Καιρός για ανασυγκρότηση

Αγαπημένοι μου φίλοι, πατάμε γερά και σταθερά πλέον στο 2016. Περάσαμε όμορφα και οικογενειακά τις γιορτές μας και μας γέμισαν με αγάπη και χαρά. Σαφώς αν με ρωτούσες κάποια πράγματα αν μπορούσα, αν ήταν τουλάχιστον στο χέρι μου, θα ήθελα να τα αλλάξω, αλλά ξέρω πως δεν μπορώ.

Κρατώ μόνο τα όμορφα και προχωρώ…

Σκεφτόμουν, διάβαζα πολλές αναρτήσεις και αναρωτιόμουν τι ακριβώς θέλω να γράψω. Ήταν και είναι πολλά στο κεφάλι μου και για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό και μπερδεμένα. Συνεπώς είπα να ξεκινήσω να συγκροτώ και να τμηματοποιώ τις σκέψεις και τα συναισθήματά μου. Θα μου πείτε “καλή μου Μαρία τι συμβαίνει και γράφεις τόσο αλληγορικά και μεταφορικά και χαιρέτα μας τον πλάτανο”;

Χμμ δεν θέλω να σας παιδεύω ούτε νιώθω ότι θέλω να αναφερθώ με ακρίβεια στο τι με οδήγησε να νιώσω έτσι διότι για να σας είμαι ειλικρινής δεν ξέρω ακριβώς… Απλώς συμβαίνει να χάνεις και να χάνεσαι… Προσπαθώ να βάλω σε εφαρμογή όλες μου τις γνώσεις από τα θέματα τις αυτοβελτίωσης για να παρατηρήσω, να αμφισβητήσω και τέλος να επιλέξω. Το να παραμερίσεις συναισθήματα όπως ο εγωισμός και ο θυμός απαιτούν μαεστρία. Συνεπώς δίνω χώρο και χρόνο…

Σχετικά λοιπόν με το νέο έτος έχω θέσει κάποιους προσωπικούς στόχους που περισσότερο επιθυμίες είναι. Βέβαια θα μου πεις οι στόχοι δεν είναι επιθυμίες; Φυσικά και είναι, απλώς πιο συγκεκριμένες και αφού τις έχεις αξιολογήσει τις μεταμορφώνεις σε Στόχους! Στην συνέχεια δουλεύεις για να τους υλοποιήσεις, δημιουργείς το κατάλληλο εύφορο έδαφος για να λάβεις τους ώριμους καρπούς του. Χωρίς πίεση και βιασύνη, ποιος θέλει άγουρους και ξινούς καρπούς;!

1. θέλω να με αγαπώ, να με αφουγκράζομαι, να με συμμερίζομαι και να με φροντίζω διαμορφώνοντας αρχικά ένα καλό περιβάλλον χωρίς τοξικούς ανθρώπους.

2. θέλω να κάνουμε φέτος υπέροχες καλοκαιρινές διακοπές (μου το χρωστώ χρόνια τώρα).

3. θέλω να γνωρίσω νέους ανθρώπους με ίδια ενδιαφέροντα, όρεξη για ζωή και κοινούς στόχους.

4. θέλω το πάθος μου για το blogging να παραμείνει και να με οδηγήσει σε όμορφα μονοπάτια με όμορφους ανθρώπους.

5. θέλω να κάνω πράγματα τα οποία θα βοηθήσουν την ψυχική και σωματική υγεία μου. Όπως σωστή διατροφή, άσκηση, διαλογισμό με τις φιλενάδες μου (κάτι σαν κους κους διαλογισμός) και hobbies.

Οι παραπάνω είναι οι προσωπικοί μου στόχοι και σε σχέση με την οικογένεια μου, θέλω Υγεία. Μόνο αυτό, γιατί αγάπη υπέρμετρη έχουμε και ξέρω όλα τα άλλα θα τα καταφέρουμε!

Εκτός από το blog μου φέτος συμμετέχω και στο #φωτογράφισετο_2016 που ξεκίνησε η αγαπητή Martha Sakka Papakosta στο facebook με την ομάδα #φωτογράφισετο_2016

Δεν σας κρύβω τον ενθουσιασμό μου και την χαρά καθώς αυτή η ιδέα θεωρώ ότι είναι υπέροχη και άκρως δημιουργική! Βλέπεις αγαπώ πολύ την φωτογραφία και μου δίνεται επιπλέον ευκαιρία να ασχοληθώ με αυτή!

Τέλος ξεκίνησα να καταγράφω σε ένα αγαπημένο τετράδιο όλα τα σημαντικά σημεία, κομμάτια βιβλίων που διαβάζω και σχετίζονται με θέματα ψυχολογίας και αυτοβελτίωσης. Σκέφτομαι πως έτσι θα δημιουργήσω μία συσσωρευμένη γνώση σε ένα και μόνο τετράδιο όπου ανά διαστήματα δεν θα χάνω την ευκαιρία να ξεφυλλίζω.

Τι άλλο να ευχηθώ κλείνοντας;! Υγεία, Αγάπη και Ειρήνη σε όλο τον κόσμο! Επίσης υπεύθυνες και συνειδητές επιλογές στην ζωή μας και όμορφους ανθρώπους!

Σας γλυκοφιλώ!

ΥΓ: έχει μείνει το ξεστόλισμα στο σπίτι και στο μαγαζί και για να σας είμαι ειλικρινής δεν νιώθω καθόλου μα καθόλου άνετα με αυτό. Βλέπω να σκουπίζω το γλίτερ από το σπίτι μας μέχρι και το Πάσχα!!!

24 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μαράκι… αγωνιούσα να διαβάσω τους στόχους σου για το 2016!!! Εύχομαι να τους πραγματοποιήσεις όλους!!! Ανυπομονώ για τις φωτογραφίες σου… και εννοείται keep blogging…είμαι φανατική σου φαν!!! Σε φιλώ!!!

  2. Τι ωραίο οργανωμένο μυαλό είναι αυτό; Μπράβο για τους στόχους που έχεις βάλει και από καρδιάς εύχομαι να τους πετύχεις όλους!!!! Καλή αρχή Μαράκι και καλή δημιουργική νέα χρονιά!!!

  3. Καλη χρονια Μαρια μου και ευχομαι το 2016 να σου πραγματοποιησει ολους σου τους στοχους! Οταν υπαρχει υγεια και αγαπη στη ζωη μας νομιζω ολα τα υπολοιπα γινονται πιο ευκολα! Ταυτιζομαι με τους περισσοτερους σου στοχους και ξερω οτι περνα απο το χερι μας θα γινει για να τους υλοποιησουμε.

  4. Εύχομαι να πραγματοποιήσεις τους στόχους σου Μαίρη μου..
    Πόσο καιρό είχα να δω τετράδιο, μας έφαγαν οι υπολογιστές!
    Καλησπερούδια και φιλιά και μια καλή χρονιά με υγεία :))

  5. Καλά πολύ ζηλεύω τους στόχους σου!!~!Και εγώ χάνομαι πολλές φορές και ξεχνώ και ποια είμαι και τι θέλω!!Αυτό μου συμβαίνει κυρίως όταν δίνομαι ολοκληρωτικά σε φίλους και αγαπημένους, οι οποίοι μου τρων το μεδούλι στην κυριολεξία και απογοητεύομαι πέφτοντας εντελώς από τα σύννεφα!!…μου παίρνει χρόνο να ανασυγκροτηθώ αλλά σαν πατήσω στα πόδια μου βάζω κάτι τρελά Χ που δεν ξέρουν από που τους ήρθανε..σαν κλασσικό παρθενάκι έχω κάνει και εγώ τη λίστα μου..πρωτίστως θέλω να αδυνατίσω να μπω επιτέλους στα ρούχα μου που βογκάει η ντουλάπα μου και δεν μου ανεβαίνουν ούτε στο γόνατο..ντροπή…Λοιπό, όπως καταλαβαίνω έχουμε πάρα πολλά να πούμε μείς οι δυο..αντε να πιούμε κανένα καφεδάκι στην Πειραική!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  6. Καλή Χρονιά Μαράκι, σου εύχομαι να πραγματοποιηθούν όλες οι επιθυμίες σου, πράττεις πολύ σωστά να τις μετατρέπεις σε στόχους, συνέχισε να είσαι έτσι τόσο ζωντανή και μην ανησυχείς για το χάσιμο,το παθαίνουμε όλοι! Είναι μάλλον η νέα τάση ζωής…

  7. Ακόμη ένα πολύ όμορφο κείμενο Μαρία με πολύ ωραίες σκέψεις,και πραγματικά σου εύχομαι οι στόχοι σου να επιτευχθούν. Στο τελευταίο μου post έχω κάνει αναφορά σε παλιότερο κείμενο σου, το οποίο επίσης είχα λατρέψει. Καλή χρόνια με υγεία!

  8. Αγαπημένη μου Ελένη σε ευχαριστώ για τις ευχές σου και από καρδιά σου εύχομαι ότι καλύτερο. Υγεία θα πω και μετά όλα τα άλλα!!! Σε φιλώ και σε ευχαριστώ τόοοοοσο πολύ που πέρασες!!!

  9. Εύχομαι όλα όσα έθεσες σαν στόχο για το 2016 να τα επιτύχεις Μαρία μου. Όλα να σου έρθουν έτσι όπως τα θες και να 'σαι ευτυχισμένη με τους αγαπημένους σου.
    Αυτό με το γκλίτερ είναι μεγάλο θέμα. Δεν έχουμε ξεστολίσει ακόμα, αλλά από τώρα το σκέφτομαι χαχαχα

  10. Καλή χρονιά Μαράκι με υγεία και χαρά! Ευχόμαστε να πραγματοποιήσεις όλους τους στόχους σου και να θέσεις γρήγορα καινούργιους! Πολλά φιλιά με την αγάπη μας!

  11. Καλή μου effie effie προσπαθώ να είμαι οργανωμένη, για να ενεργώ ώριμα και όσο μπορώ πιο αντικειμενικά. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και τις ευχές και ξέρω πως οι ευχές καρδιάς πιάνουν!!!!Επίσης ότι καλύτερο να σου ευχηθώ σε εσένα και την οικογένειά σου!

  12. Αγαπητή μου σε ευχαριστώ θερμά και εύχομαι επίσης μόνο τα καλύτερα για το 2016. Συμφωνώ πως υγεία και αγάπη να υπάρχει και όλα τα άλλα έρχονται!Σε φιλώ!

  13. Αγαπημένη μου Petra είμαι λίγο "παλιακός" τύπος…μου αρέσει να γράφω σε όμορφα τετράδια, να μυρίζω το χαρτί και το μελάνι. Έχεις δίκιο μας φάγανε οι υπολογιστές…Σε φιλώ και επίσης εύχομαι μόνο τα καλύτερα για το 2016 αγαπημένη μου!

  14. Αγαπημένο μου Ευάκι… τι να σου πω ότι έχεις κεραίες;! Με έπιασες… Έχουμε πολλά να πούμε και ανυπομονώ να βρεθούμε! Όλη μου την θετική αύρα σου στέλνω ώστε όλοι σου οι στόχοι να εκπληρωθούν και όσο για την ντουλάπα σιγά σιγά με πρόγραμμα θα γίνει. Μη νομίζεις τα παλιά μου τζιν ούτε για ανέκδοτο να μπούνε και σε εμένα…Μάλλον για αναμνηστικά τα έχω κρατήσει χοχοχοχο! Σε φιλώ!

  15. Καλή μου Ελένη έτσι όπως το λες για 366 ημέρες!!!! Σε φιλώ και σε ευχαριστώ που πέρασες! Οι ευχές από όσο το δυνατόν περισσότερους "θετικούς" ανθρώπους έχουν δύναμη!

  16. Αχ αυτή η νέα τάση της ζωής καλή μου Toula. Πληγώνει… Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και τι άλλο να σου ευχηθώ; Υγεία Αγάπη και Δύναμη!!! Σε ευχαριστώ που πέρασες!!!

  17. Αγαπημένη μου Αθηνά επίσης λατρεύω τα κείμενα σου διότι ξεχειλίζουν από αληθινά συναισθήματα. Σε ευχαριστώ για την αναφορά σου, εκ παραδρομής ούτε καν το ανέφερα… Είμαι ολίγον αυτές τις ημέρες "αλλού πατώ και αλλού πηγαίνω" αλλά θα επανέλθω. Ήδη με τα μηνύματα σας νιώθω υπέροχα! Σε φιλώ και εύχομαι μόνο όμορφα πράγματα για το νέο έτος.

  18. Καλό μου κορίτσι επίσης σου εύχομαι τα καλύτερα για το νέο έτος και να παλεύεις πάντα για αυτά που επιθυμείς! Όσο για το γκλίτερ ευτυχώς που έχω κόρη και είναι λες και ζούμε σε ένα μαγικό βασίλειο…το βασίλειο του γκλίτερ! χοχοχο! Σε φιλώ!

  19. Αγαπημένα μου κορίτσια και λατρεμένα επίσης, εύχομαι μόνο τα καλύτερα για το 2016. Ηρεμία και χωρίς αναποδιές! Σας φιλώ και σας ευχαριστώ θερμά για όλα!

  20. Καλή μου Ελευθερία σε ευχαριστώ πάρα πολύ και εύχομαι ακριβώς τα ίδια. Οι στόχοι και οι επιθυμίες σου να γίνουν αληθινοί! Σε φιλώ και σε ευχαριστώ που πέρασες!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ