Παιδικές καλοκαιρινές κατασκευές!

Αγαπητοί μου φίλοι σήμερα θα σας παρουσιάσω δύο προτάσεις για παιδικές καλοκαιρινές κατασκευές που δοκιμάσαμε πέρσι με την κόρη μου και τις έχουμε λατρέψει! Πιστεύω πως το καλοκαίρι έχει πλούσια θεματολογία για παιδικές κατασκευές και μάλιστα υπέροχα χρώματα. Τα αγαπημένα μας χρώματα ποια είναι για το καλοκαίρι; Μα βέβαια το λευκό και το γαλάζιο… Έτσι σήμερα θα σας δείξω τι φτιάξαμε και πιστεύω πως σίγουρα θα θελήσετε να τις δοκιμάσετε με τα παιδιά σας στο σπίτι, ή και οι νηπιαγωγοί στις τάξεις σας! Είναι μια όμορφη πρόταση για το κλείσιμο του σχολείο και οι συγκεκριμένες χειροτεχνίες σηματοδοτούν αν μη τη άλλο την έναρξη του Καλοκαιριού!

Δεν διαθέτω βήμα βήμα τις φωτογραφίες από αυτές τις δύο χειροτεχνίες μιας και όπως σας είπα πέρσι τις φτιάξαμε με την κόρη μου και πριν λίγες ημέρες τι βγάλαμε ξανά στο σαλόνι για να μας φτιάχνουν την διάθεση! Θα σας τις αναλύσω όμως και θα δείτε πόσο πραγματικά εύκολες είναι!

Η πρώτη χειροτεχνία μας είναι ο ανεμόμυλος και τα υλικά που θέλουμε είναι λευκό και γαλάζιο χαρτόνι, ψαλίδι, κόλλα, συρραπτικό, κοχύλια και προαιρετικά κόλλα με γκλιτερ. Κόβουμε για βάση ένα τετράγωνο κομμάτι χαρτόνι και για τον ανεμόμυλο φτιάχνουμε έναν κύλινδρο με λευκό χαρτόνι. Η σκεπή με γαλάζιο χαρτόνι και όσο πιο αυτοσχέδια μπορέσετε φτιάχνετε ένα χωνί που το κολλάτε στην κορυφή του κυλίνρου. Ο ανεμόμυλος είναι της παρακάτω λογικής:

anleitungFluegel

paidiki-kalokairini-kataskeui-2-mommyjammi

Συρραπτικό και κόλλα και στερεώνουμε την κατασκευή μας όπως βλέπετε στην εικόνα. Τον ανεμόμυλο αφού βάλουμε συρραπτικό στα κομμάτια στο κέντρο, χρησιμοποιούμε και μια καρφίτσα για να μην είναι στατικό το αποτέλεσμά μας (να γυρίζει). Επιπλέον φτιάχνουμε και μια μπλε πόρτα που κολλάμε στο κάτω μέρος του ανεμόμυλου. Διακοσμούμε την βάση μας με κοχύλια, αχινούς και γκλιτερ. Είμαστε έτοιμοι!

Δεν είναι ένα υπέροχο καλοκαιρινό αποτέλεσμα;!

paidiki-kalokairini-kataskeui-3-mommyjammi

Στην συνέχεια θα σας δείξω και τα καραβάκια / ιστιοφόρα που φτιάξαμε. Θέλουμε ρολό από χαρτί υγείας, χαρτόνι μπλε και λευκό, ένα ξύλινο στικ, κόλλα και λίγο αφρώδες χαρτόνι για την βάση. Σχεδιάζουμε τα δύο πανιά μας καθώς και τα σημαιάκια μας στα αντίστοιχα χαρτόνια και τα κολλάμε στο ξυλάκι. Δεν είχα κάποιο πατρόν για το σχέδιο στα πανιά ή τα σημαιάκια αλλά με το χέρι τα σχεδίασα στα χαρτόνια. Βάφουμε το ρολό του χαρτιού υγείας μπλε με έναν μαρκαδόρο και το κολλάμε σε μια βάση μπλε (αφρώδες χαρτόνι) που είναι η θάλασσα!

paidiki-kalokairini-kataskeui-4-mommyjammi

Καρφιτσώνουμε το ξύλο επάνω στο κολλημένο ρολό και αφού βάλουμε κόλλα και το κεντράρουμε είμαστε έτοιμοι! Ένα κοχύλι και λίγο γκλιτερ για τα κυματάκια μας και το ιστιοφόρο μας είναι έτοιμο να σαλπάρει….

paidiki-kalokairini-kataskeui-5-mommyjammi

Οι παιδικές καλοκαιρινές κατασκευές μας είναι έτοιμες! Διακοσμούν το σαλόνι και μας δίνουν ελπίδα… Σε προηγούμενη ανάρτησή μου σχεδόν ένα χρόνο πίσω… μιλούσα για την ανάγκη της συγκεκριμένης κατασκευής. Την ανάγκη μου προσωπικά, να νιώσω ξανά την Ελπίδα μέσα μου… Καλοκαίρι 2015 μέσα στην δίνη του δημοψηφίσματος, όταν όλα ήταν παντού και πουθενά… όταν η ανασφάλεια και η διχόνοια ήταν πιο έντονα από ποτέ…

Φτιάξαμε τα καραβάκια μας με την κόρη μου και έγραψα την λέξη ΕΛΠΙΔΑ… Ήθελα να την βλέπω καθημερινά μήπως και ένιωθα ξανά λίγο από αυτήν…

Η ερώτηση της μικρής μου Νίνας “μαμά τι γράφει εδώ; και στην συνέχεια μαμά τι είναι η ελπίδα;” ήταν αρκετό για να μου φτιάξει εκείνο το απόγευμα… Η προσπάθεια και μόνο να περιγράψεις όσο πιο απλά γίνεται σε ένα τετράχρονο τι σημαίνει η λέξη ελπίδα είναι πιστεύω Θείο Δώρο!

Σας γλυκοφιλώ!!!

23 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μαρία μου είναι τέλειες και φουλ από καλοκαίρι σε αντίθεση με τον καιρό που είναι λιγάκι αναποφάσιστος! Πολύ έξυπνο που στα πανιά έγραψες ελπίδα, μακάρι όλοι να κάνουμε την ελπίδα πανί για να πορευτούμε στην ζωή μας.
    Σε φιλώ γλυκά! 🙂

  2. Είναι αυτό μου λέμε “θα πάω στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα”. Κάτι τέτοιο βιώνουμε αυτά τα χρόνια όλοι μας! Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και για την υποστήριξη να είσαι καλά! Σχετικά με τον καιρό…όπως και πέρσι βλέπω και φέτος να λύνει μόνιμα τα ψυχολογικά του!!!

  3. Μαρία μου πολύ όμορφη και καλοκαιρινή η κατασκευή σου! Αλλά θα μείνω στα τελευταία σου λόγια προσθέτοντας την φράση “Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία” μιας και χωρίς την ελπίδα δεν έχουμε ζωή!
    Kathy

  4. Σε ευχαριστώ ανθομελένια μου για τα καλά σου λόγια!!! Ναι η Ελπίδα πεθαίνει τελευταία και μας ανήκει, δεν θα αφήσουμε να μας την κλέψουν και αυτή… Σε φιλώ και σε ευχαριστώ που πέρασες!

  5. Λατρεύω τα χρώματα που χρησιμοποιήσατε Μαρία. Πραγματικά ελπιδοφόρα, γεμάτα Ελλάδα που έχουμε τόσο πολύ ανάγκη να την αγαπήσουμε από την αρχή.

  6. Έφερες το καλοκαίρι στην ιστοσελίδα σου Μαίρη μου…τόσο ωραίοι με τα ζωηρά μπλέ και άσπρο χρώματα….κάτι απο Μύκονο μου θυμίζει…απλά τέλεια!!!!

  7. Πανέμορφοι οι ανεμόμυλοι και σίγουρα κρατάνε απασχολημένα τα μικρά για ώρα χωρίς να βαριούνται! Για εμένα αυτό είναι το καλύτερο στις κατασκευές!

  8. Τέλεια χρώματα… τόσο καλοκαιρινά, ωραίες κατασκευές και υπέροχες φωτογραφίες!!! Έχω μια απορία εντελώς άσχετη και μην με βαρέσεις… τόοοσες κατασκευές που τις αποθηκεύεις μετά βρε κορίτσι μου?

  9. Σε ευχαριστώ Χριστίνα μου! Δεν ήταν τυχαίο που τις έβγαλα από το κουτί και τις έφερα ξανά στο προσκήνιο… έχουμε ανάγκη αυτά τα ελπιδοφόρα χρώματα που μυρίζουν θάλασσα, αλάτι, Ελλάδα… όπως όμορφα λες, που έχουμε τόσο πολύ ανάγκη να την αγαπήσουμε από την αρχή…

  10. Σε ευχαριστώ Μαρία μου για τα καλά σου λόγια! Ας φέρουμε λοιπόν την Μύκονο στο σπίτι μας αφού δεν πρόκειται να πάμε χεχεχε! Σε φιλώ!

  11. Σε ευχαριστώ Μάχη μου για τα καλά σου λόγια! Είναι πράγματι μια εύκολη κατασκευή και η μία και η άλλη με απλά υλικά που κρατούν απασχολημένα τα μικρά παιδάκια. Διότι αυτός πολύ σωστά είναι και ο σκοπός να απασχολούμαστε και να κάνουμε κάτι δημιουργικό! Σε φιλώ!

  12. Σε ευχαριστώ Κλειώ μου για τα καλά σου λόγια!!! Σχετικά με την απορία σου…σε κουτιά τις αποθηκεύουμε τα οποία έχουν ετικέτες με το έτος, εποχή κλπ Είναι γεγονός πως πλέον γεμίζουμε επικίνδυνα, διότι εκτός από τις δικές μας έρχονται να προστεθούν και από το σχολείο καθώς και οι δικές μου δημιουργίες! Κάποιες βέβαια χαρίζονται στις γιαγιάδες μας και στον νονό μας ή σε φίλους μας. Τις περισσότερες όμως τις αποθηκεύουμε.

  13. Κάθε φορά κ τρελενομαι όλο κ περισσότερο κ εγω κ ο Βασιλης μου! Αύριο λεμε να το επιχειρήσουμε πανέμορφες κατασκευές Μαίρη μου! Μα τι μαγικά χέρια είναι τα δικα σου ελπιζω η κορούλα σου να εχει πάρει το ταλέντο σου!!!! Παρόλα τα όχι κ τόσο επιδέξια χέρια μου θα το παλεψω γιατι ο γιοκας μου ξετρελαθηκε… Κ η ατάκα του…” μαμα τι ωραία που τα έφτιαξε η κυρία εσυ θα μπορεσεις;;;;;” χιχι με γηωσε τελείως Μαρακι μου…. Φιλια!

  14. Ειρήνη μου σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια…με σκλάβωσες….αχ τι γλυκός ο γιος σου;!!!! Σου ανέβασε τον πήχη αλλά να σου πω κάτι;! Είναι πολύ εύκολες οι κατασκευές ειλικρινά! Αν ακολουθήσεις τα βήματα μια χαρά θα τα πάτε και περιμένω νέα σας με αγωνία!!!! Ξέρεις πόσο χαίρομαι να μου λέτε ότι δοκιμάζετε στο σπίτι σας, κατασκευές που έχω δημοσιεύσει στο blog μου; Η μεγαλύτερή μου χαρά… Σε γλυκοφιλώ!

  15. Και οι δυό είναι τόσο καλοκαιρινές και θυμίζουν τόσο πολύ νησάκια και Ελλαδίτσα!!! Τις κάνουμε στο σχολείο με τα μικρά, αυτές και όχι μόνο!!!Πάντως δίκαια τις λατρέψατε είναι πολύ πολύ όμορφες!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ