Αναρρίχηση του ηθικού μας… στο χέρι μας είναι!

Η ζωή ποτέ δε μας φέρεται και δε μας προσφέρεται, όπως οι ίδιοι θα επιθυμούσαμε και θα επιδιώκαμε. Αναρρίχηση του ηθικού μας… στο χέρι μας είναι! – Γράφει η Άννα Ζανιδάκη

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Η ζωή ποτέ δε μας φέρεται και δε μας προσφέρεται, όπως οι ίδιοι θα επιθυμούσαμε και θα επιδιώκαμε,τις περισσότερες φορές.
Στο χέρι μας είναι να αντέξουμε, να επιδιώξουμε και να καταφέρουμε να αναστηλώσουμε το ηθικό εκείνο, που ίσως κάποιες φορές ,κατάντησε και ως σκιά του ίδιου μας του εαυτού…
Παραδωμένου και αφημένου σε έκτροπα,σε τρωτά σημεία του ίδιου μας του είναι, μα αποφασιστικές κινήσεις και δηλώσεις,θα πρέπει να σταθούν αρωγοί και βοηθοί ,στην επανάκαμψή μας και στις επανατοποθετήσεις μας.
Η ιστορίες ζωών, που διαδραματίστηκαν χρόνια πριν, ακόμα που ίσως και να ακούμε και τώρα,δηλώνουν και καθηλώνουν αποτελεσματικά και επιτυχώς, μόνο και μόνο, όταν το θέλουμε με όλη μας την  ψυχή και αποτρέπουμε απο τις σκέψεις μας κάθε σκοταδισμό και αποφυγή, κάθε αρνητική σκέψη και αύρα του ίδιου μας του πεπρωμένου.
Καταστάσεις που διαπράχθηκαν εγκλήματα ψυχής, με εισόδους από σκάφη αναψυχής, αναδομημένα και αποκολλημένα απ τις δεινές πραγματικότητες και συστάσεις υφής και ανάδειξης του φαίνεσθαι και του γίγνεσθαι.
Δεν αρκεί να θέλουμε, να προσπαθούμε ή ακόμα το να υποστηρίζουμε και να θέλουμε να δείξουμε πως θα αλλάξουμε το ρου της προσωπικής μας ιστορίας ο καθένας.
 
Οι προσπάθειες που θα καταβάλλουμε πρέπει να είναι αληθινές και να έχουν το στόμφο και τη βαρύτητα της αλήθειας του καθενός μας.
Συστάσεις και διαστάσεις, προσκλήσεις και προκλήσεις ενός δεδομένου που όταν αμφισβητηθεί θα γίνει απωθημένο και με τη σειρά του θα αποκτήσει τη μορφή και την αδιάλλακτη προσφορά και ζήτηση ενός ζητούμενου, μιας παντελώς επιδιώξεως και ανάδειξης προσωπικών μας ονείρων…
Είτε παραλείφθηκαν στις πορείες της ζωής που διαδραματίζαμε άλλους ρόλους, οικείους μεν, αλλά ξένους προς το τι αναζητούσαμε και τι ποθούσαμε να ζήσουμε και να διαπραγματευτούμε….

Η αναρρίχηση του ηθικού μας, έρχεται και παρέρχεται, με καταβάσεις και αναβάσεις! Με κρούσεις και προσκρούσεις, αλλά κυρίως με συθέμελα και συνολικά αποτελέσματα, μιας δικής μας διεργασίας,προσωπικών ωφελειών, από τις τυχόν υπαρκτές επιτηρήσεις του ΕΙΝΑΙ μας, καθώς κι από τις δήθεν διαταράξεις αυτού….

Το ΕΙΝΑΙ μας είναι ικανό να διαταραχθεί αν και εφόσον, γίνει τέτοια πλοκή και δράση, τελεστεί και επικληθεί η δική μας, εσωτερική ικεσία και πρόθεση αγνή, αληθινή, αλλά κυρίως βασιζόμενη στα δικά μας μέτρα και σταθμά, στις δικές μας ονειρεμένες ξεναγήσεις του ίδιου μας του εαυτού, ώστε να αποκτήσουν σάρκα και οστά, όνειρα και εύπεπτα, καθησυχαστικά και ποτέ απρόβλεπτα, συμβάντα με βάση τη λογική και την επιτήρηση του….
Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!
Προηγούμενο άρθροΗ φαντασία δημιουργεί ιστορία από τις εκδόσεις Ωρίωνα
Επόμενο άρθροΤσάντα θαλάσσης – Τι πρέπει να έχει μέσα αν είσαι μαμά;
Κατάγομαι απ΄την πανέμορφη Καβάλα. Από μικρή είχα αφήσει τις σκέψεις μου σε ένα χαρτί, κόλλα απλή κι όχι αναφοράς. Με τον καιρό όμως, εφησύχασα τις αγωνίες μου και τα όνειρά μου, τα οποία ζήτησαν τον αναλογούμενο χώρο που τους ανήκε, σε δύσκολη και φάση διαφυγής και φυγής μου, από διάφορα τερτίπια του μυαλού μας και τεχνάσματα της ζωής μας. Συμμετέχω και έχω βραβευθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, καθώς τα γραπτά μου, ποιήματα και διηγήματα, κοσμούν ανθολογίες και ημερολόγια, διαφόρων διαγωνισμών. Έχω δραστήρια ενασχόληση με προγράμματα και σεμινάρια ψυχολογίας, κοινωνιολογίας. Αρθρογραφώ σε ηλεκτρονικά περιοδικά, παρουσιάζω την εκπομπή ΑΡΑΞΟΒΟΛΙ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ, στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΞΑΝΘΗΣ. Έχω εκδώσει την 1η μου ποιητική συλλογή ΑΚΡΙΒΟΘΩΡΗΤΗ πριν 2 χρόνια και τώρα, ήδη κυκλοφορεί το 1ο μου Μυθιστόρημα ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠ ΑΓΡΥΠΝΗΣΙΝ ώστε να αφυπνιστούμε, να οδηγηθούμε σε δράσεις και αντιδράσεις, αποδοχές, παραδοχές, στον ένα και μοναδικό στόχο, ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ