decopatch & chocolate powder

Αγαπημένες μου σήμερα θα σας δείξω ένα όμορφο δωράκι που μπορείτε να χαρίσετε οποιαδήποτε στιγμή σε αγαπημένους σας ανθρώπους. Ένα βαζάκι μέσα στο οποίο θα έχετε βάλει σκόνη/μείγμα σοκολάτας για ρόφημα και όλα από τα χεράκια σας.

Αρχικά πήρα ένα βαζάκι που είχε κάποια κόκκινα σχέδια επάνω του και είπα να δοκιμάσω και λίγο decopatch.

DSC_0036~3

Χρησιμοποίησα κορδέλα δαντέλας και από μια χαρτοπετσέτα έκοψα προσεκτικά την πεταλούδα. Ήθελα να δω από περιέργεια πως θα βγει γιατί decopatch δεν έχω κάνει ξανά.

Πέρασα κόλλα προσεκτικά επάνω στο σχέδιό μου, δαντέλα και στο κάτω μέρος και το άφησα να στεγνώσει καλά.

DSC_0037~2

Στην συνέχεια έφτιαξα την σκόνη. Ένα πείραμα… που δοκιμάζοντας το μου άρεσε ως αποτέλεσμα, σαφώς όμως σηκώνει βελτιώσεις! Σκόνη κακάο, ζάχαρη, βανίλιες, σκόνη κανέλας και σκόνη γαρίφαλο και αρκετή τριμμένη/κομματάκια μικρά κουβερτούρα μαύρης σοκολάτας και σοκολάτας με 70% κακάο (τις κουβερτούρες τις πέρασα από το μπλέντερ – ελαφρώς).

Στην συνέχεια γέμισα το βαζάκι μου.

DSC_0042~2

Για ένα καλό ρόφημα σοκολάτας ζεσταίνουμε μια κούπα γάλα και αφού ζεσταθεί πολύ καλά ρίχνουμε μέσα 1,5 με 2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα μας και ανακατεύουμε καλά ώστε να λιώσει και η κουβερτούρα. Σε περίπτωση που δεν επιθυμούμε το γάλα χρησιμοποιούμε νερό και εάν θέλουμε ένα πιο βελουτέ αποτέλεσμα μπορούμε να προσθέσουμε λίγο κορν φλάουρ στο μείγμα μας.

Αυτή την ιδέα την έχω δει κυκλοφορεί αρκετά και εγώ προσωπικά δεν την είχα δοκιμάσει ποτέ. Τα Χριστούγεννα όμως δέχτηκα ένα τέτοιο βαζάκι από την αγαπημένη μου Λαμπρινούλα που καταναλώσαμε πολύ γρήγορα! Η σκόνη/μείγμα για ρόφημα σοκολάτας μέσα στο βάζο μπορεί να παραμείνει θεωρώ μέχρι και 6 μήνες αλλά πιστεύω δεν θα υπάρξει αυτό το ενδεχόμενο!

Σας γλυκοφιλώ και εύχομαι καλά ροφήματα!

20 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Είχα δει κι εγώ αυτή την ιδέα στο Συνταγές της Παρέας, Μαράκι!
    Το βαζάκι σου είναι πάρα πολύ όμορφο και το μείγμα σου γιαμ γιαμ!
    Μπράβο! 🙂

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ