Πως να βρείτε το νούμερο στο παιδικό παπούτσι + ΔΩΡΕΑΝ εκτυπώσιμο

Όταν είναι να κάνω δώρο ένα παπούτσι σε κάποιο παιδάκι και ρωτάω την μαμά του τι νούμερο ακριβώς φοράει, συνήθως βλέπω έναν δισταγμό. Μετά το καλοκαίρι με τα πέδιλα όπου η ανάπτυξη ειδικά στις μικρές ηλικίες είναι ραγδαία, η μαμά δεν γνωρίζει με ακρίβεια το νούμερο του παπουτσιού του παιδιού της. Πρέπει να δοκιμάσει νούμερα για να είναι σίγουρη. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που την ρωτήσει κάποιος, επειδή θα τους κάνει δώρο ένα παπουτσάκι ή στην περίπτωση όπου η ίδια θέλει να αγοράσει μέσω e-shop; Πως να βρείτε το νούμερο στο παιδικό παπούτσι είναι το θέμα της σημερινής μας ανάρτησης!

Μετράτε το ποδαράκι του παιδιού σας σε εκατοστά. Στην συνέχεια βλέπετε την αντιστοίχηση των εκατοστών με το νούμερο παπουτσιού στο παρακάτω πίνακα. Αριστερά είναι τα εκατοστά και δεξιά το νούμερο του παπουτσιού.

7,9 cm = 13
8,5 cm = 14
9,1 cm = 15
9,7 cm = 16
10,3 cm = 17
11,0 cm = 18
11,6 cm = 19
12,3 cm = 20
13,0 cm = 21
13,6cm = 22
14,3 cm = 23
15,0 cm = 24
15,6 cm = 25
16,3 cm = 26
17,0 cm = 27
17,6 cm = 28
18,3 cm = 29

Επίσης μπορείτε να δείτε και άλλον ένα πίνακα που δείχνει την σχέση μεταξύ της ηλικίας και του νούμερου στο παπούτσι ώστε να δείτε αν από την παραπάνω μέτρηση είσαστε στα όρια. Αυτό βέβαια είναι σχετικό καθώς το κάθε παιδί έχει την δική του ανάπτυξη.

0-6 μηνών 16- 18 νούμερο
6-12 μηνών 18-19,5 νούμερο
12-18 μηνών 19,5-21,5 νούμερο
18-24 μηνών 21,5-22,5 νούμερο
2-3 ετών 22,5-25 νούμερο
3-4 ετών 25-28 νούμερο

Για να μη παιδεύεστε λοιπόν, σήμερα, δεν παρέλειψα να σας ετοιμάσω και ένα δωρεάν εκτυπώσιμο, το ποδομετρητή! Μπορείτε να τον εκτυπώσετε ΕΔΩΜη ξεχάσετε να εκτυπώσετε σε μέγεθος 100% την σελίδα! Με αυτό το τρόπο μπορείτε εύκολα και γρήγορα να δείτε τι νούμερο παπουτσιού φοράει το παιδί σας χωρίς να μετράτε ή να κάνετε αντιστοιχήσεις.

podometrhths-kokoriko-mommyjammi copy

(http://ow.ly/qW3J303LgJ5)

Η επιλογή του παπουτσιού για το παιδί μας είναι πολύ σημαντική ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες και πρέπει να δώσουμε προσοχή σε αρκετούς παράγοντες ώστε να κάνουμε την σωστή επιλογή. Ένα άρθρο σχετικά με το πως να επιλέξετε το κατάλληλο παπούτσι για το παιδί σας μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ, το οποίο έχει σημαντικές πληροφορίες που όλοι οι γονείς πρέπει να γνωρίζουμε. Ειδικοί συμβουλεύουν τους γονείς να αφήνουν το παιδάκι να περπατά ξυπόλητο με το που ξεκινήσει να περπατά ώστε να μάθει να ισορροπεί και να μπορέσει να ερμηνεύσει ο εγκέφαλος τις πρώτες πληροφορίες που στέλνουν τα νεύρα του ποδιού. Να υπολογίσετε ότι περίπου ένα μήνα μετά θα πρέπει να αναζητήσετε το πρώτο σας παπουτσάκι!

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τέλειο το εκτυπώσιμο Μαρία. Έχεις δίκιο για το δισταγμό που λες, πολλές φορές μπορεί να αλλάζει το νούμερο κι από το είδος παπουτσιού, άλλο φοράει στο αθλητικό κι άλλο στη μπαλαρίνα ας πούμε. Οπότε μπερδευόμαστε οι μανούλες… Πολύ χρήσιμοι οι πίνακες που μας δίνεις.

  2. E, ναι… και εγώ με αυτό το δισταγμό είμαι συνήθως!
    Τέλειες οι πληροφορίες και οι αντιστοιχίσεις σου, Μαρία. Σε ευχαριστούμε!!!

  3. Σε ευχαριστώ πολύ Ελευθερία μου και πράγματι πιστεύω πως το παιδικό παπούτσι είναι δύσκολο. Η ανάπτυξη είναι γρήγορη και έχεις να συνυπολογίσεις και τις διαφορετικές φόρμες ανά παπούτσι. Σε φιλώ!

  4. Αγαπητή μου Ειρήνη δεν είσαι η μόνη όπως κατάλαβες! Όπως είπα και παραπάνω είναι αρκετά δύσκολο το παιδικό παπούτσι στην επιλογή του. Σε φιλώ και σε ευχαριστώ για το σχόλιό σου!

  5. Αν είναι δύσκολο λέει… δεν είναι λίγες οι φορές που ενώ ξέρω το νούμερο παπουτσιού, τελικά το παπούτσι να στενεύει, λόγω μικρής φόρμας! Ευχαριστούμε Μαράκι για το εκτυπώσιμο με τον ποδομετρητή! φιλάκια

  6. Πολύ χρήσιμη ανάρτηση! Συνήθως πάω παρέα με τα παιδιά για παπούτσια γιατί τυχαίνει να έχουν μεγάλο κουτεπιέ και παιδευόμαστε στις δοκιμές. Επίσης πολλές εταιρείες (όπως και στα ρούχα άλλωστε) έχουν διαφορετικές κουπ. Όμως πολλές φορές που θέλουν να μας αγοράσουν δώρο, η νονά μας κυρίως, χρειάζομαι το εκτυπώσιμο. Θα το εκτυπώσω σίγουρα!

  7. Ουααααααου και πάντα είχα την απορια! Αυτό πρέπει να το τυπώσω οπωσδήποτε! Ευχαριστούμε κοριτσι!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ