Πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα δέντρα με Αλεξανδρινό

Η παράδοση του στολισμένου δέντρου στο σπίτι ξεκινάει τον 14ο αιώνα. Πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα δέντρα με Αλεξανδρινό

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις! 

Το Αλεξανδρινό, από την άλλη, έρχεται για πρώτη φορά στο σαλόνι των σπιτιών τη δεκαετία του 1950. Σήμερα, πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι αυτό το όμορφο, χειμερινό φυτό είναι αναπόσπαστο κομμάτι των Χριστουγέννων, όπως ακριβώς και το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Γιατί λοιπόν να μην συνδυάσουμε αυτά τα δύο; Ακολουθεί μία σειρά από πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα δέντρα με Αλεξανδρινό, από τους διακοσμητές του Stars for Europe. χριστουγεννιάτικα δέντρα με Αλεξανδρινό

Εναλλακτικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο για τους λάτρεις της χειροτεχνίας

Οι δύο πρώτες ιδέες είναι ιδανικές για τους λάτρεις των χειροποίητων διακοσμήσεων, που μπορούν να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και χωρίς το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο. Τα πλεονεκτήματά αυτών των κατασκευών είναι ότι μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν, είναι οικονομικά και πρωτότυπα και το σπίτι δεν γεμίζει βελόνες.

Το χειροποίητο δέντρο με μίνι Αλεξανδρινά που απεικονίζεται αριστερά, μπορεί να τοποθετηθεί ακόμα και στο πιο μικρό σπίτι, καθώς καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο. Για να δημιουργήσετε αυτή τη φυσική κατασκευή, θα χρειαστείτε: ένα ασύρματο κατσαβίδι και βίδες, μία μεγάλη ξύλινη σανίδα, δύο μακριά και δυο μικρά κλαδιά, σχοινί, μικρά πήλινα βάζα, σύρμα και μίνι αλεξανδρινά, καθώς και κουκουνάρια, διακοσμητικά αστέρια και αποξηραμένα φυτά.

 

Οδηγίες: Πρώτα, κόψτε τα κλαδιά στο κατάλληλο μήκος, τοποθετήστε τα σε σχήμα δέντρου και βιδώστε τα μαζί. Τυλίξτε κορδόνι γύρω από τις βίδες για να τις καλύψετε. Προσθέστε μία ακόμα βίδα στο ξύλινο πλαίσιο και κρεμάστε το δέντρο από εκεί.

Περάστε το σχοινί από το ένα κλαδί στο άλλο, οριζόντια, σε διαφορετικά σημεία και σφίξτε το, για να κρεμάσετε τα διακοσμητικά. Στερεώστε τα πήλινα βάζα στο κορδόνι δένοντάς τα δύο φορές με το σύρμα. Περάστε το σύρμα γύρω από τα βάζα και στρίψτε τις άκρες του και στις δύο πλευρές για να το στερεώσετε. Τέλος, τοποθετήστε τα μίνι Αλεξανδρινά στα πήλινα βάζα και προσθέστε τα υπόλοιπα διακοσμητικά, όπως κουκουνάρια, αστέρια και αποξηραμένα φυτά. Έτοιμο!

Η επόμενη χειροποίητη εναλλακτική του χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι ιδιαίτερα πρωτότυπη! Σχεδιάστε ένα δέντρο σε μια ξύλινη παλέτα, βάψτε το με πράσινη μπογιά και κρεμάστε δώρα, στολίδια και αστέρια από μικρά καρφιά. Στην κορυφή τοποθετείστε ένα μεγάλο αστέρι και στη βάση, μικρά βαζάκια με λευκά αλεξανδρινά. Αυτή η ιδέα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και ως Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο. Κρεμάστε 24 μικρά πακέτα και προσθέστε τους αριθμούς. Tip: Τοποθετήστε στο δωμάτιο ένα βάζο με φρέσκα κλαδιά πεύκου, για να αποκτήσει ο χώρος αυτό το κλασικό χριστουγεννιάτικο άρωμα!

Για τους λάτρεις της φύσης: Μυρωδιά έλατου και μαγεία Αλεξανδρινού

Αν σας αρέσουν τα παραδοσιακά Χριστούγεννα, μπορείτε να στολίσετε ένα κλασικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο με Αλεξανδρινά για να συνδυάσετε το εορταστικό άρωμα έλατου με τα εντυπωσιακά χρώματα του Αλεξανδρινού. Μην περιοριστείτε μόνο σε ένα δέντρο. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μίνι δάσος στο σαλόνι σας, όπως φαίνεται στην ιδέα στα αριστερά. Φέρτε τη φύση στο σπίτι σας τοποθετώντας μικρά έλατα μπροστά από μία ταπετσαρία τοίχου που απεικονίζει ένα δάσος. Λευκά Αλεξανδρινά σε πλεκτά καλαθάκια δημιουργούν μία ατμόσφαιρα, εμπνευσμένη από το winter wonderland, ενώ μεταλλικά και ασημένια στολίδια, κουκουνάρια και δώρα με όμορφα περιτυλίγματα σηματοδοτούν την έναρξη των Χριστουγέννων.

Μία φυσική, boho Χριστουγεννιάτικη γωνιά. Αλεξανδρινά σε ζεστές βερικοκί αποχρώσεις ταιριάζουν ιδανικά με έπιπλα από μπαμπού, ξύλο και ψάθα, και δημιουργούν μία cozyατμόσφαιρα. Ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο διακοσμημένο με Αλεξανδρινά σε μικρά γυάλινα βάζα και λίγα στολίδια, ολοκληρώνει την ζεστή, γιορτινή εικόνα.

Για τα ελεύθερα πνεύματα: Χριστούγεννα χωρίς δέντρο

Μπορείτε να διακοσμήσετε γιορτινά τον χώρο σας χωρίς να χρησιμοποιήσετε ούτε πραγματικό δέντρο, ούτε κάποια κατασκευή που παραπέμπει σε δέντρο. Δημιουργήστε μία πρωτότυπη διακοσμητική πρόταση με ένα έλκηθρο στολισμένο με πράσινα φύλλα, μούρα, κεριά και Αλεξανδρινά. Δοκιμάστε το και δεν θα απογοητευτείτε!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ