Πως να επιλέξω την σωστή σχολική τσάντα;

Η επιστροφή στο σχολείο έχει ένα αντικείμενο φετίχ για κάθε μαθητή και αυτό δεν είναι άλλο από την σχολική τσάντα! Πως να επιλέξω την σωστή σχολική τσάντα;

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Η επιστροφή στα σχολικά θρανία συνεπάγεται και τις πρώτες αγορές γραφικής ύλης και του απαραίτητου σχολικού εξοπλισμού. Το πιο χρήσιμο αξεσουάρ είναι η σχολική τσάντα. Και πέρα από το σχέδιο και το χρώμα, η σχολική τσάντα χρειάζεται να πληροί και κάποιες άλλες (πολύ σημαντικές για τη στάση του σώματος του παιδιού σου) προϋποθέσεις.

Γιατί να επιλέξεις τσάντα τρόλεϊ;

Οι τσάντες τρόλεϊ είναι ιδανικές για παιδιά του Νηπιαγωγείου και των πρώτων τάξεων του Δημοτικού, καθώς δεν επιβαρύνουν την πλάτη τους με το μεγάλο συνήθως βάρος που καλούνται να μεταφέρουν.

Γιατί να επιλέξεις τσάντα πλάτης;

Αν το παιδί σου χρειάζεται να ανεβοκατεβαίνει σκάλες στο δρόμο του για το σχολείο ή αν η τάξη του είναι σε όροφο, μία σχολική τσάντα πλάτης θα το βολέψει περισσότερο σε σχέση με μία τσάντα τρόλεϊ που θα προσπαθεί να σέρνει στις σκάλες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: 5 συμβουλές μου για εσένα και τα παιδιά για τη νέα σχολική χρονιά

Βρες το κατάλληλο μέγεθος

Γενικά, η σχολική τσάντα δεν πρέπει να ξεπερνά σε μέγεθος την πλάτη του παιδιού. Πώς θα βρεις τις ιδανικές διαστάσεις της σχολικής τσάντας για το παιδί σου; Για το ύψος που πρέπει να έχει η τσάντα του, μέτρησε κάθετα την απόσταση από τους ώμους μέχρι τη μέση, ενώ για το πλάτος της, μέτρησε οριζόντια την απόσταση ανάμεσα στο εσωτερικό των ώμων

Διάλεξε το κατάλληλο υλικό, ιμάντες και χρώμα

Μία ποιοτική σχολική τσάντα πρέπει να είναι κατασκευασμένη από ελαφρύ, αδιαβροχοποιημένο και ανθεκτικό υλικό για να αντέχει τις καθημερινές δοκιμασίες. Όσον αφορά το χρώμα, αν δεν θέλεις να πλένεις συνέχεια την τσάντα, παρότρυνε το παιδί σου να διαλέξει σχολική τσάντα σε σκούρα χρώματα. Φρόντισε η σχολική τσάντα που θα διαλέξει το παιδί σου να έχει όχι μόνο ανατομική πλάτη, αλλά και φαρδιούς ρυθμιζόμενους ιμάντες από μαλακό υλικό για να εφαρμόζει αναπαυτικά στην πλάτη και στους ώμους του.

Δοκίμασε την τσάντα στο παιδί και τσέκαρε αν στέκεται σωστά στην πλάτη του. Εάν πάλι είναι με ροδάκια, άφησέ το να περιπλανηθεί δοκιμαστικά στο χώρο προκειμένου να σιγουρευτεί πως αισθάνεται άνετα μαζί της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Όλα όσα έμαθα η μάνα στην 1η δημοτικού και θέλω να μοιραστώ

Σκούλαρε και ΕΔΩ θα βρεις όλα όσα χρειάζεσαι!

Και…καλή σχολική χρονιά! 

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Εμείς επιλέξαμε να έχουμε την ίδια τσάντα με πέρυσι που ήταν με ροδάκια. Μία τσάντα πλάτης θα φόρτωνε το παιδί με πολύ επιπλέον βάρος και δεν το τολμήσαμε. Από του χρόνου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ