Δε θέλω να μάθω να διαβάζω

Το σωστό διάβασμα που αποδίδει και δεν κουράζει το παιδί δεν θέλει κόπο. Θέλει τρόπο… και εκείνο επιμένει λέγοντας: Δε θέλω να μάθω να διαβάζω…

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Αυτό το διάστημα έπεσε στα χέρια μου ένα παιδικό βιβλίο από τις εκδόσεις Μεταίχμιο που ονομάζεται «Δε θέλω να μάθω να διαβάζω», το νέο, 13ο βιβλίο του Άρη Δημοκίδη. Ένα βιβλίο που θεωρώ επιτυχημένο και γιατί καταπιάνεται με ένα θέμα που αντιμετωπίζουν συνήθως οι γονείς, την άρνηση των παιδιών να ξεκινήσουν να μαθαίνουν να διαβάσουν αλλά και γιατί σε “κρατά” ακόμα και αν είσαι ενήλικας. Προσωπικά ο τίτλος και μόνο μου κίνησε ξεκάθαρα την περιέργεια.

den-thelw-na-mathw-na-diavazw1

Ο μικρός πιτσιρικάς Νίκος αρνείται πεισματικά να μάθει να διαβάζει λέγοντας πως είναι μια άχρηστη ικανότητα που ποτέ δεν θα του χρησιμεύσει κάπου. Η γιαγιά του προσπαθεί σε μια βόλτα στο σούπερ μάρκετ να του εξηγήσει πόσο σημαντικό είναι να ξέρει να διαβάζει ώστε να επιλέγει τα προϊόντα και να αρπάζει τις προσφορές! Μα είναι δυνατόν; ΔΩΡΕΑΝ μπισκότα;;;! Ο μικρός Νίκος όμως δεν το ξέρει…γιατί δεν διαβάζει!

Ένα βράδυ όμως, βλέπει ένα όνειρο γεμάτο ουσία… Ένα όνειρο που του εξηγεί πως ακριβώς θα καταφέρει να γίνει αυτό που επιθυμεί όταν μεγαλώσει αλλά και τελικά να τον βοηθήσει να νικήσει τη φοβία του απέναντι στα γράμματα! Μια πολύ έξυπνη ιστορία εντελώς στο to the point που περνά το μήνυμα της αξίας της μάθησης στους μικρούς μας φίλους με έναν διασκεδαστικό τρόπο. Το διαβάσαμε, το διαβάζουμε και σας το προτείνουμε.

Θέμα: Η αξία της μάθησης

Το βιβλίο εντάσσεται στη σειρά Διαβάζω ιστορίες 6+, η οποία περιλαμβάνει απλές, διασκεδαστικές ιστορίες μέχρι 1.000 λέξεις που οδηγούν το παιδί στον δρόμο της ανάγνωσης.

Εικονογράφος: Έφη Λαδά

ISBN: 978-618-03-0042-0
Σελίδες: 64
Ημερομηνία έκδοσης: 20/04/2015

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Νομίζω οτι αρκετοί γονείς αντιμετωπίζουν το θέμα “δεν θέλω να μάθω να διαβάζω”. Πάντως όταν ξεκινήσουν να μαθαίνουν να διαβαζουν αισθάνονται πολυ όμορφα για αυτό που κατάφεραν! Καλή εβδομάδα!

  2. Νομίζω όλοι οι γονείς το σκέφτονται και σίγουρα μια φάση άρνησης την περνούν όλα τα παιδάκια. Με υπομονή, ψυχραιμία και έξυπνους τρόπους θεωρώ μπορούμε να την ξεπεράσουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ