Διατροφή για λαμπερή επιδερμίδα: Ποια είναι τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι

Μια γρήγορη περιήγηση στο διαδίκτυο, είναι αρκετή για να καταλάβει κανείς ότι το θέμα της επιδερμίδας πάντα θα κατέχει μία από τις πρώτες θέσεις, ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Διατροφή για λαμπερή επιδερμίδα: Ποια είναι τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Από τα περίφημα “skin care routines”, μέχρι και τις χιλιάδες διαφημίσεις που κυκλοφορούν για τα διάφορα προϊόντα περιποίησης προσώπου, ο καθένας θα “πάλευε” για τη λάμψη της επιδερμίδας του.

Τα χρόνια περνάνε πιο γρήγορα απ’ όσο θα θέλαμε και θέλοντας και μη, υποβαλλόμαστε συχνά σε στρεσογόνες καταστάσεις, που μπορούν εύκολα να αφήσουν το αποτύπωμά τους και στο δέρμα μας. Στην προσπάθειά μας να “αγκιστρωθούμε” από τα beauty tips, καταλήγουμε να μη δίνουμε την πρέπουσα βαρύτητα στη διατροφή μας, η οποία μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη ζωντάνια της επιδερμίδας μας. Έτσι λοιπόν, σε αυτό το άρθρο σου έχουμε συγκεντρώσει τα πιο θρεπτικά συστατικά τα οποία θα αποτελέσουν τον πιο δυνατό σου σύμμαχο σε αυτό το ταξίδι ομορφιάς!

1.   Θαλασσινά

Μπορεί να γνώριζες για το διατροφικό πλούτο των θαλασσινών, όμως τα οφέλη τους δεν καλύπτουν μόνο την υγεία του οργανισμού σου, αλλά και της επιδερμίδας σου. Αρκετοί ειδήμονες έχουν υποδηλώσει ότι όλα τα συστατικά-κλειδιά που περιέχονται στα ψάρια, όπως η πρωτεΐνη, τα μέταλλα, τα υγιή λίπη, το σελήνιο κι ο ψευδάργυρος, μπορούν εύκολα να θωρακίσουν τη λάμψη του προσώπου σου, έναντι σε κάθε σημάδι θαμπάδας ή γήρανσης.

Ειδικά αν προτιμάς να έχεις μερικά έτοιμα γεύματα για δίαιτα για την επόμενη ημέρα, τα αγαπημένα θαλασσινά είναι πεντανόστιμα και ταυτόχρονα λειτουργούν κι ως το ιδανικό detox από την υπερβολική κατανάλωση κρέατος. Μην ξεχνάς ότι έχεις μια μεγάλη γκάμα ψαριών στη διάθεσή σου για να εμπλουτίσεις τη διατροφή σου, από σολωμό, μέχρι σαρδέλες, μύδια κι άλλα πολλά, που εξασφαλίζουν την εσωτερική ενυδάτωση του δέρματος σου και το θωρακίζουν από την ξηρότητα, τις ρυτίδες και την ακμή!

2.   Φρούτα

Τα φρούτα έχουν δικαίως τοποθετηθεί στη βάση της διατροφικής πυραμίδας και γι’ αυτό διεκδικούν πάντα μια θέση στο καλάθι μας. Τα απολαυστικά και δροσιστικά φρούτα αποτελούν ένα δυνατό όπλο απέναντι στην απώλεια βάρους, αφού μειώνουν την αίσθηση της πείνας, προκαλώντας την αίσθηση κορεσμού, αλλά και “καταπολεμούν” το θαμπό και κουρασμένο δέρμα. Άλλωστε, τα φρούτα έχουν έντονη αντιοξειδωτική δράση, συνδράμουν στην πρόληψη βλάβης των κυττάρων κι επαναδομούν το κολλαγόνο για να έχεις μια επιδερμίδα που θα ακτινοβολεί λάμψη και καθαρότητα!

Πιο συγκεκριμένα, μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα στα κλασικά φρούτα, όπως μήλα, πορτοκάλια, φράουλες, κεράσια και ροδάκινα που περιέχουν πολλές βιταμίνες A, C, E και Κ, ενώ την ίδια στιγμή αποτελούν την καλύτερη πηγή σιδήρου, καλίου κι ασβεστίου για ένα σφριγηλό κι ανανεωμένο δέρμα. Αν πάλι προτιμάς τα πιο εξωτικά φρούτα, όπως ο ανανάς, το αβοκάντο και το ρόδι, θα χαρείς όταν θα μάθεις για τις αντιγηραντικές τους ιδιότητες και την αντιρυτιδική τους δράση! Πλέον θα κερδίζεις και σε γεύση και σε ομορφιά!

3.   Ξηροί καρποί

Όταν μιλάμε για τη διατήρηση ενός ενυδατωμένου και πάνω απ’ όλα υγιούς δέρματος, οι ξηροί καρποί θα πρέπει να αποκτήσουν μια θέση στο διατροφολόγιo σου. Αυτή η υπερτροφή αποτελεί το απόλυτο υγιεινό και θρεπτικό σνακ για κάθε στιγμή της ημέρας κι είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, μέταλλα, λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε, που λειαίνουν την επιδερμίδα και μειώνουν τον κίνδυνο της κυτταρικής βλάβης.

Έστω και μια χούφτα με ξηρούς καρπούς έχει περισσότερη δύναμη απ’ όσο φαντάζεσαι. Για παράδειγμα, τα καρύδια, τα αμύγδαλα και τα φιστίκια προστατεύουν το δέρμα από την ηλιακή ακτινοβολία κι αυξάνουν την ελαστικότητά του, επιβραδύνοντας κατά ένα μεγάλο ποσοστό την πρόωρη γήρανση. Παράλληλα, ειδικά αν σε ταλαιπωρούν ιδιαίτερα τα σημάδια ακμής, ή οι διάφορες δερματικές παθήσεις, αυτοί οι ξηροί καρποί θα σου παρέχουν όλες τις πολύτιμες επουλωτικές κι αντιφλεγμονώδεις τους ιδιότητες για να μειώσεις σημαντικά τις τυχόν εξάρσεις!

4.   Μαύρη σοκολάτα

Δυστυχώς για εμάς, τα γλυκά, όσο λαχταριστά κι αν είναι, πολλές φορές αποτελούν το πρώτο εμπόδιο σε κάθε προσπάθεια αυτοβελτίωσης, ειδικά όταν πρόκειται για την απώλεια βάρους. Το ίδιο “απειλητικά” μπορούν να γίνουν και για την επιδερμίδα μας, αν δε περιορίσουμε την κατανάλωσή τους. Η υψηλή τους περιεκτικότητα σε ζάχαρη είναι αυτή που αυξάνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και πολλές φορές δημιουργεί ακμή και στίγματα.

Ωστόσο, πάντα θα βρίσκονται υγιεινές και γευστικές εναλλακτικές για να ικανοποιήσουμε τις λιγούρες μας. Η μαύρη σοκολάτα είναι μια από τις πιο δημοφιλείς λύσεις για να μη χρειαστεί να στερηθείς κάθε γλυκιά απόλαυση. Αυτό το αγαπημένο γλύκισμα, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο, το οποίο με τη σειρά του περιέχει φλαβανόλες. Οι φλαβανόλες είναι αυτές που έχουν έντονη αντιφλεγμονώδη δράση, αντιμετωπίζουν την ξηρότητα κι αποτρέπουν την εμφάνιση των κηλίδων για ένα πλήρες ενυδατωμένο και ελαστικό δέρμα!

Είναι γεγονός, ότι τις περισσότερες φορές εναποθέτουμε τις ελπίδες μας μόνο σε μία επίδοξη skin care ρουτίνα, δαπανώντας πολλά χρήματα και παραμελώντας εντελώς το διατροφικό θησαυρό των θρεπτικών συστατικών. Η πραγματική ομορφιά όντως “ξεκινάει” από το “μέσα” και θα καταφέρει να θωρακίσει τη λαμπερή όψη της επιδερμίδας σου για ένα εκθαμβωτικό αποτέλεσμα!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ