χρειάζεται! Τώρα που μπήκε το όμορφο καλοκαιράκι, το κολύμπι είναι η καλύτερη γυμναστική για όλο το σώμα ταυτόχρονα! Σε φιλώ γλυκά, καλημέρα

  3. Μαράκι μου, ωραίο άρθρο, το διασκέδασα.Συμφωνώ γιά ισορροπημένη διατροφή -αν ξέρουμε τι είναι αυτό χα χα – και με τα τιπς επίσης.
    4-5 γευματα την ημέρα όσο το δυνατόν ίδιες ώρες και λιγο προσοχή στη ζάχαρη, ιδίως την κρυμένη. Ενας χυμός εμπορίου περιέχει 3-4
    κουταλιές ζάχαρη. Παρεμπιπτόντως είσαι μιά χαρά κούκλα. Φιλιά.

  4. Μεγάλο δίλημμα μας έβαλες Μαρία μου, το σουβλάκι ή τη σαλάτα, τη δίαιτα ή τη μη δίαιτα. Θα συμφωνήσω πάντως με τις απαντήσεις σου στο δίλημμα και θα πω κι εγώ ένα μεγάλο ΟΧΙ στις δίαιτες αλλά φυσικά ένα μεγάλο ΝΑΙ σε μια ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με άσκηση. Είναι η πιο σωστή οδός. Τέλεια η φωτογραφία πάντως και η ιδέα της ανάρτησης 🙂

  5. Έτσι Μαράκι μου! Ισορροπημένη διατροφή, άσκηση και υπέροχα προϊόντα από Yves Rocher με έναν εξαιρετικό σύμβουλο ομορφιάς όπως εσένα χεχε! Σε φιλώ!

  6. ωωω σας ευχαριστώ θερμά αγαπητή μου κα Μαρία! Εσείς ειδικά νομίζω πρέπει να μας γράψετε ένα άρθρο με τα μυστικά ομορφιά σας… Πως μια γυναίκα στην ηλικία σας καταφέρνει να διατηρεί μια άψογη σιλουέτα που ακόμα και μία 30άρα θα ζήλευε!!! Σας φιλώ και σας ευχαριστώ!

  7. Σε ευχαριστώ Ελευθερία μου για τα καλά σου λόγια! Η συγκεκριμένη ανάρτηση ίσως είναι η πιο γρήγορη ανάρτηση που έχω γράψει ως τώρα… Την φωτογραφία την έβγαζα όσο είχα αυτά τα διλήμματα στο μυαλό μου και σκέφτηκα… γιατί δεν τα μοιράζομαι με τους αναγνώστες στο blog μου;! Ισορροπημένη διατροφή και το βασικό για εμένα…καλή διάθεση, καλή ψυχολογία! Χωρίς αυτά δύσκολα μπορεί να επιτευχθεί ένας στόχος. Που στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι τόσο η απώλεια κιλών…αλλά ο έλεγχος της συναισθηματικής πείνας που προέρχεται από την κακή διάθεση! Σε φιλώ!!!

  8. αχ καλά τα λες αλλά εγώ ακόμα παλεύω…. Ξέρω τι με παχαίνει και το συνεχίζω. . που θα πάει μια απόφαση είναι και αυτή. . Όπως πείσμωσα και έκοψα το τσιγάρο θα κόψω και τα περιττά. ..

  9. Μια απόφαση είναι όπως ακριβώς το λες και αν ψάξουμε από που πηγάζει η κακή μας διατροφική συνήθεια/συνήθειες τότε όλα θα είναι πιο εύκολα… Το τσιγάρο που αναφέρεις είναι σημαντική νίκη! Δεν καπνίζω αλλά μπορώ ως ένα βαθμό να καταλάβω τον βαθμό εξάρτησης και τον βαθμό δυσκολίας για την διακοπή του… Σε φιλώ και σε ευχαριστώ για την τοποθέτησή σου! Εύχομαι καλή επιτυχία και χαρά πάνω από όλα!!!

  10. Το πιστεύω κι εγώ απόλυτα ότι είναι ζήτημα συναισθηματικής φύσεως το φαγητό,
    αλλά επίσης είμαι κατά της δίαιτας και προτιμώ την γυμναστική ως λύση. αυτό δεν
    σημαίνει βέβαια ότι την κάνω κιόλας! 😉 Θέλω ένα (ένα;;;) σουβλάκι ΤΩΡΑ!
    Φιλιά πολλά και καλό σ/κ Μαίρη μου 🙂

  11. Η συναισθηματική ισορροπία αντανακλάται άμεσα και στον τρόπο με τον οποίο φερόμαστε στον εαυτό μας. Τα γεύματα μας, ο ύπνος μας, η άσκηση, όλα έχουν να κάνουν με το πως νιώθουμε. Και το αντίστροφο όμως! Μια ισορροπία στην καθημερινή μας ζωή συμβάλλει στο να νιώθουμε καλύτερα και πιο ασφαλείς μέσα στο σώμα μας.
    Θα σου πρότεινα μάλιστα να ξεκινήσεις άμεσα την άσκηση και αυτό θα βοηθήσει και τη διατροφή σου και την ψυχολογία σου. Εγώ έκανα ένα τεράστιο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση τους τελευταίους μήνες και έχω γίνει πιο ευτυχισμένος άνθρωπος. Μη φανταστείς ότι γύρισα σελίδα από τη μια στιγμή στην άλλη, όχι!!! Μικρά βηματάκια που το ένα φέρνει το άλλο με τον πιο ομαλό τρόπο.
    Αν θέλεις να μοιραστείς…εδώ είμαι!

  12. αχα! βρε μπας κ με αντιγραφεις???? λεω τωρα!!! γιατι τα ιδια σκεφτομαι κ εγω, αλλα εγω θελω διαιτα μπας κ χασω αυτα τα κιλα της δευτερης εγκυμοσυνης! join the club θα μου πεις κ εχεις δικιο! αλλα χρειαζεται κ κατι αλλο βασικοτερο φιλεναδα…υπνος και ηρεμια! και απο αγχος τελευταια δυστυχως εχουμε παρα πολυ!
    φιλακια κουκλα 🙂

  13. Αν το πάχος είναι ένδειξη πλούτου τότε εγώ είμαι εκατομμυριούχος!! Βέβαια τρώω και σαν το ‘τέρας’ (απο το γνωστό παιχνίδι)!! χαχαχα
    Εγώ πάλι χρειάζομαι δίαιτα γιατί με το κόψιμο του τσιγάρου πήρα και ένα και δύο και τρία και 13 κιλά… βάλε και κάτι παραπάνω.. και μετά να μπω σε διατροφή. Έλα όμως που μου αρέσει το φαί.. και μιλάμε οτι μου αρέσει όχι αστεία!!
    Όλα αυτά που έγραψες όντως τα ξέρουμε, το γιατί δε τα εφαρμόζουμε δε μπορώ να καταλάβω (μιλάω πάντα για μένα ).
    Αχ Βαχ και Ωχ!! Καλό Σαββατοκύριακο!! 🙂

  14. Εγώ πάλι δεν μπορώ την γυμναστική απαπαπα τι άτομο είμαι δεν μπορώ να καταλάβω…στην σκέψη ότι θα κουνηθώ κουράζομαι! Για αυτό και το συγκεκριμένο εγχείρημα είναι και δύσκολο διότι χωρίς άσκηση… σκούρα τα πράγματα! Να σου πω ένα και δύο μη σου πω θέλω αλλά αρκούμε στην πρασινάδα! Πολλά φιλιά!

  15. Χριστίνα μου έχω την αίσθηση ότι έχουμε πολλά να κουβεντιάσουμε και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη!!!! Πόσο σωστή είναι η τοποθέτησή σου… αυτή την ριμαδοσελίδα γυρνώ αλλά βλέπεις, κάθε τόσο, έχει ολίγον αεράκι και “να” να κάνω να κοιτάξω παραδίπλα και “τσουπ” γυρίζει προς τα πίσω ξανά…

  16. Είπες μεγάλη κουβέντα για τον ύπνο και είναι και επιστημονικά αποδεδειγμένο! Όσο λιγότερο κοιμόμαστε τόσο πιο μεγάλη είναι η αίσθηση της πείνας που έχουμε! Εγώ ρε σι φίλη μου θέλω να κοιμηθώ, η μικρούλα μου έχει διαρκώς άλλα σχέδια… Εγώ πίνω καφέ, εκείνη είναι διαρκώς με φοβερή ενέργεια! Πρέπει να το κοιτάξω αυτό…

  17. Ελεάνα αυτό το “ενώ τα ξέρουμε δεν μπορούμε να τα εφαρμόσουμε” προσπαθώ να αναλύσω προσωπικά στον δικό μου εαυτό… Βέβαια θα συμφωνήσω επίσης ότι βρε αδερφέ μου αρέσει φοβερά το καλό φαγητό! Βλέπω ανθρώπους γύρω μου με τρομερή εγκράτεια και αναρωτιέμαι! Μα δεν έχουν λιγούρες αυτοί;;; Δεν σκοτώνουν άνθρωπο για ένα γλυκάκι;;;;! Αχ βαχ δεν λες τίποτα και σχετικά με το τσιγάρο ναι είναι γεγονός… έχω ακούσει αρκετό κόσμο, που όταν το κόβει παίρνει βάρος. Νομίζω πως είναι ένα είδος αντιπερισπασμού!

  18. Εγώ που σε έχω δει κι από κοντά κατηγορηματικά λέω πως…ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΈΛΕΙΣ ΔΙΑΙΤΑ!!! Είσαι μια χαρά!!! Εγώ ήθελα δίαιτα και διατροφή κι αυτό κάνω εδώ και 3 μήνες τώρα μιας και οι ορμονικές ανωμαλίες μου είχαν προσθέσει αρκετά κιλά. Συμφωνώ απόλυτα πως η συναισθηματική αστάθεια μπορεί να σε οδηγήσει σε αρκετές επισκέψεις στην κουζίνα και στο ψυγείο. Οι σκέψεις και οι διαπιστώσεις οι δικές σου είμαι σίγουρη πως θα βάλουν κι εμάς σε σκέψη. Καλή εβδομάδα Μαίρη μου

  19. Και νομίζω πως οι αποφάσεις σου είναι σωστές!
    Οι δίαιτες μάλλον κάνουν περισσότερο κακό, παρά καλό!
    Φιλιά και καλή εβδομάδα!

  20. Σε ευχαριστώ Χριστίνα μου για τα καλά σου λόγια. Εύχομαι υγεία να έχουμε ψυχική και σωματική και όλα τα υπόλοιπα τα βολεύουμε. Οι ορμονικές διαταραχές είναι μεγάλο ζόρι αντιλαμβάνομαι αλλά επειδή έχουμε βρεθεί από κοντά και σε έχω δει θα πω επίσης το ίδιο πράγμα….δεν έχεις ανάγκη Δόξα το Θεό. Οπότε ξεκινάς με καλό προβάδισμα την ισορροπημένη διατροφή! Σε φιλώ και εύχομαι επίσης καλή εβδομάδα!

  21. Σε ευχαριστώ Μαρία μου για την τοποθέτησή σου και ναι θα συμφωνήσω μαζί σου…Νιώθω πως οι δίαιτες, σε κάποιες περιπτώσεις, μάλλον είναι και μορφές αυτοτιμωρίας… Σε κάθε όμως περίπτωση κάθε τι στερητικό ή περιοριστικό προσωπικά με κάνει να αντιδρώ άσχημα…

  22. Τι ωραία που τα λες! Αν και εχτές το έφαγα το σουβλάκι μου, το διασκέδασα πολύ! Θα ακολουθήσω τις συμβουλές σου αλλά θα βγω και στην παραλία εννοείται! Love your self!

  23. Καλά, δεν θα σου πω ψέματα ότι εχθές έφαγα 2-3-4 κουταλίτσες από την τούρτα που μας περίσσεψε και μετά έκανα τον Κινέζο! Φιλιά πολλά, σε ευχαριστώ για το σχόλιο σου και να ευχηθώ Καλά μπάνια και Καλό καλοκαιράκι!!!

  24. Αγαπημένη μου είμαι πολύ φαν της ισορροπημένης διατροφής!
    Δεν σου λέω ότι αν εχω παρέα δεν θα χτυπήσω το σουβλάκι στις 11 το βράδυ! Κάνω παρασπονδίες…..αλλά σε γενικές γραμμές τρώω πολύ υγιεινά: σαλάτες, γιαούρτια, φρούτα κλπ.
    Με κάνει και ξυπνάω πιο όμορφα και ανάλαφρα το πρωι αν εχω φάει το προηγούμενο βράδυ για παράδειγμα μια ωραία σαλάτα με διάφορα λαχανικά και τυρι!
    Μέχρι προχθές δεν με καταλάβαινε ο άντρας μου και με κορόιδευε…..προχθές λοιπόν που αποφάσισε να φάει αυτό που έφτιαξα (γιατι βαρέθηκε να ετοιμάσει κάτι δικό του) ένιωσε και αυτός όμορφα και τώρα έχω παρέα στην…βοσκή! χαχχαχαχχαχαχαχα

  25. Γελάω τόσο με την “βοσκή” και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Διότι η ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή εκτός από τον έλεγχο του βάρους μας, μας δίνει ευεξία και καλή διάθεση…ενέργεια, ζωτικότητα! Οι παρασπονδίες είναι και αυτές μέσα στο πρόγραμμα αγαπημένη μου όπως όλα! Σε γλυκοφιλώ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ