Super δυναμωτικό πρωινό που θα κάνει τον μεταβολισμό σου να ξυπνήσει!

Αυτό είναι το αγαπημένο μου πρωινό. Γίνεται εύκολα και γρήγορα και με γεμίζει ενέργεια. Super δυναμωτικό πρωινό που θα κάνει τον μεταβολισμό σου να ξυπνήσει!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Πολλοί άνθρωποι δηλώνουν ότι δεν τρώνε πρωινό για να γλυτώσουν τις θερμίδες που θα λάβουν. Μέγα λάθος! Οι έρευνες έρχονται να αποδείξουν ότι η μη κατανάλωση σωστού πρωινού σχετίζεται με την παχυσαρκία: τα άτομα που αποφεύγουν να καταναλώνουν πρωινό, ή τουλάχιστον επαρκές πρωινό, είναι τα παχύσαρκα άτομα!

Θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα μας, εφόσον:

  • Είναι το πρώτο γεύμα μετά από μία μεγάλη περίοδο αφαγίας (περίπου 8 ώρες ύπνου).

Breakfast = break fast: διακοπή της νηστείας, δηλαδή διακοπή της πολύωρης αφαγίας λόγω νυχτερινού ύπνου!

  • Πρέπει να εφοδιάσουμε τον οργανισμό μας και πάλι με ενέργεια και θρεπτικά συστατικά για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της μέρας

Ένα ισορροπημένο και πλήρες πρωινό βοηθά στον έλεγχο του βάρους και στη μειωμένη πρόσληψη λίπους κατά τη διάρκεια της μέρας. Σήμερα θα σας προτείνω εγώ το πρωινό μου που είναι γευστικό αλλά και πλούσιο σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά!

Υλικά:

1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό

4 κ.σ βρώμη

2 κ.σ κορν φλέικς ολικής άλεσης

2 κ.γ αμύγδαλα

1 κ.σ ταχίνι

κανέλα Κεϋλάνης

Εκτέλεση:

Σε κατσαρολάκι βάζω το νερό- το γάλα δεν το αντέχω – και τις νιφάδες βρώμης και τα βράζω για 1 περίπου λεπτό. Αφήνω λίγο να κρυώσει και προσθέτω τα κορν φλέικς ολικής άλεσης και τα αμύγδαλα σε κομματάκια. Ανακατεύω και ρίχνω από πάνω το ταχίνι και μπόλικη κανέλα Κεϋλάνης. Έτοιμο!


Πραγματικά το λατρεύω αυτό το πρωινό. Δοκιμάστε το!

Καλημέρα!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το πρωινο αυτο το κανω και εγω βαζοντας στο τελος και μια κουταλια μελι.Ακομη πιο υγιεινο γινεται αν βαλεις και κοτσι μπερυ.Εγω δεν βαζω κορν φλεικς.Καλημερα σου με υγεια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ