Νέα σχολική χρονιά στην εποχή της COVID-19

Πολλά κράτη βρίσκονται στην δίνη της πανδημίας ξεκινώντας την σχολική χρονιά με κανονισμούς που διαφέρουν από χώρα σε χώρα. Νέα σχολική χρονιά στην εποχή της COVID-19

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις! Νέα σχολική χρονιά – COVID-19

Κάθε κράτος, σε μια προσπάθεια να θωρακίσει καλύτερα την υγεία των πολιτών, ανοίγει, ή το έκανε τις τελευταίες ημέρες, τις σχολικές αίθουσες εφαρμόζοντας διαφορετικούς κανόνες.

Στη Βρετανία, η συντριπτική πλειονότητα των σχολείων αναμένεται να «σπάσει» τα πολυμελή τμήματα, δημιουργώντας «ασφαλείς φυσαλίδες». Κάθε ομάδα μαθητών θα τηρεί αποστάσεις από τις υπόλοιπες προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος μετάδοσης. Επίσης, θα τροποποιηθούν οι ώρες των διαλειμμάτων και έναρξης των μαθημάτων. Οι συστάσεις για χρήση μάσκας και προσωπίδας διαφοροποιούνται κατά περιοχή. Στην Αγγλία, π.χ., μόνο οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πρέπει να φορούν μάσκα στους κοινόχρηστους χώρους, εφόσον έχει επιβληθεί lockdown στην περιοχή τους. Στη Σκωτία, αντιθέτως, είναι υποχρεωτική για όλους.

Στη Γαλλία η παρουσία των μαθητών στα σχολεία είναι υποχρεωτική και μεγαλύτεροι των 11 ετών μαθητές υποχρεούνται στη διαρκή χρήση μάσκας. Οι σχολικές αρχές φροντίζουν για την απολύμανση και τον εξαερισμό των αιθουσών. Ενδεχόμενη αύξηση κρουσμάτων σε μια περιοχή μπορεί να τροποποιήσει τη σχολική ζωή, με λιγότερες παρουσίες, ενώ η ραγδαία αύξησή τους πιθανώς να οδηγήσει στο παροδικό κλείσιμο σχολείων. Στα δημοτικά, τα τμήματα δεν θα υπερβαίνουν τα 8 έως 15 παιδιά, που θα εναλλάσσονται σε πρωινά/απογευματινά μαθήματα ή ακόμα και διαδικτυακή διδασκαλία.

Στη Γερμανία, παιδιά και εκπαιδευτικό προσωπικό υποχρεούνται να φορούν μάσκες στους εσωτερικούς χώρους, αλλά όχι όταν βρίσκονται στα θρανία τους. Επίσης, κάθε τμήμα κάνει διάλειμμα σε διαφορετικό σχολικό χώρο, ενώ παράθυρα και πόρτες παραμένουν ανοικτά, κατά το δυνατόν, την ώρα της διδασκαλίας. Σε κάποιες ειδικές περιπτώσεις συνεχίζεται η διαδικτυακή διδασκαλία.

Στην Ιταλία, η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική κατά την άφιξη και την αποχώρηση του μαθητή από το σχολείο, αλλά όχι κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, εφόσον εξασφαλιστεί μεταξύ των θρανίων η αναγκαία απόσταση, η οποία ορίζεται στο ένα μέτρο. Επίσης, η χρήση μάσκας επιβάλλεται κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων, όπως είναι το τραγούδι.

Στην Ολλανδία, τα σχολεία έχουν ξεκινήσει σταδιακά τη λειτουργία τους από τον περασμένο μήνα με φυσική παρουσία μαθητών και εκπαιδευτικών στην τάξη, χωρίς την υποχρέωση μάσκας.

Στη Νορβηγία, τα σχολεία λειτουργούν ουσιαστικά χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές στη ρουτίνα τους λόγω πανδημίας. Δεν επιβάλλεται η χρήση μάσκας, ούτε έχει μεταβληθεί το ωράριο λειτουργίας, αν και η έναρξη των μαθημάτων γίνεται κλιμακωτά. Τα παιδιά κάθε τμήματος δεν έρχονται σε επαφή με αυτά άλλων τμημάτων και κάνουν διάλειμμα σε διαφορετικό χώρο του σχολείου.

Στην Πολωνία, οι μάσκες δεν είναι υποχρεωτικές στις αίθουσες, αλλά οι διευθυντές αποφασίζουν τι ισχύει στους κοινόχρηστους χώρους.

Στην Ισπανία, η παρουσία των μαθητών είναι υποχρεωτική, όπως και η χρήση μάσκας. Τα παιδιά οφείλουν να πλένουν τα χέρια τους τουλάχιστον πέντε φορές την ημέρα, να τηρούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης με όλους. Καθημερινά θα γίνεται θερμομέτρηση στο σπίτι ή στο σχολείο.

Χαώδης αποδεικνύεται η έναρξη της σχολικής χρονιάς στις ΗΠΑ, με πολλά σχολεία να αναγκάζονται να σταματήσουν ξανά λόγω κρουσμάτων. Τέλος, στη Νέα Υόρκη αναβλήθηκε η έναρξη της σχολικής χρονιάς με φυσική παρουσία των παιδιών τουλάχιστον έως τις 21 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να καθησυχάσουν οι γονείς, να μπορέσουν οι επικεφαλής των σχολείων να προετοιμαστούν καλύτερα για την ασφαλή λειτουργία και να αποτραπεί το ενδεχόμενο απεργίας των εκπαιδευτικών.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς! Εβδομαδιαίες προβλέψεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ