Love collage!

Πως μπορείς να συνδυάσεις δημιουργική απασχόληση στο σπίτι, όταν έχεις αρκετές δουλείες σπιτιού αλλά και δουλειά υπολογιστή και πρέπει να απασχοληθεί ήσυχα το παιδί σου;
Paper collage!

DSC_0039~2

 Διασκεδαστική δραστηριότητα όπου ένα παιδί 4,5 με 5 ετών μπορεί να βγάλει εύκολα εις πέρας χωρίς να απογοητευτεί. Βασικό κομμάτι της δημιουργικής απασχόλησης – χειροτεχνίας είναι το παιδί να νιώσει ότι μπορεί να ανταποκριθεί ακόμα και αν απαιτείται μία παρακίνηση από τον επιβλέποντα.
Πολύχρωμα χαρτονάκια, περισσεύματα από άλλες χειροτεχνίες, ψαλίδι, μολύβι, κόλλα σε στικ και ένα λευκό χαρτόνι (όπου θα γίνει η σύνθεση).
Στο σχέδιο της έδωσα ιδέα και έκανα εγώ μία καρδιά και ένα βάζο και εκείνη λουλούδια και ένα μπαλόνι. Χειρισμός ψαλιδιού και όλα παίρνουν τον δρόμο τους!

DSC_0047~2

Ναι η καρδιά συμβολίζει την αγάπη μας!
Όταν η δουλειά ολοκληρώθηκε έγραψα “Σε αγαπώ”…
Συλλάβιζε ψιθυριστά η μικρή καλλιτέχνης “σε α-γα-πώ”…

Έχουμε ανάγκη την αγάπη στη ζωή μας. Η αγάπη είναι το ισχυρότερο όπλο και η ανθεκτικότερη ασπίδα απέναντι στις αντιξοότητες της ζωής!

Σας γλυκοφιλώ!

24 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τι όμορφη δημιουργία! Βοηθά στην ανάπτυξη της λεπτής κινητικότητας και είναι μια ωραία ιδέα να απασχολήσουμε τα μικρά μας. Με την καρδιά θα έλεγα ότι είναι και επίκαιρο το δημιούργημα για του Αγίου Βαλεντίνου.

  2. Ίσως το μοναδικο αγιοβαλεντινιάτικο θέμα που δεν με χάλασε γιατί έχω και μια φαγούρα με τον ''άγιο''! έργο τέχνης από τα χεράκια της μικρής σου!

  3. Πάρα πολύ ωραία και για αξιοποίηση τόσο πολλών κομματιών χαρτιού από άλλες χειροτεχνίες αλλά και για δημιουργική απασχόληση!! Τέλεια!!

  4. οι συνθηκες που περιγραφεις στην αρχη ειναι μονιμες σπιτι μου! και οντως το κολαζ βοηθαει…βεβαια εμεις ολο το χρονο μας τον τρωμε με το ψαλιδι! υπεροχες οι δημιουργιες σας και μου αρεσε η ιδεα! θα την κλεψω 🙂

  5. Machi μου επίσης δεν μου αρέσει το όλο concept δον βαλενδίνος και τα συναφή του. Για αυτόν και ακριβώς τον λόγο δεν έχω ούτε και θα έχω σχετική ανάρτηση με το θέμα στο blog μου. Δεν εμπνέομαι να κάνω κάτι που προσωπικά δεν με εκφράζει… Σε φιλώ και σε ευχαριστώ που πέρασες!

  6. Αγαπητή μου Zina αυτές οι συνθήκες που περιγράφω στο σπίτι μας είναι μόνιμες και για εμάς από τότε που έχασα την δουλειά μου, συνεπώς προσπαθώ να βρίσκω τρόπους απασχόλησης ανάλογα και με την ηλικία του παιδιού! Καλή σας διασκέδαση!!!

  7. Μαίρη μου, είναι και της Δώρας πολύ αγαπημένη απασχόληση τελευταία! Το μόνο που δεν έχω καταφέρει ακόμα είναι να βρω τρόπο να μην χαλάει όλη την κόλλα σε μια ώρα (την βγάζει πολύ έξω, την ζουπάει δυνατά και σπάει!)

  8. Αγαπητή μου Μάρθα αρχικά σε ευχαριστώ για την κοινοποίηση και το σχόλιό σου! Για να σου είμαι ειλικρινής αυτή την φορά βγήκε off η κόλλα μας επίσης… Σε γενικές γραμμές ενώ την προσέχει η Νίνα καθώς εμείς είμαστε και πιο μεγάλες βεβαίως βεβαίως, αυτή την φορά το πάθαμε και εμείς! Συνεπώς να έχουμε stock από κόλλες χεχε! Σε φιλώ!!!

  9. Μαράκι τι ωραία που τα κάνατε! Μπράβο σας, μαμά και κόρη! Να σου πω, δεν το έχω δοκιμάσει αυτό με το Γιώργο…λες να του αρέσει? φιλάκια και στις δυο σας

  10. Σε ευχαριστούμε πολύ Μαρία μου! Νομίζω θα του αρέσει, πιστεύω τα μικρούλια ξετρελαίνονται να κόβουν χαρτάκια με το ψαλίδι! Δοκιμάστε το, δεν χάνεις και κάτι. Σε φιλώ και σε ευχαριστούμε!!!!!

  11. Πόσο όμορφη έγινε η καρδιά σας. Μοντέρνα και μοναδική αφού είναι φτιαγμένη από αυτά τα μικρά χεράκια. Φιλιά και καλή εβδομάδα Μαίρη μου!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ