6 τρόποι να αντιμετωπίσεις το καθημερινό σου άγχος πριν καταρρεύσεις

Οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθώς και οι αυξανόμενες απαιτήσεις μας οδηγούν συχνά σε ένα αίσθημα κόπωσης, πίεσης και τεράστιου άγχους. Είναι γεγονός πως το υγιές άγχος αποτελεί κίνητρο στο να γίνουμε καλύτεροι, να θέσουμε και να ολοκληρώσουμε τους στόχους μας. Το αίσθημα του άγχους μας συντροφεύει σε καλές και άσχημες συνθήκες ή γεγονότα της ζωής μας, το άγχος μα θυμίζει ότι είμαστε ζωντανοί! Σκεφτείτε πόσο άγχος νιώθει μία νύφη λίγο πριν μπει στην εκκλησία. Αυτό είναι ένα άγχος χαράς. Είναι ένα διαχειρίσιμο συναίσθημα που δεν μπορεί να μας βλάψει. 6 τρόποι να αντιμετωπίσεις το καθημερινό σου άγχος πριν καταρρεύσεις

Όταν το άγχος παίρνει τις διαστάσεις εκείνες όπου νιώθουμε ότι χάνουμε τον έλεγχο της σκέψης μας και των κινήσεων μας, τότε και μόνο τότε συζητάμε για διαταραχή γενικευμένου άγχους που συνήθως είναι και χρόνια. Η μόνιμη αίσθηση που έχουμε είναι η ανησυχία για τα πάντα γύρω μας, ακόμα και όταν όλα φαίνονται καλά εκ πρώτης όψεως. Σε αυτές τις περιπτώσεις το άτομο βασανίζεται από αδυναμία συγκέντρωσης, κρίσεις πανικού, ταχυπαλμίες, έντονες κεφαλαλγίες κλπ. Σε ακόμα πιο σοβαρές περιπτώσεις το άτομο δεν έχει καν την δυνατότητα να εργαστεί.

6 τρόποι να αντιμετωπίσεις το καθημερινό σου άγχος πριν καταρρεύσεις:

Το καλύτερο ξεκίνημα που μπορείς να κάνεις είναι αρχικά να μάθεις να κατανοείς τα συναισθήματά σου και να αφουγκράζεσαι τα σημάδια τα οποία έντονα σου στέλνει το σώμα σου. Όπως για παράδειγμα ζάλη, έντονες κεφαλαλγίες, γαστρεντερικές διαταραχές κλπ.

Εντόπισε και κατέγραψε τις καταστάσεις ή τις σχέσεις που σου προκαλούν έντονο άγχος. (δουλειά, σχέση, οικογένεια, διαζύγιο κλπ)
Δημιούργησε ένα εβδομαδιαίο πλάνο δράσεων το οποίο θα σε βοηθήσει να οργανώσεις καλύτερα το πρόγραμμά σου. Βλέποντας επίσης την πρόοδο των εργασιών θα νιώσεις ανακούφιση και θα συνεχίσεις να ακολουθείς το πλάνο σου.
Βάλε στην ζωή σου ανθρώπους, δραστηριότητες και υιοθέτησε έναν τρόπο ζωής που θα σε βοηθήσει στην διαχείριση του άγχους. Θετικοί άνθρωποι με θετικό τρόπο σκέψης και ψυχραιμία είναι βέβαιο ότι θα σε βοηθήσουν πολύ στην προσπάθειά σου. Κουβέντιασε μαζί τους, οι καλές φιλίες μπορούν να μειώσουν σημαντικά το άγχος σου.Αθλητικές δραστηριότητες ή χόμπι που θα σου δώσουν την δυνατότητα να εκτονωθείς και να εκφραστείς.
Κάνε ασκήσεις αναπνοής. Μάθε να αναπνέεις σωστά, να έχεις καλή στάση του σώματός εκπέμποντας αισιοδοξία και δυναμισμό. Τέντωσε τον αυχένα και τα άκρα σου, αυτό θα βοηθήσει στο να χαλαρώσεις τους τσιτωμένους μύες σου.
Αναγνώρισε τα προβλήματά σου και μη κρύβεσαι από αυτά. Η αποδοχή είναι το πρώτο βήμα και το δεύτερο είναι η δράση.
Ανέθεσε δουλείες και αρμοδιότητες και σε άλλους ανθρώπους ώστε να απελευθερώσεις λίγο προσωπικό χρόνο.

Ο στόχος είναι να μην αφήσεις το άγχος να εξαντλήσει την εσωτερική σου ενέργεια διότι τότε ο οργανισμός σου θα ζητά επιπλέον ενέργεια από αυτή που θα έχει την δυνατότητα να παράγει. Συνεπώς θα μπεις σε μία χρόνια κατάσταση κόπωσης, απογοήτευσης και μελαγχολίας. Υπάρχει δυνατότητα να μειώσουμε το άγχος στην ζωή μας όταν σκεφτούμε πως:
εμείς κάνουμε τις επιλογές μας,
εμείς μπορούμε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματά μας και
πως η ζωή είναι πιο όμορφη με λιγότερο άγχος!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!!!

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αχ αυτό το άγχος! εγω νομίζω ότι οι άνθρωποι που είναι αγχώδεις γεννήθηκαν με αυτό, από εκει και πέρα πρέπει να μάθεις να ζεις με αυτό και να το κοντρολάρεις, γιατί για να το εξαλείψεις ούτε λόγος! Και εδώ έρχονται αυτές οι συμβουλές! Θα το δουλέψω και θα σου πω την πρόοδο!

  2. Θα συμφωνήσω μαζί σου Μάχη πως κάποια χαρακτηριστικά του χαρακτήρα μας (ψυχαναγκαστικές τάσεις, τελειομανία λόγω αισθήματος απόρριψης, επιδίωξη να είμαστε αποδεκτοί και αρεστοί στους άλλους κλπ κλπ) δυστυχώς επιβαρύνουν την κατάσταση… Δυστυχώς με τα χρόνια η κατάσταση χειροτερεύει λόγω και των κοινωνικών προβλημάτων που διαρκώς διογκώνονται. Σε ευχαριστώ για το σχόλιο σου και εύχομαι όλα καλά να πάνε!

  3. Αγαπημένη μου Ελένη… ξέρεις έχω δει πόσο η ποίηση μπορεί να λειτουργήσει ως ηρεμιστικό… Ταξιδεύεις μακριά και εκφράζεις αυτά που η ψυχή κουβαλά… Σε φιλώ και σε ευχαριστώ θερμά για το σχόλιο σου!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ