Τσάντα θαλάσσης – Τι πρέπει να έχει μέσα αν είσαι μαμά;

Πάντα με έπιανε άγχος όταν ήταν να πάμε στην θάλασσα οικογενειακώς γιατί ένιωθα ότι κάτι θα ξεχάσω! Τσάντα θαλάσσης – Τι πρέπει να έχει μέσα αν είσαι μαμά;

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Έτσι είπα να φτιάξω μια λίστα, στο μυαλό μου κυρίως ώστε κάθε φορά η τσάντα να είναι έτοιμη και να μη μου λείπει τίποτα! Δεν θα σου πω ψέματα… σαν την Άρτα και τα Γιάννενα πηγαίνουμε κάθε φορά στην θάλασσα διότι εκτός της κλασικής τσάντας που ετοιμάζω, θέλει η μικρή μου να κουβαλάει και την δική της!

Πάμε να δούμε όμως τα must have που πρέπει να έχει μια μανούλα στην τσάντα της! Όχι πως αν σκεφτώ δεν θα σου βγάλω και άλλα… αλλά λέμε τώρα τα βασικά, των βασικών…

Αντηλιακό. Η προστασία της ευαίσθητης παιδικής επιδερμίδας, και της δικής σου είναι το βασικό σου μέλημα. Η σωστή περιποίηση είναι το άλφα και το ωμέγα για ξέγνοιαστες διακοπές!

Μαντηλάκια υγρά με απορρυπαντική δράση γιατί παιδιά είναι όπως είπαμε αλλά κι εσύ δεν μπορείς να πλένεις κάθε φορά που επιστρέφεις από την παραλία. Μη ξεχάσεις και 2-3 πακετάκια με απλά χαρτομάντιλα.

Πάνες. Αν έχετε μωράκι σίγουρα θέλετε 2 τουλάχιστον πάνε μαζί σας καθώς και μία αδιάβροχη σε στυλ μαγιό για τη θάλασσα. Κρέμα για το σύγκαμα. Απαραίτητη επίσης για τις μωρομαμάδες!

Ψάθα ή καρεκλάκι. Όσο είναι εφικτό μην αφήνεται τα παιδιά σας ειδικά τα κοριτσάκια να έχουμε άμεση επαφή με την άμμο. Εγώ προσωπικά βάζω στην κόρη μου και ένα σορτσάκι επάνω από το μαγιό.

Γυαλιά ηλίου. Για όλη την οικογένεια εννοείται!

Αν είστε μαμά που αγαπάει τις φωτογραφίες (που αποκλείεται να μην είσαι) τότε, έξτρα μπαταρία για το κινητό και υποβρύχια κάμερα (λέμε τώρα-δεν θα μπούμε και σε εξτρά έξοδα)!

Αν είστε μαμά που θέλει να χαλαρώσει τότε περιοδικό ή βιβλίο για εσάς. Ακόμη κι αν το μάτι σας είναι συνέχεια στα παιδιά λίγη πνευματική χαλάρωση θα σας δώσει ηρεμία. Αν τα καταφέρεις αναμένω να μου αποκαλύψεις τα μυστικά σου…

Νερό. Πολύ κι άφθονο για όλη την οικογένεια.

Καλοκαιρινά φρούτα και υγιεινά σνακ. Η θάλασσα πάντα ανοίγει την όρεξη και είναι η καλύτερη ευκαιρία για κατανάλωση υγιεινών σνακ!

Παιχνίδια! Κουβαδάκια & φτυαράκια κρίνονται απαραίτητα. Έπειτα, ανάλογα με την ηλικία προσθέτετε μπαλίτσα που φουσκώνει και ρακέτες. Αυτή είναι η τσάντα η εξτρά που κρατά η κόρη μου… Νομίζω πως κουβαλάει παιχνίδια για 10 παιδιά!

Extra πετσέτες, για κάθε χρήση! Ειδικά μετά την αλλαγή του μαγιό στο παιδί αφού ρίξουμε και λίγο νεράκι, θέλουμε πάντα μία τουλάχιστον καθαρή πετσετούλα.

Extra ρουχαλάκια γιατί τα πρώτα λερώθηκαν ήδη από το σπίτι όταν έβαλες αντηλιακό στο πιτσιρίκι…

Χτένα & κοκαλάκια. Σίγουρα αν έχεις κόρες, είναι βέβαιο πως θα σου τα ζητήσουν ή θα τα χρειαστείς εσύ ώστε να ελέγξεις τα μαλάκια με το θαλασσινό νεράκι.

Μίνι Φαρμακείο. Σίγουρα τα βασικά πρέπει να υπάρχουν πάντα στην τσάντα σου. Τσιρότα, στικ αμμωνίας για τσιμπήματα, κρέμα για εγκαύματα και φυσιολογικό ορό σε αμπούλες.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

4 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ