Πως να επιλέξεις το κατάλληλο παπούτσι για το σχολείο + ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ-ΕΛΗΞΕ-

Η επιλογή των παιδικών παπουτσιών μπορεί να φαίνεται εύκολη υπόθεση όμως στην πραγματικότητα δεν είναι και τόσο. Οι γονείς την στιγμή που πρέπει να αγοράσουν παπούτσια για τα παιδιά τους πρέπει να συνδυάσουν αρκετές παραμέτρους ώστε να προχωρήσουν σε καλές αγορές. Πως να επιλέξεις το κατάλληλο παπούτσι για το σχολείο + ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ για να δούμε τι πρέπει να προσέξουμε!

Τα παιδικά παπούτσια θα πρέπει να είναι ελαφριά και σταθερά. Επίσης ειδικά για το διάστημα κατά το οποίο το παιδάκι ξεκινά να περπατά, απαιτείται ένα σταθερό παπούτσι το οποίο να μη πιέζει το πόδι και τα δάχτυλα.

Εάν το παιδί πηγαίνει νηπιαγωγείο ή και στις πρώτες τάξεις του δημοτικού και δεν γνωρίζει να δένει κορδόνια, η επιλογή είναι μονόδρομος. Παπούτσια με αυτοκόλλητα σκράτς. Σε διαφορετική περίπτωση βεβαιωθείτε ότι έχετε δέσει με διπλό κόμπο τα κορδόνια στα παπούτσια και επιπλέον στο πλάι του παπουτσιού να υπάρχει φερμουαρ ώστε να μπορεί να το ανοίξει το παιδί.

Επιλέγουμε το σωστό νούμερο ώστε να εφαρμόζει σωστά στο πόδι και να του δίνει άνεση στη κίνηση. Σε καμία περίπτωση δεν επιλέγουμε δύο ή τρία νούμερα παραπάνω, με το σκεπτικό να μας “κρατήσουν” για μεγαλύτερο διάστημα. Υπάρχει κίνδυνος να καταστραφεί το παπούτσι λόγω των τσακίσεων αλλά και να χτυπήσει το παιδί όταν το παπούτσι θα μπαινοβγαίνει. Μέχρι το 6ο έτος της ηλικίας του παιδιού θα του αγοράζετε παπούτσια σχεδόν κάθε εξάμηνο.

Επίπεδη και αντιολισθητική σόλα ώστε να μη γλιστράνε. Τα παιδιά τρέχουν αρκετά και αυτό είναι το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κοιτάζουμε.

Η μόδα ίσως είναι το τελευταίο πράγμα που θα πρέπει να μας απασχολήσει. Ο σχεδιασμός του παπουτσιού καθώς και τα υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένο είναι τα βασικότερα. Θα πρέπει να επιτρέπουν στα πόδια να αερίζονται και για τους χειμερινούς μήνες μας χρειάζεται αδιάβροχο υλικό στο επάνω μέρος του παπουτσιού.

Σημασία θα πρέπει να δώσουμε και στις κάλτσες οι οποίες θα πρέπει να είναι στο σωστό νούμερο. Οι αρκετά μεγάλες κάλτσες θα χαλάσουν την σωστή εφαρμογή του παπουτσιού ενώ οι πολύ μικρές κάλτσες θα πιέζουν τα δάχτυλα και τα νύχια και με τον καιρό θα τα στραβώσουν.

Σύμφωνα με σχετική συζήτηση που είχαμε με ορθοπεδικό, είναι καλύτερο το παιδικό παπούτσι να είναι μεν μαλακό αλλά όχι πολύ, και σε ιδιαίτερες περιπτώσεις μάλιστα πρέπει να είναι και αρκετά σκληρό (όπως τα ορθοπεδικά).

Επίσης, επειδή πολύς κόσμος ρωτάει για το αν θα πρέπει το παπούτσι να είναι ανατομικό για να μην αναπτύξει πλατυποδία το παιδί. Η απάντηση είναι πως καλό θα ήταν να υπάρχει ανατομικός πάτος στα περισσότερα από τα παπούτσια του παιδιού (π.χ. 2 από τα 3) και δεν είναι απαραίτητο να είναι όλα του τα παπούτσια ανατομικά. Ο ανατομικός πάτος βοηθάει στην στήριξη του ποδιού όπως επίσης και στο σταθερότερο βάδισμα σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά στην συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών δεν έχει σχέση με την πλατυποδία, η οποία είναι κληρονομικό φαινόμενο.

Είναι σημαντικό να απευθυνόμαστε σε καταστήματα υποδημάτων τα οποία διαθέτουν έμπειρους υπαλλήλους με γνώση και εξειδίκευση επάνω στο παιδικό παπούτσι. Εκείνοι θα μας βοηθήσουν να αγοράσουμε το κατάλληλο παπούτσι για το παιδί μας. Ένα από αυτά που έχω να σας προτείνω με εμπειρία πάνω από 35 χρόνια στο παιδικό επίσης παπούτσι είναι το Kokoriko Shoes

Εξειδίκευση, γνώση, εμπειρία και ενδιαφέρον προς τον πελάτη. Τα 35 χρόνια δεν περνούν απαρατήρητα στο ενεργητικό της επιχείρησης καθώς και η αγάπη για το αντικείμενο της! Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο e-shop με υπέροχες προτάσεις για τη μαμά, τον μπαμπά και τα παιδιά! 

Διαγωνισμός!!! (ΕΛΗΞΕ)

Το MommyJammi και το Kokoriko Shoes θα χαρίσουν σε έναν τυχερό ένα παιδικό πάνινο μποτάκι Frozen ή Star Wars! Ο διαγωνισμός είναι μέσω Facebook ΕΔΩ!  like – comment – share ή πατήστε επάνω στη φωτογραφία για συμμετοχή στο διαγωνισμό!

Kokoriko_shoes_Mommyjammi_giveaway_blog

Ο διαγωνισμός θα λήξει την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΗΞΕ και το βίντεο της κλήρωσης έχει δημοσιευθεί στην σελίδα μας στο FB – Labrini Drosou

Καλή επιτυχία!!!

 

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αγαπάμε Kokoriko shoes! Φέτος ειδικά δεν ξέρουμε τι να πρωτοδιαλέξουμε !

    Ευχαριστώ πολύ πολύ για την αναφορά. Σκέψου ο νικητής από το παιχνιδάκι να κερδίσει και το αντίστοιχο παπούτσι από το Kokoriko Shoes!!!

  2. Πολύ χρήσιμες συμβουλές Μαρία για τους γονείς που ανησυχούν και θέλουν το καλύτερο για το παιδί τους. Νομίζω ότι αρκεί να έχεις εμπιστοσύνη σε ένα κατάστημα για να είσαι σίγουρη ως μαμά ότι αγόρασες το σωστό υπόδημα. Ψηφίζουμε κι εμείς Kokoriko shoes για τη νέα σχολική χρονιά!

  3. Καλημέρα Μαρία μου και καλή εβδομάδα!! Όντως πολύ χρήσιμα τα tips !!! Ευχαριστούμε και για τον διαγωνισμό (εννοείται λάβαμε ήδη μέρος καθότι παραμένουμε πιστές στο frozenmania χρόνια τώρα !!! ) Πολλά φιλιά!

  4. Καλημέρα και ευχαριστούμε για τις συμβουλές. Εγώ ήμουν από αυτές που μέχρι μια ηλικια της φορούσα μόνο ανατομικό και καινούργιο παπούτσι. Ωστόσο μετά τα 3 χαλάρωσα κι εγώ και φοράμε πια τα πάντα! Εννοείται πήρα μέρος! Καλή μου επιτυχία, χεχε! Κάλη

  5. χρησιμοτατες συμβουλες! επίσης να προσθεσω μια… να μη φοραμε παπουτσια αλλων παιδιων 🙂

    παω για το διαγωνισμο!

  6. Σε ευχαριστώ Callie για τα καλά σου λόγια! Το ανατομικό δεν είναι απαραίτητο εκτός και αν το κρίνει ο ορθοπεδικός. Βέβαια κακό δεν κάνει παρά μόνο καλό! Βέβαια στα ανατομικά παπούτσια το κόστος ανεβαίνει ψηλά και οι γονείς πρέπει να είναι διατεθειμένοι να το επωμιστούν. Φιλιά και επίσης καλή επιτυχία

  7. Σημαντικό αυτό που είπες…Τα ρούχα δεν είναι κακό να πηγαίνουν σε δεύτερο χέρι, τα παπούτσια είναι απαγορευτικό. Το παπούτσι με τη χρήση παίρνει την φόρμα του ποδιού που το φορά και γεμίζει με φθορά. Σαφώς και δεν θα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει την ίδια στήριξη ειδικά αν είναι πολύ-φορεμένο! Καλή επιτυχία!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ