Λευκό κερί με φαντασία!

Ναι αυτό είναι το αποτέλεσμα της σημερινής μου κατασκευής. Όχι κάτι το ιδιαίτερο ή κάτι το δύσκολο ούτε απαιτεί κάποια ιδιαίτερη τεχνική, ένα λευκό κερί και λίγη φαντασία μόνο!

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…
Ένα πρωινό κατέβηκα κέντρο Πειραιά για κάποιες δουλείες. Πέρασα από ένα υπέροχο κατάστημα και μπήκα μέσα να χαζέψω. Μου ήρθε στο μυαλό μία ιδέα…είπα θα πάρω λευκά κεριά και θα τα διακοσμήσω εγώ στο σπίτι με ότι σκεφτώ. Με τον ερχομό του χειμώνα σπίτι μας έχουν τιμητική τα κεριά οπότε είπα φέτος να κάνω δικές μου κατασκευές. Στο κατάστημα οι άνθρωποι ήταν ζεστοί και φιλόξενοι και μου πρότειναν ιδέες και καταστήματα που θα μπορούσα να επισκεφτώ για υλικά διακόσμησης!
Περιττό να σας πω πόσο όμορφο το κατάστημα ήταν και τι υπέροχες μυρωδιές είχαν τα κεριά. Φωτογράφισα το κατάστημα, ψώνισα τα κεράκια μου, τους ευχαρίστησα θερμά και συνέχισα τον δρόμο μου.

Επόμενη στάση στο κατάστημα με τα μπαχάρια. Στον δρόμο σκέφτηκα πως θέλω βότανα, μπαχαρικά…θέλω πολίτικες μυρωδιές επάνω στα κεριά που θα φτιάξω!
Τα υλικά που αγόρασα ήταν λίγα και απλά για αρχή, ξύλα κανέλας, γλυκάνισο αστεροειδή, αποξηραμένο πορτοκάλι και λεμόνι. Τα κορίτσια στο κατάστημα πολύ ευγενικά και πρόθυμα να με βοηθήσουν και μου έδειξαν επίσης δικές τους κατασκευές που διακοσμούσαν το κατάστημά τους!
Τις ευχαρίστησα θερμά, φωτογράφισα το κατάστημά τους και συνέχισα τον δρόμο μου.

Κόλλησα λοιπόν γύρω γύρω σε όλο το κερί στο κάτω του μέρος με θερμόκολλα τα ξυλάκια κανέλας.

leyko keri 2 mommyjammi

Στη συνέχεια διακόσμησα το κερί μου με κλασικό σπάγκο σχοινί για πιο φυσικό αποτέλεσμα και το στερέωσα επίσης γύρω γύρω με θερμόκολλα.

Στο τέλος κόλλησα γλυκάνισο, 2-2 κομμάτια μαζί και λίγο αποξηραμένο λεμόνι.

Επίσης μία επιπλέον ενδιαφέρουσα εκδοχή.

 ftinoporino stefani 4 mommyjammi

Μια πανεύκολη κατασκευή, με λίγα υλικά και με ένα ζεστό και άκρως χειμωνιάτικο αποτέλεσμα!

Το επόμενο λευκό κερί θα σκεφτώ πως ακριβώς θα το διακοσμήσω και…θα επανέλθω!

Καλές σας δοκιμές!

 

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μαίρη μου σε βρήκα και καλορίζικο το blog σου!
    Από όσο είδα στο φόντο, ο καφές είναι η αδυναμία σου 🙂
    Για το κερί τι να πω, είναι υπέροχο, άξιο να βρεθεί ανάμεσα σε άλλα κεριά του "κέρινου"!
    Πολλά φιλιά και καλό μεσημέρι κι όποτε κάνεις την ανάρτηση περί Φλιτζανιών, ενημέρωσε με, ναι; :))

  2. Αθηνά μου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα σωρό υλικά. Από βότανα, μπαχάρια, μέχρι κορδέλες, υφάσματα, κουμπιά κλπ. Στο internet κυκλοφορούν πολλές ιδέες!

  3. Αγαπητή Πέτρα καλώς σας βρήκα και να ναι καλά η Μαρίνα και η Όλγα που μέσα από την ανάρτησή τους, ανακάλυψα και εγώ εσένα! Εννοείται θα σε ενημερώσω και θα σε ρωτήσω και 2 πραγματάκια. Σε ευχαριστώ πολύ και καλές μας αναγνώσεις!

  4. Πολύ ωραίο το κερί σου αν και μετά απο τέτοιο στόλισμα λυπάμαι εγώ λυπάμαι να τα κάψω!! 🙂 Τους έχω και εγώ αδυναμία τους χειμωνιάτικους μήνες!! Καλώς σε βρήκα και στο σπίτι σου!!

  5. Καλώς μου ήρθε καλή μου Ελεάνα και μεγάλη μου η χαρά που ανακάλυψα το υπέροχο blog σου! Έχεις εκλεπτυσμένο γούστο και ωραίες ιδέες! Όσο για το κερί ναι και εγώ το λυπάμαι να το κάψω αλλά σίγουρα κάποια στιγμή μέσα στον χειμώνα θα το κάνω. Θα ακολουθήσω την συμβουλή της καλής μου φίλη που λέει ότι "το σπίτι είναι για να το ζούμε και τα πράγματα για να τα χρησιμοποιούμε και να τα απολαμβάνουμε"! Φιλιά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ