Καλοκαίρι καλώς μας ήρθες! Σχολεία τέλος! Και τώρα τι κάνουμε;

Δεν θα σας παρουσιάσω τις 25, τις 35 ή τις 105 δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας αυτό το καλοκαίρι… Καλοκαιράκι καλώς ήρθες! Σχολεία τέλος! Και τώρα τι κάνουμε;

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Αφού κάναμε την γιορτή μας στο σχολείο, την παράσταση στην ρυθμική γυμναστική, αφού ρίξαμε δάκρυ εις διπλούν, αφού παραλάβαμε και τη σακούλα με όλο το υλικό της χρονιάς που πέρασε στο νηπιαγωγείο… καταλάβαμε… πως πράγματι τα σχολεία έκλεισαν και το καλοκαίρι είναι εδώ!

Και τώρα τι; Μία σκέψη που πέρασε από το μυαλό μου αστραπιαία, αλλά έτσι όπως πέρασε έτσι και προσπέρασε… Κυκλοφορούν αρκετοί οδηγοί σχετικά με τις δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας το καλοκαίρι. Από εκπαιδευτικές δραστηριότητες, κατασκευές, παιχνίδια μέχρι και προτάσεις εκδρομών. Δεν θα εστιάσω σε αυτό το κομμάτι γιατί λίγο πολύ όλοι τα έχουμε διαβάσει και με βάση πάντα το οικογενειακό μας πρόγραμμα και προϋπολογισμό, πάνω κάτω ξέρουμε στο περίπου πως θα κινηθούμε το καλοκαίρι.

Εκεί που θα εστιάσω είναι στο κομμάτι της ψυχολογίας. Στα must do όχι τόσο σε αυτά που καλό θα ήταν να Κάνετε αλλά σε αυτά που καλό θα ήταν να Νιώσετε… 

Το καλοκαίρι από την φύση του είναι μια σχετικά χαλαρή περίοδος. Τα σχολεία κλείνουν, οι κοινωνικές υποχρεώσεις χαλαρώνουν και στους περισσότερους τομείς εργασίας, η δουλειά κάπως χαλαρώνει. Αν φύγετε Διακοπές για αρκετές ημέρες σίγουρα ανήκετε στους προνομιούχους. Ακόμα και λίγες ημέρες να φύγετε αλλά και καθόλου δεν υπάρχει λόγος να χαλάτε τη διάθεσή σας.

Σημασία έχει να “εκμεταλευτείτε” αυτή την περίοδο ώστε να κάνετε την δική σας ανασυγκρότηση. Το να κάνουμε αρκετές δραστηριότητες και πράγματα με τα παιδιά μας είναι καλό αλλά μη το κάνουμε αυτοσκοπό διότι όχι μόνο δεν θα χαλαρώσουμε, αλλά πιθανότατα να κουραστούμε κιόλας!

Δεν είναι καθόλου κακό να βαρεθούμε οικογενειακώς, μικροί και μεγάλοι. Πραγματικά το να “βαριέμαι” το θεωρώ πολυτέλεια και το αναζητώ πάρα πολύ… Οι ρυθμοί και οι καθημερινές ανάγκες είναι τόσες πολλές που δεν θυμάμαι τον εαυτό μου… πότε βαρέθηκε τελευταία φορά… Το ίδιο ισχύει θεωρώ και για τα παιδιά. Όλο το έτος στα σχολεία, τα φροντιστήρια, τις εξωσχολικές δραστηριότητες έχουν “γεμίσει”, έχουν κουραστεί.

Hello June ???? Welcome Summer ???? . . Καλό μήνα και καλό Καλοκαίρι! . #mommyjammi #womanblogger #momblogger #sumner #καλοκαιρακι #καλοκαιρι #καλημερα

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ????MommyJammi???? Maria Liodou! ???? (@mommyjammi.gr) στις


Για εμένα καλοκαίρι σημαίνει:

χαλαρό πρόγραμμα όσο αυτό είναι εφικτό με την εργασία

δεν τρέχουμε να φάμε, να πιούμε και να ντυθούμε

δεν τρέχουμε να κοιμηθούμε νωρίς

δεν ετοιμάζουμε φαγητά και τσάντες αποβραδίς

δεν μαζεύουμε παιχνίδια από παντού με την αγωνία ότι θα τα ποδοπατήσουμε το πρωί

διακοπές όσες και αν είναι αυτές που στην δική μας περίπτωση δεν είναι πάνω από μία εβδομάδα συνολικά (είμαι εξαιρετικά ευγνώμων που έχουμε και αυτές)

διάβασμα παραμυθιών ότι ώρα θέλουμε και όπου θέλουμε

παγωτά και λιχουδιές όποια ώρα θέλουμε

βολτούλες χαλαρές στην θάλασσα αφήνοντας την θαλασσινή μας αύρα να μας ταξιδέψει

 

Πειραικη παιδί μου… ♥ #πειραικη #πειραιας #sealovers #seaview #spring #sun #sunday

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ????MommyJammi???? Maria Liodou! ???? (@mommyjammi.gr) στις


Αυτό το καλοκαίρι θέλω δύο πράγματα να καταφέρω να κάνω σε προσωπικό επίπεδο. Να κοιμηθώ περισσότερο και να διαβάσω περισσότερα βιβλία κάπου ήσυχα. Να νιώσω ηρεμία, γαλήνη και πληρότητα. Να κάνω ένα πλάνο στο μυαλό μου με όλα αυτά που με ευχαριστούν, με όλα όσα έχω καταφέρει η ίδια, ώστε να τα ανακαλώ πιο εύκολα στο μυαλό μου όταν έχω την ανάγκη υποστήριξης και ενθάρρυνσης. 

Σε οικογενειακό επίπεδο θέλω να κάνουμε τις βόλτες και τα μπάνια μας και να γεμίσουμε μπαταρίες χωρίς να “τρέχουμε” εδώ και εκεί σαν τους τρελούς! Να νιώσουμε πραγματικά ότι διασκεδάζουμε χωρίς την αίσθηση της κούρασης! Σίγουρα το ότι η μικρή μου Κωνσταντίνα πλέον έχει μεγαλώσει περισσότερο, η χαλάρωση δεν είναι και τόσο μακρινό όνειρο.

Ακολουθεί, συνεργάζεται, αποφασίζουμε από κοινού, προτείνει και καταλήγουμε όλοι μαζί να κάνουμε πράγματα που μας ευχαριστούν. Συνήθως αυτή είναι και η μεγαλύτερη δυσκολία θαρρώ στις οικογένειες όπου δεν υπάρχουν άτομα να κρατήσουν το παιδί ή τα παιδιά ή να κάνουν λίγες ημέρες μαζί διακοπές χωρίς τους γονείς του παιδιού. Όταν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, προσπαθείς οικογενειακώς να καλύπτεις όλων τις ανάγκες. Νομίζω πως και αυτό είναι το μεγαλύτερο στοίχημα και πιστεύω πως 6 χρόνια τώρα το έχουμε κερδίσει! Δύσκολα ναι… αλλά τα καταφέραμε!

Καλό μας Καλοκαίρι λοιπόν μακριά από πράγματα που μας στενοχωρούν ή μας χαλούν την καλή μας διάθεση! Ας δώσουμε σημασία σε αυτά που δεν φαίνονται και όχι στο “φαίνεσθε” … Η ζωή είναι στιγμές!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ποσο δικιο εχεις που το καλοκαιρι δεν ειναι για να κανουν τα παιδια…..150 δραστηριοτητες για να μη βαρεθουν.Πρεπει να χαλαρωσουν να ξεκουραστουν να κοιμηθουν να βαρεθουν για να ζητησουν παλι απο μονα τους και να πουν “ποτε θα ανοιξουν τα σχολεια για να βρω τους φιλους μου”.Και βεβαια να ξεκουραστουν και οι γονεις απο τα πηγαινε και ελα των δραστηριοτητων.Σου ευχομαι να περασετε ενα ομορφο καλοκαιρι και να ξεκουραστειτε οσο δεν παει αλλο!

  2. Τα λέτε πολύ σωστά και συμφωνώ πλήρως! όλοι έχουμε ανάγκη να ρίξουμε λίγο τους ρυθμούς μας! Εύχομαι να έχουμε ένα όμορφο και ξεκούραστο καλοκαιράκι! Σας φιλώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ